020 - 262 1630

360 graden feedback voor commercieel personeel

vrijdag 25 november 2016

Is uw verkoper echt klantgericht? Heeft uw account manager het vertrouwen van de klanten? Breng het in kaart met 360 graden feedback.

Is uw verkoper klantgericht? Breng het in kaart met 360 graden feedback

Is uw verkoper echt klantgericht? Heeft uw account manager het vertrouwen van de klanten? Wordt uw organisatie gebeld als klanten een probleem hebben? Op dit soort vragen kunt u eigenlijk alleen een antwoord krijgen als u klanten betrekt in de beoordeling van uw verkopers.

De perfecte tool hiervoor is 360 graden feedback.

Bij 360 graden feedback worden medewerkers beoordeeld door meerdere personen, zoals managers, directe collega’s en ondergeschikten. Met het 360 graden feedback systeem van TestGroup is het nu ook mogelijk om klanten en leveranciers uw medewerkers te laten beoordelen. De 360 graden methodiek wordt steeds vaker gebruikt om beslissingen aangaande beloning en promotie op te baseren.

Met name verkopers hebben baat bij regelmatige feedback over hun presteren. En wie kan dat nou beter doen dan een klant? Deze werkt immers samen met uw verkoper en heeft zo een goed beeld van diens functioneren.

Verkopers zouden eigenlijk eens in de twee of drie jaar met behulp van de 360 graden feedback methode een blik in de spiegel moeten werpen. Zo maken ze eigenlijk een rondje in de omgeving, op werk, wellicht privé en dus ook bij klanten. Hierbij wordt in kaart gebracht wat ze goed doen en wat ze juist kunnen verbeteren. Dit zorgt ervoor dat verkopers een realistischer beeld van zichzelf krijgen.

Sales managers en commercieel directeuren krijgen zo waardevolle informatie over de prestaties van hun verkopers. Dit kunnen zij weer gebruiken voor de inzet van training, begeleiding en beoordeling.

Meer informatie over 360 graden feedback

Wil je meer informatie over 360 graden feedback? Je kunt hiervoor onze whitepaper over het succesvol toepassen van 360 graden feedback bekijken. Deze tref je hier.

Contact

Wil je meer weten over onze diensten & producten? Neem dan contact met ons op.

Bestellen

Je kunt The Bridge 360 hier bestellen.

Video: Online Sales Assessment

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren? Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep