020 - 262 1630

Professionele beroepskeuzetest

De meest gebruikte beroepskeuzetest door bedrijven, organisaties en particulieren in Nederland en België. Beschikbaar op mbo-, hbo-/bachelor- en wo-/master-niveau. Je kunt deze test los bestellen (per deelnemer) of afnemen via een voordelig abonnement. Het beroepskeuzerapport is direct na afloop beschikbaar.

Hoe werkt deze beroepskeuzetest?

De beroepskeuzetest van TestGroup geeft je inzicht in je beroepskeuze. Deze test is beschikbaar voor beroepen op mbo-, hbo en wo-niveau. Deze professionele beroepskeuzetest is beschikbaar voor scholieren en volwassenen. 

De beroepskeuzetest telt 312 vragen en kost een deelnemer meestal ongeveer 25 minuten. Zodra de test is afgerond, heb je meteen toegang tot het rapport. Zo heb je direct alle info die je nodig hebt.

Voor wie is deze beroepskeuzetest geschikt?

Deze beroepskeuzetest kan op veel momenten worden ingezet. Dit begint al op de middelbare school, waar een beroepskeuzetest duidelijkheid kan geven over bijvoorbeeld een vakkenpakket of aanvullende lessen op het bestaande curriculum.

Wanneer je niet zeker weet welke studie of studierichting past bij jouw persoonlijkheid, is deze test ook de beste keuze. Je krijgt namelijk een zeer uitgebreid overzicht van alle opleidingen die bij jou zouden kunnen passen en waarmee jij je toekomst kan inrichten. Je krijgt ook een dosis inspiratie en ideeën voor opleidingen en beroepen waar je, zonder de test, wellicht nooit aan had gedacht.

Ook aan het begin van je carrière in bijvoorbeeld het bedrijfsleven, is het goed om te weten waar je staat en of je focus juist is afgesteld om jouw persoonlijke carrièredoelen te behalen. Heb je al jaren werkervaring? Dan is deze test het antwoord op je loopbaanvraagstukken met inzicht in je persoonlijke eigenschappen, vaardigheden en competenties.

Beroepskeuzetest

Beroepskeuzetest bestellen

 • Je kunt hier direct een beroepskeuzetest bestellen;
 • Of je nu voor een bedrijf, organisatie of gewoon voor jezelf bestelt, dat is geen probleem;
 • Kies op de bestelpagina tussen de 'Loopbaantest HBO/WO' of de 'Beroepskeuzetest MBO';
 • Dezelfde dag zetten we de beroepentest nog voor je klaar;
 • Zodra je klaar bent met de test, sturen we het rapport meteen naar je mail;
 • Ga je veel tests afnemen? Dan is het handig en voordelig om ze zelf te beheren.

Voorbeeldrapporten: beroepskeuzetest

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de beroepskeuzetest op hbo/wo-niveau. Dit rapport biedt een overzicht van de scores op nagenoeg alle hbo- en wo-beroepen, en rangschikt de voorkeuren voor alle hbo- en wo-/master-opleidingen in Nederland in aflopende volgorde. Het rapport van de beroepskeuzetest op mbo-niveau bevat scores op 232 mbo-beroepen en 320 mbo-opleidingen, de scores op de 8 loopbaanankers en tevens de Holland Code. 

Voorbeeldpagina uit het rapport

De kenmerken van deze beroepskeuzetest:

 • Vind de studie of opleiding die het beste bij jou past;
 • Geeft inzicht in de mogelijkheden voor het vervolg van je loopbaan;
 • Geeft je een overzicht van de mbo- of hbo-/wo-opleidingen die bij jou passen (van hoog naar laag);
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
 • Voor particulieren, bedrijven en professionals.

Beroepskeuzetest voor HR-managers, recruiters en loopbaanprofessionals

De beroepskeuzettest is uiteraard beschikbaar voor particulieren die graag antwoord willen op hun opleidings-, loopbaan- of carrièrevragen, maar de test is tevens breed inzetbaar voor professionals in het werkveld. Vele bedrijven en organisaties maken gebruik van onze online assessments tijdens sollicitaties, trainingen en beoordelingen. Loopbaancoaches en recruiters weten met onze beroepskeuzetest direct hoe ze hun kandidaat het beste kunnen helpen.

De professionele beroepskeuzetest is binnen 30 minuten beschikbaar om te worden ingevuld. Je ontvangt daarna direct de resultaten. Wil je regelmatig tests afnemen? Bekijk onze speciale pakketten voor bedrijven en organisaties!

Waarom deze beroepskeuzetest?

Het is de meest uitgebreide beroepskeuzetest van Nederland met 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Je krijgt inzicht in wie je bent, wat je interesses zijn, je competenties en je eigenschappen. De test moedigt je aan om te ontdekken welke beroepen en opleidingen er zijn binnen jouw interesses.

Wetenschappelijk onderbouwd

De beroepskeuzetest van TestGroup is een wetenschappelijk onderbouwde beroepskeuzetest. Het is ontwikkeld door het research- & development team van TestGroup, in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten, intelligentietesten en loopbaantesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. Deze beroepskeuzetest maakt gebruik van twee wetenschappelijke loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein.

TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. Wil je de resultaten bekijken van een van onze wetenschappelijke onderzoeken naar online assessments? Bekijk hier het onderzoek naar online assessments, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Veelgestelde vragen over de beroepskeuzetest van TestGroup

1. Welke test moet ik kiezen?

Afhankelijk van je opleidingsniveau kan je kiezen tussen een beroepskeuzetest mbo of een loopbaantest hbo/wo. Wanneer je jouw test hebt gekozen en afgerekend in onze online omgeving, zetten wij de test persoonlijk voor je klaar en kan je binnen 30 minuten starten met de test.

2. Welke test sluit het beste aan bij mijn vraag?

TestGroup heeft een zeer groot aantal testen en online assessments. Voor elke situatie hebben wij een passende test. Wil je meer informatie of hulp bij de keuze voor een passende test? Neem dan contact op met TestGroup Amsterdam via telefoonnummer: 020-2621630

3. Wie kan de test kopen?

De beroepskeuzetest is beschikbaar voor particulieren en zakelijke afnemers. Wil je als bedrijf vaker online assessments en tests inzetten om jouw organisatie naar een hoger plan te tillen? Bekijk dan de voordelige abonnementen voor bedrijven.

Voorbeeldrapporten beroepskeuzetest

Het beroepskeuzerapport voor mbo omschrijft jouw voorkeuren en matcht die met meer dan 200 mbo-beroepen. Het beroepskeuzerapport voor hbo/wo is geeft scores op meer dan 150 hbo en wo-studies. Jouw opleidingen en beroepen worden van hoog naar laag weergegeven, je weet zo precies welk beroep voor jou bovenaan staat. In het rapport vind je ook jouw scores op de 8 loopbaanankers van Schein. Loopbaanankers zijn zaken die jij belangrijk vindt in je werk en opleiding. Wil je jouw beroepskeuzerapport inzien? Vul dan de beroepskeuzetest van TestGroup in.

Video: beroepskeuzetest

De beroepskeuzetest van TestGroup biedt een uitgebreide en professionele manier om loopbaanvragen te beantwoorden. Deze test, beschikbaar voor organisaties, bedrijven en particulieren, onderzoekt de voorkeuren van individuen voor alle MBO-, HBO- en WO-opleidingen in Nederland. De informatie wordt voortdurend bijgewerkt om relevant te blijven in de huidige arbeidsmarkt.

Veelgestelde vragen over de Bridge tests en online assessments

 • Wat is de beste beroepskeuzetest?

 • Wat voor jou een goede beroepskeuzetest is, hangt helemaal af van jouw situatie. Bij TestGroup ontwikkelen we al 14 jaar online assessments in samenwerking met bekende universiteiten in binnen- en buitenland. Onze testen zijn daardoor ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en wereldwijd bekend voor de hoogstaande kwaliteit.

 • Wat kost een een beroepskeuzetest?

 • Onze uitgebreide The Bridge Career beroepskeuzetest kost slechts € 89,- excl. btw.

  Meer informatie over prijzen en mogelijkheden vind je op onze tarievenpagina.

 • Hoe snel kan ik aan de slag met de tests?

 • Bij een losse afname kun je direct met je test aan de slag. Bij een grotere afname ontvang je binnen 30 minuten de inloggegevens voor je kandidaat. Wanneer je een eigen account bestelt, kun je dezelfde dag nog aan de slag. Na het aanmaken van je account geven we je telefonische uitleg over het klaarzetten van de testen en kun je aan de slag.

 • Verkoopt TestGroup ook beroepskeuzetesten aan particulieren?

 • Ja! Onze The Bridge Career test, een uitgebreide loopbaantest, is ook beschikbaar voor particulieren. De andere testen zoals de persoonlijkheidstesten en capaciteitentesten zijn alleen te bestellen door organisaties met een KVK-registratie.

 • Kan ik ook bij jullie terecht voor advies over omscholen?

 • Absoluut. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe functie of meer uitdaging, dan is The Bridge Career echt iets voor jou. Binnen 30 minuten heb je een compleet advies voor je loopbaan. Zo krijg je inzicht in jouw competenties, kwaliteiten en interesses en hoe het aansluit op een nieuwe baan.

 • Kan ik een kandidaat de beroepskeuze- of studiekeuzetest thuis laten maken?

 • Ja, dat kan! Het is wel belangrijk dat de kandidaat de tests geconcentreerd en in een rustige omgeving afneemt. Daarnaast zijn er een aantal testen waarbij een kandidaat geen niet-toegestane hulpmiddelen kan inzetten. Daarom is het soms beter om een test op kantoor af te nemen.

 • Hoe bepaal ik welke tests ik in welke situatie inzet?

 • Twijfel je over welke test je moet gebruiken? Neem dan contact op met ons supportteam, te bereiken via 020-2621630 of via info@testgroup.eu. Onze klantenservice helpt je graag.

 • Ik wil graag een online assessment op maat, bijvoorbeeld voor een specifieke functie. Kan dat?

 • Ja! Voor The Bridge Personality zijn maatwerkrapporten samen te stellen. Je kunt uit onze competentiedatabase 8 competenties selecteren die in jouw rapport terugkomen. Zo kun je voor elk functieprofiel de gewenste competenties meten.

 • Wat is voor onze organisatie voordeliger: losse afname of een eigen account?

 • Vanaf ongeveer zeven testen per jaar is het voordeliger om een eigen account te nemen. Op onze prijslijsten zie je de prijzen voor losse afname van alle tests en assessments en een eigen account. Twijfel je? Vraag dan gerust naar ons advies.

 • Wij willen als organisatie maar enkele keren per jaar tests inzetten. Een licentie is daarom voor ons te duur. Is hier een oplossing voor?

 • Zeker! In dat geval kun je het beste de testen per ‘losse afname’ aanschaffen.

 • Is een accreditatie training verplicht bij TestGroup?

 • Nee, dat is niet verplicht. Je kunt direct met de testen aan de slag. Onze consultants gaan graag even (kosteloos) telefonisch met je door de rapporten. Als nieuwe klant ontvang je ook een aantal instructieboekjes over onze testen.

  Uiteraard kun je bij ons wel een kwalificatietraining volgen. Ook organiseren we in-company kwalificatie trainingen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Hoelang duurt het voordat de rapportages beschikbaar zijn?

 • Voor gebruikers van het Bridge Assessment Platform zijn rapporten direct beschikbaar. Wanneer je een losse test hebt aangeschaft, ontvang je de rapporten binnen 30 minuten.

 • Blijven testresultaten altijd van toepassing?

 • Voor een persoonlijkheidstest: Nee. Hoewel over het algemeen geen (enorme) wijzigingen plaats zullen vinden in iemands persoonlijkheid, kan iemand zich in de loop der tijd natuurlijk wel ontwikkelen; zowel in gedrag als in vaardigheden. Wij adviseren testresultaten die ouder zijn dan 24 maanden niet meer te gebruiken.

  Voor een capaciteitentest: Ja. Hoewel kandidaten altijd kunnen oefenen en daarvoor iets beter kunnen scoren op een capaciteitentest, zullen de scores over tijd (jaren) niet veel verschillen. Je kunt scores op een oudere capaciteitentest dus zeker nogmaals inzetten voor een procedure.

 • Krijg ik hulp bij het lezen van de rapporten?

 • Absoluut. Onze consultants lopen graag even telefonisch de resultaten met je door. Dit is een gratis service voor al onze klanten en opdrachtgevers.

 • Welke systeemeisen zijn nodig om gebruik te kunnen maken van de tests?

 • Het hele systeem van de tests en het afnemen vindt online plaats. Je hebt geen speciale programma’s nodig, alleen een computer met een internetverbinding en up-to-date browser.

 • Hoe zijn de kandidaatgegevens beveiligd?

 • Een gebruiker van het Bridge Assessment Platform werkt vanuit een persoonsgebonden account dat is beveiligd met een inlognaam en wachtwoord. Iedere gebruiker heeft alleen toegang tot de persoonsgegevens en testresultaten van de eigen kandidaten. Daarnaast maakt ons platform gebruik van SSL (Secure Sockets Layer) waarmee onze (data)communicatie beveiligd is.

  Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bel naar 020 - 262 1630, stuur ons een e-mail via info@testgroup.eu of vul ons contactformulier in.

 • Wat kan een beroepskeuzetest voor mij betekenen?

 • Met de beroepskeuzetesten van TestGroup krijg je inzicht in je persoonlijkheid, interesses en vaardigheden. Aan het eind zie je concrete voorkeuren voor je loopbaan, beroepsgebied of studierichtingen.

 • In welke talen zijn de Bridge testen beschikbaar?

 • Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Tsjechisch, Russisch, Roemeens en Litouws. Heb je vragen over de beschikbaarheid van een test in een specifieke taal? Neem dan even contact met ons op.

 • Wat is de meerwaarde van het inzetten van de tests van TestGroup?

 • Onze online assessments geven inzicht in iemands persoonlijkheid, competenties, capaciteiten en/of kwaliteiten. Dit vormt een waardevolle aanvulling op een sollicitatiegesprek, een ontwikkelingsvraagstuk of bij teamontwikkeling.

 • Hoe betrouwbaar zijn de tests van TestGroup?

 • Door voortdurend onze tests te analyseren zijn we constant bezig met betrouwbaarheid en validiteit. TestGroup ontwikkelt tests volgens de laatste wetenschappelijke inzichten in de psychometrie en test-theorie. Daarnaast gebruiken wij de regels (kwaliteitsnormen) die het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) hiervoor heeft opgesteld. Voor onze internationale onderzoeken werken wij samen met de BPS (British Psychological Society) en uiteraard de APA (American Psychological Association)

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Aeres Agree