020 - 262 1630

De meest gebruikte studiekeuzetest voor het mbo

The Bridge Career is al 10 jaar de beste en meest gebruikte studiekeuzetest mbo door bedrijven, organisaties en particulieren in Nederland en België. De best beoordeelde studiekeuzetest voor het mbo. Na het invullen is het rapport direct beschikbaar. Je kunt deze test los bestellen (per kandidaat) of afnemen via een voordelig abonnement.

Wat is een studiekeuzetest mbo?

Een studiekeuzetest mbo is een test waarmee toekomstige mbo-studenten de juiste mbo-studie kunnen uitkiezen. Op zoek naar de beste en meest uitgebreide studiekeuzetest mbo? The Bridge Career mbo is de meest gebruikte mbo studiekeuzetest van Nederland. Deze test duurt 30 minuten en maakt gebruik van innovatieve algoritmes om tot de resultaten te komen. Na afloop is het rapport direct beschikbaar. Geschikt voor bedrijven, organisaties én particulieren.

The Bridge Career is een innovatieve studiekeuzetest mbo met een wetenschappelijke onderbouwing. Met deze test kun je toetsen welke mbo-studie het beste bij je past. The Bridge Career wordt ook wel een beroepskeuzetest genoemd omdat er niet alleen naar studies maar ook naar mogelijke beroepen wordt gekeken. Deze twee aspecten zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden.

Deze professionele test geeft antwoord op de vraag welke studie aansluit op jouw capaciteiten en interesses. Net als de andere Bridge instrumenten is deze test ontwikkeld door TestGroup zelf in samenwerking met Universiteit Utrecht. Wij hebben ons gespecialiseerd in het toepassen van de nieuwste technieken, innovaties en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van online assessments.

Het RIASEC-model

Deze studiekeuzetest mbo is gebaseerd op het RIASEC model, ook wel bekend als de Holland Codes. Met behulp van dit model kan exact worden bepaald waar je studievoorkeur ligt. In het studiekeuzerapport wordt weergegeven wat je Holland Code is. Bij deze code worden vervolgens passende mbo-studies en mbo-opleidingen weergegeven.

studiekeuzetest mbo

Hoe werkt een mbo studiekeuzetest?

The Bridge Career MBO bestaat uit 312 vragen en is daarmee de meest uitgebreide MBO beroepskeuzetest van Nederland. Deze vragen gaan over veel verschillende onderwerpen. Zo komen alle aspecten van de mbo-opleidingen in Nederland aan bod. Ook wordt er naar jouw persoonlijke interesses, capaciteiten en vaardigheden gekeken.

The Bridge Career geeft je een totaaloverzicht van mbo studies die voor jou geschikt zijn. De test is binnen 30 minuten af te ronden en geeft je direct inzicht in al je toekomstige mogelijkheden. In de test zijn algoritmes ingebouwd die door de toepassing van Artificial Intelligence (AI) zorgen voor een snel en betrouwbaar resultaat. Zo werkt de studiekeuzetest mbo snel en effectief.

Voorbeeldrapport: studiekeuzetest mbo

Hier kun je een voorbeeldrapport bekijken van de studiekeuzetest mbo. Het rapport bevat scores op 232 mbo-beroepen en 320 mbo-opleidingen, jouw scores op de 8 loopbaanankers en natuurlijk ook je Holland Code.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Kenmerken studiekeuzetest mbo

Iedere studiekeuzetest heeft andere kenmerken. Bij TestGroup vinden we het belangrijk dat onze testen je aanzetten tot nadenken. Hierbij gaat het om nadenken over jezelf, maar ook over je school- en beroepskeuze. Je kunt zelfs al stilstaan bij een eventuele carrière of loopbaan die je voor ogen hebt.

The Bridge Career laat je weten welk beroepen en welke opleidingen het beste bij jou passen. Het geeft je inzicht in wie je bent, maar ook waar jouw interesses liggen. De test brengt bovendien jouw competenties en eigenschappen in beeld en baseert de uitslag op het totaalplaatje van al deze onderdelen.

De voordelen van deze studiekeuzetest voor het mbo

 • Deze studiekeuzetest mbo wordt jaarlijks door 250.000 deelnemers ingevuld.
 • Dagelijks zijn er 5.000 professionals die vertrouwen op de resultaten van deze test. En dit wereldwijd, aangezien deze test in 20 talen beschikbaar is.
 • Door gebruik van AI krijg jij het beste advies op maat zonder dat het je veel tijd kost. Er zijn wel 232 beroepen die in de test zijn meegenomen.
 • Daarnaast maken wij gebruik van de zogenoemde normative-ipsative-split-technologie. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat de test niet te manipuleren is. Er rolt dus direct na het invullen een waarheidsgetrouw rapport uit.

TestGroup: experts in online assessments

Wanneer je een studiekeuzetest doet, wil je natuurlijk dat er een betrouwbaar resultaat uit komt. Daarvoor ben je bij TestGroup aan het juiste adres. Wij zijn expert op het gebied van online assessments, persoonlijkheidstesten en capaciteitentesten. Onze assessments zijn wereldwijd verkrijgbaar in allerlei verschillende talen.

Al onze producten zijn ontwikkeld met oog voor de nieuwste technieken en wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast dragen wij bij aan wetenschappelijk onderzoek naar psychometrische testen om zo altijd een kritische blik te behouden. Want alleen op die manier kunnen wij onze testen blijven verbeteren.

Kosten studiekeuzetest mbo

Bij TestGroup kun je kiezen hoe jij jouw test wilt afnemen. Voor iedereen die slechts incidenteel gebruik maakt van een studiekeuzetest is er de optie: losse afname. Dit is het voordeligst bij afname van minder dan 10 testen per jaar.

Daarnaast kun je kiezen voor een abonnement met credits waarbij je testen afneemt tegen een scherp tarief en zonder hoge kosten vooraf. Ben je juist op zoek naar de laagste prijs per test? Dan kun je een abonnement met onbeperkte afname kiezen.

Wil je The Bridge Career een keer uitproberen? Probeer dan ons introductiepakket (alleen voor bedrijven en organisaties). Een overzicht van alle kosten voor een studiekeuzetest mbo vind je hier.

Studiekeuzetest mbo bestellen

Je bestelt The Bridge Career studiekeuzetest mbo eenvoudig online. De test is los (per kandidaat) of via een eigen account te bestellen. We zetten de test altijd binnen 30 minuten voor je klaar en je kunt het rapport direct na het invullen inzien.

Wil je meer informatie over The Bridge Career? Of kunnen we jou voorzien van advies voor de meest geschikte studie- of beroepskeuze test? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Voorbeeldrapport studiekeuzetest mbo

Het rapport van de studiekeuzetest mbo is een zeer uitgebreid document. Het geeft jouw voorkeuren weer, op maar liefst 232 mbo beroepen en opleidingen. Deze worden van hoog naar laag weergegeven. Zo kun je in één oogopslag zien welke opties voor jou bovenaan staan.

Ook vind je in het rapport jouw scores op 8 verschillende loopbaanankers. Loopbaanankers zijn zaken die jij belangrijk vindt in je werk en opleiding. Benieuwd hoe het rapport eruitziet? Hier kun je een voorbeeld van een Bridge Career rapport inzien.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Met de online assessments van TestGroup, kunnen we iemand beter ondersteunen in de toekomstige rol als leidinggevende.”

Hans van den Brink, Radboudumc - Adviseur Leadership Development

Ervaring van het Radboudumc met The Bridge Personality