020 - 262 1630

Teamsessie met The Bridge Personality organiseren? Aan de slag met het doe-het-zelfpakket.

zondag 16 oktober 2022

Een goed team heb je wanneer iedereen goed met elkaar kan samenwerken, als er een saamhorigheid is en een gezamenlijke motivatie. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en de verbeterpunten zijn helder. Het is dan ook belangrijk om hier oog voor te hebben én te investeren in het team. Dat kan met de Bridge Personality Teamworkshop, een compleet doe-het-zelfpakket dat gericht is op zowel de individu én het gehele team. In dit artikel lees je er meer over.

Inzicht in het team

The Bridge Personality persoonlijkheidstest geeft je inzicht in het team. Wat beweegt ieder persoon binnen het team, waar zitten verbeterpunten en hoe zorgen we ervoor dat de samenwerking nóg beter verloopt? Een goede samenwerking versterkt namelijk het succes van de organisatie. Bij deze teamworkshop krijg je alle materialen en tools opgestuurd, waardoor je het zelf kan organiseren. Wij zeggen wel doe-het-zelfpakket, maar natuurlijk is er begeleiding van een van onze TestGroup-consultants. Je krijgt voldoende uitleg, waardoor jij, samen met je team, aan de slag kunt gaan.

Een goede samenwerking binnen het team is belangrijk. Dit is niet alleen voor de resultaten belangrijk, maar ook voor de motivatie. Het is goed om inzicht te hebben in het team, kleine verbeterpunten kunnen soms uitgroeien tot grote irritaties. Die kunnen helaas leiden tot een disbalans in het team en dus ook in de resultaten. De Bridge Personality Teamworkshop geeft inzicht in het team en in de persoon, met uiteindelijk een duidelijk teamrapport én persoonlijk rapport.

Hoe werkt een doe-het-zelfpakket?

De teamworkshop kan online worden besteld en zelf worden uitgevoerd. De consultants van TestGroup begeleiden je en leggen stapsgewijs uit hoe je zelf de Bridge Personality teamworkshop kan geven. Er wordt contact met je opgenomen om alles rondom de workshop door te nemen en de sheets te bespreken. Vooraf vullen alle teamleden de Bridge Personality in, aan de hand daarvan krijgen zij, per persoon, een Bridge Personality 4-kleuren rapport. Daarnaast wordt het teamrapport ook opgemaakt.

Een consultant van TestGroup neemt contact met je op, telefonisch of via Zoom, om samen de rapporten door te nemen. De sheets van de teamworkshop worden uitgelegd en de materialen worden per post opgestuurd, zodat er een volledige workshop kan worden gegeven. Die materialen zijn onder andere handige boekjes per deelnemer en 4-kleuren kaartjes, die samen gaan met het Bridge Personality 4-kleuren rapport. Zo ben je er helemaal klaar voor om een volledige Bridge Personality Teamworkshop te geven.

Samenwerken is teamwork

Een goede samenwerking binnen een team is heel belangrijk. Voordat je écht zover komt is het goed om individueel kennis te hebben van je eigen communicatie- en gedragspatronen. De Bridge Personality Teamworkshop brengt hier inzicht in, per individu, maar ook van alle teamleden. Aan het einde van de workshop krijgt ieder teamlid een rapport mee, van het team en van zichzelf. Kennis vergroot de kans op minder conflicten en een groei in de samenwerking, wat weer leidt tot groeiende resultaten binnen het team.

Tijdens de Bridge Personality Teamworkshop is er aandacht voor verschillende onderwerpen:

 • De individuele ontwikkeling van de teamleden.
 • De krachten van de verschillen en talenten in jouw team optimaal benutten.
 • Inzichtelijk maken van de voorkeursstijlen binnen het team.
 • Het verbeteren van de communicatie binnen het team.
 • Verschillen leren herkennen en waarderen, voor een verbeterde samenwerking.
 • Een veilig, prettig en gezond werkklimaat creëren.

Teamworkshop, voor wie?

De naam zegt het natuurlijk al, de Bridge Personality Teamworkshop is gericht op teams. Dat is een breed begrip. Het kan een gloednieuw team zijn, waar iedereen elkaar nog moet leren kennen. Maar ook bij bestaande teams is het goed om deze workshop toe te passen, omdat het je helpt elkaar beter te leren kennen. Het hoeft ook niet per se te betekenen dat er veel verbeteringen nodig zijn. Ontwikkeling is namelijk altijd goed, voor zowel het individu als in teamverband.

De aangeraden omvang van de groep is tussen de 3 en 12 personen. De gesproken taal kan zowel Nederlands als Engels zijn, ook de rapporten en het materiaal kunnen in het Engels worden geleverd. Mocht je twijfelen of de Bridge Personality Teamworkshop geschikt is voor je team en aansluit bij je wensen, onze consultants van TestGroup beantwoorden graag alle vragen rondom dit doe-het-zelfpakket.

De voordelen van TestGroup

 • Binnen 30 minuten staat een test of online assessment klaar.
 • Als organisatie of bedrijf kan je achteraf betalen, per factuur.
 • Bij een grote afname is er mogelijkheid tot een voordelig abonnement.
 • Veel verschillende soorten testen en assessments.
 • Persoonlijk contact met een consultant om te kijken welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Career maakt het eenvoudig om een passende functie te vinden.”

Jaye Bonnier

Work2Work

Tips & Advies

> Ga naar overzicht