020 - 262 1630

Online assessments bij een reorganisatie

woensdag 30 november 2016

Gaat u reorganiseren? Online assessments kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn. Een online reorganisatie assessment geeft u inzicht in de competenties van uw medewerkers.

Online assessments bij een reorganisatie

Bij een reorganisatie is het van belang om de nieuw op te bouwen organisatie met de juiste medewerkers in te vullen. Een online reorganisatie assessment helpt op een zorgvuldige, objectieve en snelle manier om de juiste keuzes te maken en te onderbouwen. Zodat de keuzes recht doen aan uw medewerker en de organisatie. Met de juiste onderbouwing. Hierdoor wordt het accepteren van de keuzes bij uw medewerker, medezeggenschap en het lijnmanagement vergroot.

Online assessments kunnen een goed hulpmiddel zijn bij een reorganisatie. Een online reorganisatie assessment geeft u inzicht in de kennis, capaciteiten, competenties en persoonlijkheid van uw medewerkers.

Voordeel: online assessments zijn veel kostenefficiënter dan normale assessments, terwijl de competenties van uw medewerkers wel op een betrouwbare manier in kaart gebracht worden.

Het online reorganisatie assessment in stappen:

Het inzetten van online assessments bij reorganisatie is altijd maatwerk. Vaak worden de volgende stappen doorlopen:

  • We starten het project met het opstellen van de competentieprofielen voor de functies tijdens een meeting met de opdrachtgever. In deze meeting doen wij ook een voorstel voor de onderdelen die in het online reorganisatie assessment worden opgenomen.
  • Het afnemen van het online assessment bij alle deelnemers. Hierbij wordt het actuele competentieniveau van de kandidaat in kaart gebracht. Het huidige competentieniveau van de kandidaat wordt afgezet tegen het competentieprofiel van de functie waarop wordt gesolliciteerd. Op deze manier wordt duidelijk op welke competenties de kandidaat een goede match is en waar nog ontwikkelpunten liggen voor het vervullen van de nieuwe functie.
  • Terugkoppeling van de resultaten aan de kandidaat in een individueel gesprek metéén van onze psychologen. Dit vindt plaats door middel van een interview waarbij de motivatie, ambities en persoonlijkheid van de deelnemer besproken worden.
  • De kandidaat ontvangt een duidelijk online assessment rapport. Hierin wordt benoemd waar nog potentieel voor ontwikkeling ligt.
  • Nadat toestemming van de kandidaat is verkregen, worden de resultaten van het online assessment (het rapport) verzonden aan de opdrachtgever.
  • Het traject wordt afgesloten met een meeting met de opdrachtgever. Tijdens deze meeting worden de rapporten van de kandidaten besproken.

Het online reorganisatie assessment bestaat (standaard) uit:

Vragen?

Heb je vragen over de herplaatsingen of aanname van werknemers tijdens een reorganisatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wilt u in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kunt u zelfstandig testen inzetten. U kunt kiezen uit afname via credits of u kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep