020 - 262 1630

Online soft skills assessment: test de soft skills van je kandidaten

dinsdag 18 mei 2021

Soft skills zijn vaardigheden die vooral betrekking hebben op de intelligentie of persoonlijkheid van een persoon. Hoe communiceert iemand? Hoe gaat iemand met problemen om? Is de persoon makkelijk te benaderen en vriendelijk? Hoe gedraagt de persoon zich in een groep? De antwoorden op dit soort vragen, zijn de soft skills van de medewerker of kandidaat. Analytisch denken, doorzettingsvermogen en flexibiliteit zijn andere voorbeelden van soft skills.

Veel werkgevers zoeken bij kandidaten of medewerkers naar de juiste soft skills. Maar hoe meet je die op een betrouwbare manier? Waar je sollicitanten als het gaat om hard skills aan een kennistest kunt onderwerpen, zijn soft skills als aanpassingsvermogen, creativiteit of analytisch denken te meten met een persoonlijkheidstest en capaciteitentest. Volg de onderstaande vijf stappen om de soft skills van je kandidaten of medewerkers te meten.

1. Bepaal welke soft skills voor jouw bedrijf het meest waardevol zijn

Vraag om te beginnen je managementteam om input. Aan welke soft skills is het meeste behoefte? Welke soft skills hebben de meest getalenteerde en succesvolle (huidige) medewerkers? Focus dus niet alleen op de soft skills waar nú een gebrek aan is, maar ook op vaardigheden die in de toekomst van pas komen.

2. Neem de vereiste soft skills op in een functieprofiel

Sommige soft skills liggen voor de hand bij bepaalde functies. Heeft iemand bijvoorbeeld in zijn baan veel klantcontact, dan moet hij vanzelfsprekend goed kunnen communiceren. Andere soft skills zijn lastiger te achterhalen. Zorg ervoor dat alle betrokkenen het erover eens zijn welke skills essentieel voor een functie zijn. Beperk je hierbij tot maximaal 8 soft skills. Zo is het makkelijker om straks de knoop door te hakken over welke kandidaat het beste bij de functie past.

3. Gebruik een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest om de soft skills te meten

Nadat je helder hebt welke 8 soft skills een must zijn voor de functie, kun je deze gaan meten met een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest.

Aanvragen

  • Je kunt de testen (los) per kandidaat hier aanvragen;
  • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
  • Kies de testen die je nodig hebt op de bestelpagina;
  • Tarieven v.a. € 89,-
  • Wij zetten de testen dezelfde dag nog voor je kandidaat klaar;
  • Je kandidaat vult de testen in;
  • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
  • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Voorbeeldrapport

Download hier een voorbeeldrapport van een online soft skills assessment.

Onderdelen

Persoonlijkheidstest - 45 minuten

Capaciteitentest - 60 minuten

Bestellen

Een online soft skills assessment is binnen 1 uur voor je klaargezet. Uiteraard helpen wij je met de interpretatie van de resultaten. Je kunt de testen hier bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer soft skills bij je kandidaten testen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep