020 - 262 1630

Loopbaan assessment: snel en betrouwbaar

vrijdag 02 september 2016

Een loopbaan assessment wordt vaak afgenomen omdat iemand van functie wil (of moet) veranderen. Dit assessment kan mensen helpen om een aantal nieuwe mogelijke functies te onderzoeken. Welke competenties en talenten zijn aanwezig, wat zou ontwikkeld moeten worden om een nieuwe loopbaanstap te kunnen maken?

Het loopbaan assessment

Een loopbaan assessment wordt vaak afgenomen omdat iemand van functie wil (of moet: in het geval van outplacement) veranderen. Dit assessment kan mensen helpen om een aantal nieuwe mogelijke functies te onderzoeken. Welke competenties en talenten zijn aanwezig, wat zou ontwikkeld moeten worden om een nieuwe loopbaanstap te kunnen maken?

  • Vaak worden loopbaan assessments op maat ontwikkeld, op basis van een intake met de deelnemer of de opdrachtgever (organisatie);
  • Tijdens het loopbaan assessment worden vaak capaciteitentesten, competentietesten, een persoonlijkheidstest en een loopbaantest ingezet. Dit geheel wordt vaak aangevuld met een interview;
  • Het eindresultaat is een uitgebreid loopbaanadviesrapport. Als het nodig is wordt een medewerker geholpen bij het vinden van informatie over functies, beroepen, cursussen en opleidingen.

Een groot deel van het rapport van een loopbaan assessment is gebaseerd op de uitkomst van een loopbaantest of beroepskeuzetest zoals The Bridge Career.

Loopbaantest

De Bridge Career is de loopbaantest van TestGroup. Deze test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Met deze test krijg je inzicht in je carrière voorkeuren en loopbaanankers. The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split technologie ®, die met succes wordt toegepast in de persoonlijkheidstest van TestGroup:The Bridge Personality. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is, waardoor je waarheidsgetrouwe informatie krijgt over je carrière voorkeuren.

Deze loopbaantest is te gebruiken voor profielkeuze (HAVO/VWO), studiekeuze (MBO/HBO/WO), beroepskeuze of voor loopbaankeuze. Je kunt The Bridge Career inzetten via een eigen account op ons Bridge assessment platform of als losse test bestellen.

Voorbeeldrapport van een loopbaantest

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (hbo/wo-versie).

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (mbo-versie).

Bestellen

Wil je deze test bestellen? Bijvoorbeeld voor je eigen loopbaankeuze? Je kunt deze test hier bestellen. Wij zetten dan direct de test voor je klaar.

Vraag hier meer informatie aan over loopbaantesten:

Wil je meer weten over het gebruik van de The Bridge Career en loopbaantesten? Je kunt hier contact met ons opnemen.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. The Bridge Career is ook in een mbo-versie beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep