020 - 262 1630

Burn-out assessment tool

Met een burnout assessment tool kunnen hr-afdelingen, coaches en adviseurs op professionele wijze indicaties van burn-out en werkgeluk bij werknemers of cliënten in kaart brengen. Hoe gelukkig zijn je medewerkers in hun werk? Zitten ze lekker in hun vel, of ervaren ze een heleboel stress? Medewerkers die worstelen om alles in goede banen te leiden doen dit vaak in stilte. Hulp vragen doen de meesten niet. Als een burn-out toeslaat, ontstaat een groot probleem. Voor de werknemer, maar ook voor jou als werkgever. Een burnout assessment tool biedt hiervoor een oplossing.

Burn-out preventie met een burnout assessment tool

Het aantal medewerkers dat een burn-out ervaart is hoog. Té hoog. Volgens het Trimbos Instituut hadden in 2020 ruim 1,3 miljoen werkenden last van burn-out klachten. Dat aantal neemt elk jaar toe. Herstellen van een burn-out is een langdurig (en kostbaar) proces. Gelukkig toont wetenschappelijk onderzoek aan dat een burn-out voorkomen kan worden, mits je er op tijd bij bent.

Signaleer burn-out risico in een vroeg stadium

Voordat een medewerker in een burn-out terechtkomt zijn er signalen. Met de professionele burnout assessment tool pik je die signalen in een vroeg stadium op. Dat geeft je de kans in te grijpen en de medewerker te helpen. Je bespaart de medewerker hiermee veel ellende, en voorkomt een hoge kostenpost voor je organisatie.

De burnout assessment tool (The Bridge Burnout Indicator) is ontwikkeld door een team van professionals en wetenschappers. Algoritmes zorgen voor een objectieve meting met betrouwbare en valide antwoorden.

 Burnout assessment tool bestellen

 • Je kunt hier voor je cliënt of medewerker een burnout assessment tool bestellen;
 • Nadat je het burnout assessment hebt besteld, kan de deelnemer binnen 30 minuten aan de slag;
 • Nu: tijdelijke actieprijs: € 39,-;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.

Voorbeeldrapport van de burnout assessment tool

Na het invullen van The Bridge Burnout Indicator is het rapport meteen beschikbaar. Je kunt hier een voorbeeldrapport van de burnout assessment tool inzien.

Burn-out en werkgeluk in één assessment

De doelgroep van de burnout assessment tool bestaat uit professionele gebruikers (hr-medewerkers, coaches en adviseurs) die hem inzetten om inzicht te krijgen in eventuele burn-out symptomen, maar ook voor een algemeen inzicht in de werktevredenheid van de medewerker. De burnout assessment tool is een uniek instrument dat de basis vormt van je burn-out preventie beleid.

De vragenlijst meet burn-out in vier dimensies:

 • Vermoeidheid
 • Mentale afstand tot het werk
 • Cognitieve overbelasting
 • Emotionele overbelasting

Daarnaast worden vier dimensies met betrekking tot het werkgeluk gemeten:

 • Betrokkenheid op het werk
 • Proactieve vitaliteit
 • Werktevredenheid
 • Betrokkenheid bij de organisatie

Het gebruik van de burnout assessment tool

De burnout assessment tool (The Bridge Burnout Indicator) van TestGroup is in de Benelux het meest gebruikte instrument voor het meten van burn-out verschijnselen. HRM-professionals kiezen de test vanwege de voordelige prijs, de flexibele inzetbaarheid en de wetenschappelijke soliditeit. Maar de belangrijkste reden om voor The Bridge Burnout Indicator te kiezen is de volledigheid van de metingen.

Met de Burn-out Assessment Tool van The Bridge meet je scores op werkgeluk, vitaliteit én burn-out. Spanningsklachten en symptomen van burn-out worden direct zichtbaar. Ook krijg je een goed beeld van de betrokkenheid en werktevredenheid van de medewerker.

De test wordt online afgenomen. Je kunt de kandidaat dan ook de gelegenheid geven de test af te nemen op een tijd en plaats die hem of haar goed uitkomt. Zodra de kandidaat de laatste vraag heeft beantwoord begint het systeem de gegeven antwoorden te analyseren.

Binnen 30 minuten ontvang je een heldere rapportage. Dit rapport helpt je om oorzaken van een (te) hoge werkdruk te herkennen. Daardoor kun je het probleem bij de wortel aanpakken.

In de meeste gevallen geeft deze rapportage je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Twijfel je over de interpretatie van het rapport? Dan kun je één van onze consultants inschakelen om de rapportage telefonisch met je door te nemen en samen te sparren.

Unieke techniek bij burn-out detectie

Veel burn-out tests slagen er niet in de voorstadia van een burn-out te herkennen. Soms zijn medewerkers zich niet bewust van hun stressklachten. Anderen geven sociaal wenselijke antwoorden omdat ze bang zijn voor eventuele gevolgen.

De Bridge Burn-Out Assessment Tool maakt gebruik van een nieuwe technologie: de Normatief-Ipsatief split technologie. Dankzij deze slimme innovatie worden de vragen in de test aangepast op basis van de antwoorden van de medewerker.

De Normatief-Ipsatief split vergelijkt antwoorden op vragen met een vrijekeuzeschaal (“geef een score van 1-9”) met de antwoorden op een gedwongen keuze (“rangschik de volgende elementen”).

Wanneer de kandidaat twijfelt over het antwoord, of probeert sociaal wenselijk te antwoorden, maakt de normatief-ipsatief split technologie dit zichtbaar. Dat levert extra informatie op die essentieel kan blijken in het signaleren én voorkomen van een burn-out.

Breed inzetbaar

De burnout assessment tool van TestGroup is te gebruiken zoals jij dat wilt. Zet de test in op individuele basis, of sluit een abonnement af om structureel vinger aan de pols te houden. Heb je niet-Nederlandstaligen in dienst? Geen probleem: de burnout assessment tool is ook beschikbaar in het Engels.

Bestel de burnout assessment tool

De Bridge burnout assessment tool is beschikbaar voor professionals die te maken hebben met burn-out (preventie). Bedrijven en organisaties kunnen de tool inzetten voor hun medewerkers, maar de test is ook beschikbaar voor coaches en zelfstandig adviseurs die hun cliënten willen testen. De burnout assessment tool is niet beschikbaar voor particulieren.

Voorbeeldrapport van de burnout assessment tool

Het rapport van de burnout assessment tool (The Bridge Burnout Indicator) geeft een score op burn-out maar ook scores op de 4 onderdelen van burn-out. Verder geeft het rapport een werkgeluk score en ook scores op de 4 dimensies van werkgeluk. 

Video: Burnout Assessment Tool

De beste manier om een burn-out bij medewerkers te voorkomen is om werkgeluk te bevorderen. Dit kun je doen met de burnout assessment tool van TestGroup. Deze online test meet zowel werkgeluk als indicaties van een beginnende burn-out. Het invullen van burnout assessment tool duurt kost slechts 12 minuten.

Na afloop is direct een mooi vormgegeven rapport beschikbaar. Je kunt de burnout assessment tool per deelnemer of in grotere aantallen bij TestGroup bestellen. Er zijn ook voordelige abonnementen beschikbaar.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€1795

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College

Tips & Advies

> Ga naar overzicht