020 - 262 1630

Professionele burn-out assessment tool

The Bridge Werkgeluk Indicator is de meest gebruikte burnout assessment tool voor het meten van werkgeluk en burnout door bedrijven en organisaties in Nederland en België. Met een burnout assessment tool kunnen hr-afdelingen, coaches en adviseurs op professionele wijze indicaties van burn-out en werkgeluk bij werknemers of cliënten in kaart brengen. Je kunt deze burnout assessment tool los bestellen (per deelnemer) of afnemen via een eigen account op het Bridge Assessment Platform van TestGroup.

Wat is een burnout assessment tool?

Een burn-out assessment tool kan jouw bedrijf helpen om te meten of er risico's op burn-out zijn. Dit helpt jou om problemen te ontdekken voordat ze leiden tot burn-out bij jou of je collega's. Het zorgt voor een gezondere werkomgeving en behoudt productiviteit. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe onze tool jou kan ondersteunen.

Hoe gelukkig zijn je medewerkers in hun werk? Zitten ze lekker in hun vel, of ervaren ze een heleboel stress? Medewerkers die worstelen om alles in goede banen te leiden doen dit vaak in stilte. Hulp vragen doen de meesten niet. Als een burn-out toeslaat, ontstaat een groot probleem. Voor de werknemer, maar ook voor jou als werkgever. Een burnout assessment tool biedt hiervoor een oplossing.

Burn-out preventie met een burnout assessment tool

Het aantal medewerkers dat een burn-out ervaart is hoog. Té hoog. Volgens het Trimbos Instituut hadden in 2020 ruim 1,3 miljoen werkenden last van burn-out klachten. Dat aantal neemt elk jaar toe. Herstellen van een burn-out is een langdurig (en kostbaar) proces. Gelukkig toont wetenschappelijk onderzoek aan dat een burn-out voorkomen kan worden, mits je er op tijd bij bent.

Tijdig herkennen van een burnout met de burnout assessment tool

Het tijdig herkennen van een burn-out is cruciaal voor een bedrijf om diverse redenen.

 • Een medewerker (of zelfs meerdere) met een burn-out ervaart namelijk een significante daling van de productiviteit. Deze daling heeft niet alleen betrekking op de persoon die erdoor getroffen wordt, het heeft vaak een domino-effect op het hele team. Hierdoor zien we vaak dat deadlines gemist worden en projecten vertraging oplopen.
 • Niet herkende of niet aangepakte burn-out leiden tot langdurig ziekteverzuim. De kosten hiervan, zowel direct (zoals ziekte-uitkeringen en vervangend personeel) als indirect (zoals verlies van expertise en continuïteit binnen het team), kunnen behoorlijk oplopen.
 • Een medewerker met burn-out symptomen heeft vaak te kampen met verminderde concentratie, wat het risico op fouten en ongelukken kan vergroten. Dit kan zowel financiële gevolgen hebben als ook reputatieschade voor het bedrijf opleveren.
 • Tenslotte, en misschien wel het belangrijkste, draagt het zorg dragen voor het welzijn van medewerkers bij aan een positieve bedrijfscultuur. Wanneer medewerkers voelen dat hun welzijn prioriteit heeft en dat er actie wordt ondernomen om problemen zoals burn-out aan te pakken, zal dit leiden tot een hogere tevredenheid, betrokkenheid en loyaliteit van het personeel. 

Het tijdig herkennen van een burn-out met de burnout assessment tool en aanpakken van burn-outs is dus niet alleen een kwestie van ethische verantwoordelijkheid, maar ook een strategische zet die op de lange termijn bijdraagt aan het succes en de veerkracht van het bedrijf.

Voorbeeldrapport van de burnout assessment tool

Je kunt hier een voorbeeldrapport van de burnout assessment tool bekijken. Het rapport van The Bridge Werkgeluk Indicator geeft een algemene score op werkgeluk, scores op de 4 dimensies van werkgeluk, een algemene score op burnout en ook scores op de 4 dimensies van burnout. In het rapport worden de scores van de cliënt vergeleken met een normgroep. Deze normgroep bestaat uit 500 mensen die eerder deze burnout assessment tool hebben ingevuld.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Testen afnemen bij TestGroup: los testen bestellen of een abonnement

Bij TestGroup heb je diverse opties om testen af te nemen, namelijk via individuele aankoop (per kandidaat) of door middel van een eigen account (met credits of onbeperkt gebruik).

 • Maak je af en toe gebruik van tests? Dan is het voordelig om testen individueel aan te schaffen. Dit is ideaal als je minder dan 10 testen per jaar nodig hebt.
 • Wil je een voordelig tarief zonder hoge initiële kosten? Overweeg dan een account met credits.
 • Als je de laagste prijs per test wilt en het hele jaar door onbeperkt wilt testen, kies dan voor een account met onbeperkte afname.
 • Geen zorgen over lange opstarttijden - je account is binnen een dag gereed.
 • In je account heb je toegang tot alle testen en online assessments van TestGroup.
 • Er is geen verplichte training vereist. Onze TestGroup consultants staan altijd paraat om gratis advies te geven. 
 • Ons online assessment platform is buitengewoon gebruiksvriendelijk.

Signaleer burn-out risico in een vroeg stadium

Voordat een medewerker in een burn-out terechtkomt zijn er signalen. Met de professionele burnout assessment tool pik je die signalen in een vroeg stadium op. Dat geeft je de kans in te grijpen en de medewerker te helpen. Je bespaart de medewerker hiermee veel ellende, en voorkomt een hoge kostenpost voor je organisatie.

De burnout assessment tool (The Bridge Burnout Indicator) is ontwikkeld door een team van professionals en wetenschappers. Algoritmes zorgen voor een objectieve meting met betrouwbare en valide antwoorden.

 Burnout assessment tool bestellen

 • Je kunt hier voor je cliënt of medewerker een burnout assessment tool bestellen;
 • Nadat je het burnout assessment hebt besteld, kan de deelnemer binnen 30 minuten aan de slag;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.

Na het invullen van The Bridge Burnout Indicator is het rapport meteen beschikbaar. Je kunt hier een voorbeeldrapport van de burnout assessment tool inzien.

Burn-out en werkgeluk in één assessment

De doelgroep van de burnout assessment tool bestaat uit professionele gebruikers (hr-medewerkers, coaches en adviseurs) die hem inzetten om inzicht te krijgen in eventuele burn-out symptomen, maar ook voor een algemeen inzicht in de werktevredenheid van de medewerker. De burnout assessment tool is een uniek instrument dat de basis vormt van je burn-out preventie beleid.

De 4 dimensies van burn-out

 • 1. Vermoeidheid
 • 2. Mentale afstand tot het werk
 • 3. Cognitieve overbelasting
 • 4. Emotionele overbelasting

De 4 dimensies van werkgeluk

 • 1. Betrokkenheid op het werk
 • 2. Proactieve vitaliteit
 • 3. Werktevredenheid
 • 4. Betrokkenheid bij de organisatie

Het gebruik van de burnout assessment tool

De burnout assessment tool (The Bridge Burnout Indicator) van TestGroup is in de Benelux het meest gebruikte instrument voor het meten van burn-out verschijnselen. HRM-professionals kiezen de test vanwege de voordelige prijs, de flexibele inzetbaarheid en de wetenschappelijke soliditeit. Maar de belangrijkste reden om voor The Bridge Burnout Indicator te kiezen is de volledigheid van de metingen.

Met de Burn-out Assessment Tool van The Bridge meet je scores op werkgeluk, vitaliteit én burn-out. Spanningsklachten en symptomen van burn-out worden direct zichtbaar. Ook krijg je een goed beeld van de betrokkenheid en werktevredenheid van de medewerker.

De test wordt online afgenomen. Je kunt de kandidaat dan ook de gelegenheid geven de test af te nemen op een tijd en plaats die hem of haar goed uitkomt. Zodra de kandidaat de laatste vraag heeft beantwoord begint het systeem de gegeven antwoorden te analyseren.

Binnen 30 minuten ontvang je een heldere rapportage. Dit rapport helpt je om oorzaken van een (te) hoge werkdruk te herkennen. Daardoor kun je het probleem bij de wortel aanpakken.

In de meeste gevallen geeft deze rapportage je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Twijfel je over de interpretatie van het rapport? Dan kun je één van onze consultants inschakelen om de rapportage telefonisch met je door te nemen en samen te sparren.

Unieke techniek bij burn-out detectie

Veel burn-out tests slagen er niet in de voorstadia van een burn-out te herkennen. Soms zijn medewerkers zich niet bewust van hun stressklachten. Anderen geven sociaal wenselijke antwoorden omdat ze bang zijn voor eventuele gevolgen.

De Bridge Burn-Out Assessment Tool maakt gebruik van een nieuwe technologie: de Normatief-Ipsatief split technologie. Dankzij deze slimme innovatie worden de vragen in de test aangepast op basis van de antwoorden van de medewerker.

De Normatief-Ipsatief split vergelijkt antwoorden op vragen met een vrijekeuzeschaal (“geef een score van 1-9”) met de antwoorden op een gedwongen keuze (“rangschik de volgende elementen”).

Wanneer de kandidaat twijfelt over het antwoord, of probeert sociaal wenselijk te antwoorden, maakt de normatief-ipsatief split technologie dit zichtbaar. Dat levert extra informatie op die essentieel kan blijken in het signaleren én voorkomen van een burn-out.

Breed inzetbaar om burn-out te voorkomen in elke organisatie

De burnout assessment tool van TestGroup is te gebruiken zoals jij dat wilt. Zet de test in op individuele basis, of sluit een abonnement af om structureel vinger aan de pols te houden. Heb je niet-Nederlandstaligen in dienst? Geen probleem: de burnout assessment tool is ook beschikbaar in het Engels.

Toepassing van de burnout assessment tool in bedrijven

De inzet van de burnout assessment tool, in het bijzonder The Bridge Werkgeluk Indicator van TestGroup, is in veel bedrijven en organisaties een integraal onderdeel geworden van hun personeelsbeleid. Hier volgen enkele voorbeelden van de toepassing en de daaruit voortvloeiende voordelen:

Periodieke checks

 • Sommige organisaties hebben ervoor gekozen om de tool periodiek te gebruiken, bijvoorbeeld jaarlijks of halfjaarlijks, om zo een vinger aan de pols te houden bij hun medewerkers. Door dit regelmatig te doen, kunnen ze trends in werkgeluk en mogelijke burn-out symptomen vroegtijdig signaleren en aanpakken.

Na grote veranderingen

 • Na een reorganisatie, fusie of andere significante bedrijfsveranderingen kan de tool ingezet worden om te peilen hoe medewerkers zich voelen. Het helpt bedrijven te identificeren wie mogelijk moeite heeft met de verandering en extra ondersteuning nodig heeft.

Tijdens inwerktrajecten

 • Enkele bedrijven gebruiken de tool als onderdeel van het inwerktraject voor nieuwe medewerkers. Dit helpt om te waarborgen dat nieuwe medewerkers vanaf het begin een gezonde werkbalans hebben en dat eventuele stressfactoren direct worden herkend.

Ontwikkelings- en groeitrajecten

 • Voor medewerkers die zich in een ontwikkelings- of groeitraject bevinden, kan de tool inzichten geven in hoe zij met de toegenomen verantwoordelijkheden omgaan en of er risico's zijn op overbelasting.

De voordelen die bedrijven hebben ervaren door de inzet van The Bridge Werkgeluk Indicator van TestGroup zijn divers. Naast het vroegtijdig signaleren van burn-out symptomen, hebben organisaties ook een stijging in algemene tevredenheid en retentie van medewerkers gezien. Medewerkers waarderen het wanneer hun welzijn serieus wordt genomen, wat bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur en -imago. Niet geheel onbelangrijk: bedrijven die proactief burn-outs aanpakken hebben vaak minder te maken met langdurig ziekteverzuim, waardoor er aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Bestel de burnout assessment tool

De Bridge burnout assessment tool is te bestellen door professionals die te maken hebben met burn-out (preventie). Bedrijven en organisaties kunnen de tool inzetten voor hun medewerkers, maar de test is ook beschikbaar voor coaches en zelfstandig adviseurs die hun cliënten willen testen. De burnout assessment tool is niet beschikbaar voor particulieren.

Hoe gebruik je de Burnout Assessment tool? Een handleiding in 10 stappen.

 • Stap 1: Toegang tot de Burnout Assessment Tool: om te beginnen, heb je toegang nodig tot de Burnout Assessment Tool van TestGroup. Zorg ervoor dat je de benodigde inloggegevens en toegangsrechten hebt. Je kunt dit doen door een abonnement te nemen (assessments in eigen beheer) of door de Burnout Assessment los (per deelnemer) te bestellen.
 • Stap 2: Medewerkers voorbereiden: communiceer met je medewerkers over het gebruik van de Burnout Assessment Tool. Leg uit waarom je het inzet, hoe het zal worden uitgevoerd, en hoe hun privacy wordt beschermd. Stel een duidelijke deadline in voor het invullen van de assessments.
 • Stap 3: Invullen van de Burnout Assessment Tool: laat je medewerkers de tool invullen via de online omgeving van TestGroup. De vragen zijn specifiek ontworpen om burn-outrisico's te meten en relevante informatie te verzamelen.
 • Stap 4: Analyseer de resultaten: gebruik de rapporten van de burnout test om de resultaten te analyseren. TestGroup's Burnout Assessment Tool biedt mogelijkheden voor het genereren van rapporten en grafieken om inzicht te krijgen in de burn-outniveaus binnen je organisatie. Is er behoeft aan meer informatie over medewerkers? Overweeg dan ook het inzetten van een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest.
 • Stap 5: Identificeer risico's: identificeer patronen en risicofactoren voor burn-out binnen je organisatie op basis van de resultaten. Kijk naar afdelingen of teams waar problemen zich kunnen voordoen.
 • Stap 6: Ontwikkel actieplannen: ontwikkel actieplannen op basis van de bevindingen van de assessments, om burn-out te voorkomen en het welzijn van je medewerkers te bevorderen.
 • Stap 7: Implementeer maatregelen: voer de actieplannen uit en monitor de voortgang. Zorg ervoor dat medewerkers de benodigde ondersteuning krijgen en dat er follow-up wordt gedaan om verbeteringen te meten.
 • Stap 8: Blijf bewust van burn-out: herhaal regelmatig de tool om burn-outrisico's te blijven volgen en proactieve maatregelen te nemen.
 • Stap 9: Meet resultaten: meet de resultaten van je inspanningen met behulp van TestGroup's tool. Analyseer trends en statistieken om te zien hoe effectief je interventies zijn.
 • Stap 10: Aanvullende ondersteuning: bij vragen of behoefte aan aanvullende ondersteuning, neem dan contact op met TestGroup's klantenservice. We staan klaar om je te helpen bij het gebruik van de Burnout Assessment Tool. Door de Burnout Assessment Tool van TestGroup effectief te gebruiken, kun je een gezonde werkomgeving bevorderen en de risico's van burn-out binnen je organisatie minimaliseren. Blijf de tool regelmatig inzetten en pas je strategie aan op basis van de resultaten en veranderende behoeften binnen je bedrijf.

Voorbeeldrapport van de burnout assessment tool

Het rapport van de burnout assessment tool (The Bridge Burnout Indicator) geeft een score op burn-out maar ook scores op de 4 onderdelen van burn-out. Verder geeft het rapport een werkgeluk score en ook scores op de 4 dimensies van werkgeluk. 

Video: Burnout Assessment Tool

De beste manier om een burn-out bij medewerkers te voorkomen is om werkgeluk te bevorderen. Dit kun je doen met de burnout assessment tool van TestGroup. Deze online test meet zowel werkgeluk als indicaties van een beginnende burn-out. Het invullen van burnout assessment tool duurt kost slechts 12 minuten.

Na afloop is direct een mooi vormgegeven rapport beschikbaar. Je kunt de burnout assessment tool per deelnemer of in grotere aantallen bij TestGroup bestellen. Er zijn ook voordelige abonnementen beschikbaar.

Veelgestelde vragen over de Burnout Assessment Tool

 • Voor welke doelgroep is de Burnout Assessment Tool beschikbaar?

 • Alleen bedrijven en organisaties kunnen de Burnout Assessment Tool bestellen. Ook voor adviseurs en zelfstandige coaches is dit mogelijk. Voor particulieren is het niet mogelijk om de burn-out test te bestellen. Hier kan je de Burnout Assessment Tool bestellen.

 • Biedt een gratis burn-out test hetzelfde als de Burnout Assessment Tool?

 • Nee, bij een gratis burn-out test wordt er puur en alleen gemeten voor een burn-out. Ook ontvang je meestal geen rapport bij gratis testen. Bij de Burnout Assessment Tool wordt er naast burn-out ook werkgeluk gemeten, daarnaast ontvang je een uitgebreid rapport.

 • Is het mogelijk om als werkgever wat aan burn-out preventie te doen?

 • Jazeker, dit wordt ook sterk aangeraden. Een herstelproces kan maanden duren en uiteindelijk een grote kostenpost zijn. Met de Burnout Assessment Tool kan je vroegtijdig een burn-out signaleren. Het is belangrijk om als werkgever te weten hoe het zit met het werkgeluk bij je medewerkers, naast de beginnende burn-out klachten. Voorkomen is beter dan genezen, zowel voor je medewerkers als voor jezelf is burn-out preventie goed.

 • Wat zijn de burn-out dimensies van de Burnout Assessment Tool?

 • Bij de Burnout Assessment Tool wordt er onderscheid gemaakt tussen 4 dimensies, gericht op burn-out. Aan de hand daarvan kan een burn-out duidelijk in kaart worden gebracht. De eerste dimensie is ‘algemene vermoeidheid’, dit houdt in dat er geen energie is en fysieke uitputting bij mensen met een hoge score. De tweede dimensie is 'mentale afstand tot het werk'. Bij een hoge score wordt er contact vermeden met collega’s en in sommige gevallen trekken zij zich ook fysiek terug. Bij de derde dimensie wordt er gekeken naar ‘cognitief overbelast’. Bij een hoge score ervaren mensen moeite met helder nadenken en nieuwe dingen leren. De vierde dimensie is ‘emotioneel overbelast’. Bij een hoge score hebben mensen een lage tolerantiegrens en voelen zij zich snel geïrriteerd en gefrustreerd, wat kan leiden tot een extra heftige reactie. De scores uit deze 4 dimensies samen vormen een burn-out score.

 • Wat houdt de dimensie ‘algemene vermoeidheid’ in?

 • De definitie van algemene vermoeidheid, in de Burnout Assessment Tool, uit zich in zowel fysieke vermoeidheid als mentale vermoeidheid. Ook is er sprake van structureel verlies van energie.

 • Wat houdt de dimensie ‘mentale afstand tot het werk’ in?

 • De definitie van mentale afstand tot het werk, in de Burnout Assessment Tool, uit zich in een sterke afkeer van het werk en een duidelijke weerzin.

 • Wat houdt de dimensie ‘cognitief overbelast’ in?

 • De definitie van cognitief overbelast, in het Burnout Assessment, uit zich door middel van aandachts- en concentratiestoornissen, geheugenproblemen, regelmatig fouten maken en langzamer denken.

 • Wat is de dimensie ‘mentaal overbelast’ in deze burn out vragenlijst?

 • De definitie van mentaal overbelast, in de burnout assessment test, uit zich door middel van heftige en emotionele reacties, zoals angst, huilen en woede. Het is lastig om hier grip op te hebben.

 • Wat zijn de werkgeluk dimensies bij dit burnout assessment?

 • Wanneer werkgeluk in kaart wordt gebracht door de Burnout Assessment Tool, wordt er onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende dimensies. De eerste dimensie is ‘betrokkenheid op het werk’. Bij een hoge score zijn mensen betrokken op het werk en zijn zij energiek. De tweede dimensie is ‘proactieve vitaliteit’. Bij een hoge score betekent dit dat zij op proactieve wijze zorgen voor voldoende motivatie, energie en inspiratie om goed te presteren op het werk. De derde dimensie is ‘werktevredenheid’. Bij een hoge score betekent het dat zij zich goed voelen op het werk, daarnaast worden zij vrolijk en gelukkig tijdens het werk. De vierde, en tevens laatste dimensie is ‘betrokkenheid bij de organisatie’. Bij een hoge score voelen zij zich betrokken en verbonden bij de organisatie. De scores van deze 4 dimensies vormen samen een algemene score op werkgeluk.

 • Wat is de definitie van ‘betrokkenheid op het werk’ in deze burn-out assessment test?

 • Betrokkenheid op het werk wordt gekenmerkt als een positieve houding, dit uit zich in toewijding en positieve energie tijdens het werk.

 • Wat is de definitie van ‘proactieve vitaliteit’ in dit burn-out assessment?

 • Met je proactieve vitaliteit wordt je inzet bedoeld, om optimaal te presteren op het werk. Vitaliteit is zowel je mentale energie als je fysieke energie.

 • Wat is de definitie van ‘werktevredenheid’ in deze burn-out assessment tool?

 • Met werktevredenheid wordt je plezier in het werk bedoeld. Het is een gelukkig, gemotiveerd en tevreden gevoel tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden.

 • Wat is de definitie van ‘betrokkenheid bij de organisatie’ in dit meetinstrument voor burn-out?

 • Betrokkenheid bij de organisatie betekent het gevoel van ‘erbij horen’. Zij zijn trots op hun werk en zeer betrokken bij de organisatie.

 • Hoe bestel ik de Burnout Assessment Tool?

 • De burn-out assessment test, de Burnout Assessment Toolis per kandidaat te bestellen, maar ook in abonnementsvorm. De prijzen van zowel de losse testen als de abonnementen vind je op onze prijzenpagina. De test bestellen? Dat kan op onze bestelpagina.

 • Wat is het verschil tussen deze Burnout Assessment Tool en de Maslach Burnout Inventory (MBI)?

 • De Maslach Burnout Inventory is een oudere burn-out test die met name voor wetenschappelijke doelen wordt gebruikt. Deze test meet geen werkgeluk (wat de Burnout Assessment Tool wel doet) en heeft ook geen rapport. Daarom is de MBI minder geschikt voor gebruik binnen organisaties.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Met de online assessments van TestGroup, kunnen we iemand beter ondersteunen in de toekomstige rol als leidinggevende.”

Hans van den Brink, Radboudumc - Adviseur Leadership Development

Ervaring van het Radboudumc met The Bridge Personality