020 - 262 1630

Organiseer je team event met een 4-kleurentest

donderdag 25 april 2024

Krijg inzicht in hoe je teamleden denken en wat ze nodig hebben aan de hand van een uitgebreide en professionele 4-kleuren test. De 4-kleuren persoonlijkheidstest, ook wel bekend als de Bridge Personality test, is veel meer dan zo maar een test. Het geeft je inzicht in het gedrag en de voorkeuren van je team. Dit alles wordt o.a. weergegeven in een uitgebreid 4-kleuren teamrapport. Meer nog, aan de hand van de resultaten die je in een overzichtelijk rapport krijgt en de concrete handvaten die de test biedt, kan je werkprestaties en processen in een handomdraai verbeteren. Hoe, dat ontdek je hier!

Organiseer een teamsessie: ontdek de kleuren van je team

De 4-kleurenpersoonlijkheidstest

Het spreekt voor zich dat de 4-kleuren persoonlijkheidstest gebaseerd is op vier kleuren: blauw, rood, geel en groen. Elke kleur wordt gekenmerkt door een aantal eigenschappen. Zo staat blauw o.a. voor objectief, analytisch en nauwkeurig. Geel wordt gelinkt aan kenmerken zoals enthousiast, expressief en dynamisch. Welke kleur je persoonlijkheid weergeeft, wordt berekend aan de hand van een test met meerkeuzevragen. Elk van ons heeft alle kleuren in zijn of haar profiel. Een kleur zal echter wat dominanter zijn dan de anderen.

De 4-kleurenpersoonlijkheidstest is een combinatie van de beroemde Big Five persoonlijkheidstest en de 16 persoonlijkheidstypes zoals vastgesteld door Carl Gustav Jung. Dankzij deze test kan je bepalen wat de precieze persoonlijkheid is van iemand die je wilt aannemen of van je teamleden. Handig, toch? Deze nauwkeurige test kan gebruikt worden voor en door verschillende teams in je bedrijf of organisatie. De test wordt in verschillende bedrijven ingezet voor zowel recruitment en coaching als voor sales-gerelateerde doeleinden.

Team event: doe-het-zelfpakket

De 4-kleurenpersoonlijkheidstest is een professionele tool die gebruik maakt van algoritmes en AI (artificial intelligence). Daardoor is het de meest eerlijke test op de markt. Deelnemers kunnen niet anders dan eerlijk zijn. Zo ben je zeker dat je steeds de juiste en echte resultaten krijgt. Jij weet vanaf nu echt met wie je te maken hebt.

In het team event doe-het-zelfpakket krijg je alles wat je nodig hebt om zelf een team workshop te organiseren. Elk teamlid krijgt een eigen Bridge Personality rapport, en voor het hele team is er ook een speciaal teamrapport. Daarnaast krijg je presentatiesheets van TestGroup voor je workshop. In dit pakket vind je dus alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan met je team workshop.

Doe een individuele test

Elk teamlid legt een test af. Dat is een online vragenlijst. Vervolgens krijgt elk teamlid een persoonlijkheidsrapport waarin uitgelegd wordt wat zijn of haar persoonlijkheidstype is, wat zijn of haar sterktes en werkpunten zijn en hoe daar aan gewerkt kan worden. Verder omvat het rapport persoonlijke suggesties voor je ontwikkeling. Het rapport ontvang je via e-mail.

Of doe de test als team

Wanneer je de test als team doet, krijg je bovenop het bovenstaande ook een teamrapport. Daarin worden alle persoonlijkheden van de teamleden uitgelegd, maar ook relaties en communicatievaardigheden. Aan de hand van praktische tips rond management- en samenwerkingsstijlen, kan jij meteen samen met je team de nodige verbeteringen toepassen. Het teamrapport bevat handige tools en handvaten die je helpen bij het optimaliseren van processen en het afstemmen van communicatiestijlen, voor zowel managers als teamleden!

Organiseer een team event: ontdek de kleuren van je team

Ga aan de slag met je team om nog beter samen te werken, processen en resultaten te verbeteren. Elk lid van je groep dient zijn of haar kleur en resultaat goed te begrijpen en te weten. Dat helpt bij oefeningen, gesprekken en het optimaliseren van ieders rol in een team. Wanneer je de resultaten van je teamleden naast elkaar legt, worden inzichten, sterktes en verbeterpunten blootgelegd. Dat is niet enkel handig voor een manager of leider, maar voor elk teamlid.

Het bespreken van resultaten aan de hand van een team event heeft heel wat voordelen. We sommen ze voor je op:

  • Verbeter interne communicatie;
  • Een compleet team assessment;
  • Collega’s begrijpen elkaar beter en krijgen inzicht in elkaars noden en manier van communiceren;
  • Ontdek voor welke interne uitdagingen je team staat;
  • Speel in op de sterke kanten van een team.

De persoonlijkheden van je teamleden door en door kennen én benutten is van grote waarde. Als manager weet je zo waar je team meer coaching nodig heeft, of welke processen efficiënter kunnen worden ingericht door in te spelen op de kracht van je team. Til jouw team naar een hoger niveau dankzij de 4-kleurentest!

Wil je meer weten of ga je meteen aan de slag met je team?

Neem hier contact op met TestGroup voor meer info.

Video: organiseer zelf een 4-kleuren team event

Het team event doe-het-zelfpakket

Met het team event doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teamworkshop organiseren. Je krijgt van TestGroup een zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je team event te organiseren. Als je eenmaal de juiste tools in handen hebt, ben je er klaar voor om zelf met je team aan de slag te gaan, op een tijd en plek die jij kiest - geen externe trainer vereist.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality