020 - 262 1630

The Bridge Personality - tien tips voor het invullen

woensdag 26 oktober 2016

Tien tips voor het invullen van een persoonlijkheidsvragenlijst

Bedrijven zoeken niet alleen mensen met de juiste achtergrond voor een baan, maar ook met de juiste persoonlijkheid. Daarom zullen veel bedrijven je een persoonlijkheidstest laten invullen tijdens de sollicitatie. Dit vinden sommige mensen eng, maar dat is niet nodig. Je kunt immers geen fouten maken, probeer gewoon zo eerlijk mogelijk te zijn.

10 tips

  • In de meeste persoonlijkheidsvragenlijsten zal je stellingen moeten beoordelen. Deze stellingen beoordeel je over jezelf (zelf-beoordeling). Probeer zo snel mogelijk te antwoorden en denk er niet teveel over na. Je eerste antwoord is vaak het beste.
  • Pas je antwoorden niet achteraf aan. Bij sommige testen is dat mogelijk, echter omdat je eerste antwoord vaak de beste is, levert dit niet het beste resultaat op.
  • Het is belangrijk om eerlijk te zijn. Je kan wel proberen om je anders voor te doen, maar de meeste testen zijn zo gemaakt dat dit opvalt. Zo maakt een test als The Bridge Personality gebruik van Normative-Ipsative Split Technology®. Hierdoor is het meteen duidelijk waar een kandidaat zich anders voordoet en ook in welke mate. Het bedrijf ziet zo duidelijk waar je eerlijk was in de test en waar niet. Deze persoonlijkheidstest 'sturend' invullen is dus niet mogelijk.
  • Je vult de test waarschijnlijk in tijdens een sollicitatie. Probeer dus tijdens het invullen aan werk te denken en niet aan privé. In je vrije tijd gedraag je je ongetwijfeld anders dan op je werk. Het bedrijf wil je leren kennen met je 'werk-pet' op.
  • Veel mensen proberen 'sociaal wenselijke' antwoorden te geven. Ze kiezen voor die stelling die de beste indruk zal geven. Zo zullen ze bijvoorbeeld eerder kiezen voor de stelling 'Ik ken niemand die zo hard werkt als ik'. Echter, deze stelling meet geen persoonlijkheid maar sociaal wenselijk antwoordgedrag. Bedrijven zullen merken dat je niet eerlijk bent geweest als ze je resultaat zien.
  • Een goede persoonlijkheidsvragenlijst is niet tijdsgebonden. Echter, houd de vaart er lekker in tijdens het invullen, zo krijg je de beste resultaten en loop je niet het risico dat je de test teveel 'sturend' invult.
  • Hebt je recent een negatieve ervaring gehad op je werk of privé? Probeer daar niet teveel aan te denken bij het invullen van de test, want dat zal invloed hebben op het resultaat.
  • Persoonlijkheidsvragenlijsten tonen niet aan of je slim of dom bent. Ze geven een beeld van je persoonlijkheid. Bedrijven kunnen zo zien of je liever leidinggeeft, samenwerkt of bijvoorbeeld graag met details werkt.
  • Persoonlijkheidsvragenlijsten zijn andere testen dan prestatietesten (op tijd) zoals intelligentietesten of capaciteitentesten. Bij capaciteitentesten zijn er wel goede en slechte antwoorden.
  • Zorg dat je de test in een rustige omgeving invult. Zo kun je je beter concentreren en krijg een beter beeld van jezelf in het rapport.

Meer informatie

Wil je meer weten over The Bridge Personality, de persoonlijkheidsvragenlijst van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Video: The Bridge Personality

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep