020 - 262 1630

Minder vooroordelen door inzet online assessments

donderdag 02 november 2017

Online assessments worden door steeds meer organisaties gebruikt bij het selecteren van kandidaten. Door het inzetten van een online assessment vindt een meer objectieve beoordeling van de sollicitant plaats. Hierdoor krijgt iedere sollicitant evenveel kans, ongeacht etniciteit, naam, sekse of geslacht.

Online assessments steeds meer ingezet

Online assessments worden door steeds meer organisaties gebruikt voor de selectie van kandidaten. Dit blijkt uit recente studies en internationaal onderzoek. Sterker nog: Nederland is wereldwijd het land met het hoogste gebruik van psychometrische (online) assessments.

Maar liefst 66% van de Nederlandse organisaties geeft aan online assessments in de organisatie te gebruiken, net iets meer dan de Scandinavische landen. Als belangrijkste voordelen van het gebruik van online assessments geeft 62% aan dat het leidt tot meer betrouwbare selectiebeslissingen.

De meeste online tests die worden ingezet zijn tests zoals een persoonlijkheidstest, capaciteitentest of een loopbaantest. Deze online assessments worden veel ingezet voor recruitment, selectie, loopbaanontwikkeling en outplacement. De acceptatie en de optimalisatie van online assessments blijven toenemen. De vraag naar online assessments neemt ook toe. HR-mensen willen een meting die goed is, snel en kostentechnisch interessant. Dat is precies wat je online bereikt.

Minder vooroordelen door inzet online assessments

Een ander groot voordeel van online assessments is het terugdringen van vooroordelen tijdens selectieprocedures. Door het inzetten van een online assessment vindt een meer objectieve beoordeling van de sollicitant plaats. Hierdoor krijgt iedere sollicitant evenveel kans, ongeacht etniciteit, naam, sekse of geslacht.

Het online assessment platform van TestGroup neemt alle vooroordelen weg bij recruiters, en HR-personeel. Er wordt eerst gekeken of de persoon past bij de functie en organisatie via een online assessment. De test wordt afgenomen voordat er een gesprek plaatsvindt.

Meer informatie over online assessments?

Meer informatie over de online assessments van TestGroup kun je hier vinden. Daarnaast kun je contact opnemen met de assessment experts van TestGroup, zij zijn altijd bereid om de online assessment producten van TestGroup nader toe te lichten.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je medewerker of kandidaat bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep