020 - 262 1630

Assessment voor Sales Executives

woensdag 05 juni 2024

Zeker in de wereld van de sales is het belangrijk om consequent een prestatie te leveren. Vandaar dat er steeds meer aandacht is voor het testen van sales executives. Als bedrijf wil je namelijk de juiste mensen op de juiste plek hebben. Onder de streep levert dit dan een maximaal resultaat op.

Echter is het niet altijd even makkelijk om goed te controleren of een sales executives nu wel of niet geschikt is voor zijn of haar rol. In dat geval kan een online sales assessment heel goed uitkomst bieden. Het is dé tool om commercieel talent te selecteren.

Waarom een assessment voor sales executives?

Het testen van sales executives geeft een duidelijk inzicht in hun skills als verkoper. Waar liggen deze bijvoorbeeld precies? En hoe is het mogelijk om dit op de beste manier toe te passen voor jouw organisatie? Al met al is er voornamelijk sprake van de volgende voordelen:

  • Score per stap in het verkoopproces: Ieder verkoopproces bestaat in grote lijnen uit 6 verschillende verkoopstappen. Het gaat hier om het plannen & voorbereiden, contact leggen, creëren van behoefte, presenteren van oplossingen, het maken van de deal en relatiebeheer. Het testen van sales personen met een online sales assessment levert per onderdeel een score op. Je weet dan dus al snel precies waar de kwaliteiten van het desbetreffende individu liggen. Het stelt je in staat om iedereen aan de hand van deze inzichten in hun krachten te laten komen.
  • Uitsluitsel over verkooptype: Naast de verschillende verkoopprocessen, zijn er ook verschillende verkooptypes in de saleswereld. In totaal zijn dit er 4; de hunter, de consultant, de farmer en de negotiator. Door op deze manier naar verschillende verkooptypes te kijken, krijg je opnieuw inzicht in de kwaliteiten van een salesmedewerker of -sollicitant. Uit de online sales assessment komt dan per verkooptype een score naar voren. Je ziet dan precies wat voor type het individu is.
  • Wetenschappelijke onderbouwing: Uiteraard proberen we dit zo serieus, effectief en betrouwbaar mogelijk aan te pakken. Vandaar dat er een ruime wetenschappelijke onderbouwing aan vooraf gaat. Zo publiceren we bij TestGroup samen met universiteiten geregeld wetenschappelijke artikelen over verkoopsucces. Als expert op dit gebied weten we dus waar we het over hebben. We combineren theoretische kennis met praktijkervaring om een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen. Zo zijn de resultaten van het testen het meest bruikbaar.
  • Binnen 30 minuten uitvoerbaar: Een van de grote voordelen van de online assessment van TestGroup is bovendien dat deze binnen 30 minuten al beschikbaar is. Wij zetten deze zo snel mogelijk voor je klaar, zodat je direct aan de slag kunt. Als bedrijf zijnde verspil je zo geen tijd om achter de relevante informatie te komen. Gezien alles online gebeurt, is het mogelijk om heel precies in te spelen op een behoefte.
  • Snel resultaat: Naast het feit dat een salesmedewerker of -sollicitant snel van start kan, is er ook sprake van een snel resultaat. Is alles volledig ingevuld? Dan is het rapport direct klaar. Uiteraard begrijpen we dat het interpreteren van het rapport niet altijd even makkelijk is. Daarom is het geen enkel probleem om telefonisch contact op te nemen. We nemen het rapport dan graag even samen met je door. Hierdoor is het binnen de kortste keren duidelijk wat het rapport nu precies aangeeft.

Nu een online sales assessment bestellen

Wil je dus het maximale halen uit jouw personeel? En is er daarom behoefte om een duidelijk salesprofiel van sales executives te krijgen? Dan stellen wij onze online sales assessment graag ter beschikking om dit voor elkaar te krijgen. Zoals gezegd levert dit razendsnel een overzichtelijk resultaat op. Hierdoor ben je in staat om snel te handelen en de juiste mensen aan de juiste functie te koppelen. De kans dat de bedrijfsresultaten er dan op de korte termijn op vooruit gaan, zijn zeker aanwezig.

Neem contact op en bestel hier direct een online sales assessment!

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality