020 - 262 1630

TestGroup assessments

donderdag 12 mei 2016

Assessment is de verkorte naam voor Assessment Center. Het wordt gebruikt om de werkprestaties van medewerkers te voorspellen. Vanwege de kosten en de flexibiliteit kiezen veel bedrijven tegenwoordig voor een online assessment.

Wat is een assessment?

Bij steeds meer bedrijven houdt de sollicitatieperiode méér in dan alleen een gesprek met de directie. Zo kan er bijvoorbeeld ook een assessment plaatsvinden. Tijdens een assessment wordt bepaald of een kandidaat psychologisch geschikt is voor een functie. Het wordt vaak aangevuld met praktische tests waarbij vaardigheden op de proef worden gesteld.

Een assessment bestaat meestal een psychologisch onderzoek, een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest aangevuld met twee of drie simulaties. Deze onderzoeken worden bij grote organisaties uitgevoerd door interne afdelingen, maar ook uitbesteed aan gespecialiseerde bureaus. Hiervoor gelden regels zoals vastgelegd door het NIP en de sollicitatiecode van de NVP.

Een assessment wordt gebruikt om de werkprestaties van medewerkers te voorspellen. Door de kans op ‘false positives’ te beperken (kandidaten die niet functioneren) en de kwaliteiten van medewerkers te ontdekken en optimaal te benutten, krijgt u meer waar voor uw geld.

Een assessment vindt vaak wat later in de sollicitatieprocedure plaats, wanneer al één of twee gesprekken goed zijn doorlopen. Vaak is het assessment de laatste fase.

Er zijn vier soorten assessments:

  • Sales Assessment: wat zijn de commerciële kwaliteiten van een kandidaat, en is de kandidaat geschikt voor een verkoopfunctie.
  • Selectie Assessment: in welke mate is een kandidaat geschikt voor één specifieke functie;
  • Ontwikkel Assessment: hoe zou een kandidaat zich verder kunnen ontwikkelen in de functie of naar vervolgfuncties;
  • Loopbaan Assessment: hoe staat een kandidaat in de loopbaan en wat zou een goed loopbaanplan zijn;

Vaak voorkomende onderdelen bij een assessment:

Kosten van het assessment

Omdat een assessment vrij duur is, meestal rond de 2000 euro, kiezen veel bedrijven voor een online assessment.

Bespaar ik veel kosten met online assessments?

Ja, over het algemeen zijn de kosten van een online assessment veel lager dan die van ‘normale' assessments. Een online assessment is al beschikbaar vanaf 140 euro.

Meer informatie over online assessments

Meer informatie over de online assessments van TestGroup kun je hier vinden. Daarnaast kun je contact opnemen met de assessment experts van TestGroup, zij helpen je graag.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep