020 - 262 1630

Assessment test voor selectie en recruitment

dinsdag 15 november 2016

Een assessment test vindt meestal aan het einde van een selectieprocedure plaats. Meestal heeft een kandidaat dan al een aantal gesprekken gehad. Vaak is een assessment test de laatste stap in de sollicitatie.

Sollicitanten selecteren met een assessment test

Bij veel bedrijven bestaat een sollicitatieperiode uit meer dan alleen een gesprek met het management. Vaak wordt er ook een assessment test afgenomen. Dit soort testen bekijkt of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde baan, en gaat soms samen met een test waarmee vaardigheden worden gemeten.

Een assessment test vindt meestal op een later moment tijdens een selectieprocedure plaats. Meestal hebben dan al een aantal gesprekken plaatsgevonden. Een assessment test is vaak de laatste stap in de selectie.

Een assessment test meet competenties, capaciteiten en persoonlijkheid

Met een assessment test meet een organisatie competenties, capaciteiten en persoonlijkheid. Op welke manier geeft iemand leiding? Is de verkoper goed in sales? Hoe neemt iemand beslissingen en kan de sollicitant goed samenwerken? Door de kandidaat te confronteren met een assessment test kan de organisatie een objectief beeld van de competenties krijgen.

Organisaties gebruiken een assessment test vooral als instrument bij de selectie van nieuwe werknemers. De testen die worden gebruikt, hangen vaak samen met de competenties die in het assessment gemeten worden. Als een kandidaat bijvoorbeeld op een positie van sales manager solliciteert, zullen ook leidinggevende competenties worden beoordeeld.

Assessment testen worden tegenwoordig vrijwel in elke organisatie gebruikt als een instrument tijdens een selectie procedure. Op deze manier krijgt men een objectief beeld van de kandidaten.

Je kandidaat direct getest

Met de assessment testen van TestGroup kunt u sollicitanten vandaag nog testen. U ontvangt direct (dezelfde dag nog) een duidelijk rapport. Zo weet u meteen of uw sollicitant beschikt over de juiste competenties, persoonlijkheid en capaciteiten.

Kosten

Bij het klaarzetten van een assessment test houden wij rekening met uw specifieke wensen. De prijs van een assessment test is afhankelijk van de gekozen testen en de te meten competenties.

Meer informatie over een assessment test?

Wil je meer informatie over de assessment testen van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Bestellen

Je kunt hier een assessment test voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep