020 - 262 1630

360 graden feedback voor sales en verkoop

woensdag 05 juni 2024

Is je verkoper klantgericht? Breng het in kaart met 360 graden feedback

Is je verkoper echt klantgericht? Heeft je account manager het vertrouwen van de klanten? Wordt je organisatie gebeld als klanten een probleem hebben? Op dit soort vragen kun je eigenlijk alleen een antwoord krijgen als je klanten betrekt in de beoordeling van uw verkopers.

De perfecte tool hiervoor is 360 graden feedback.

Bij 360 graden feedback worden medewerkers beoordeeld door meerdere personen, zoals managers, directe collega’s en ondergeschikten. Met het 360 graden feedback systeem van TestGroup is het nu ook mogelijk om klanten en leveranciers uw medewerkers te laten beoordelen. De 360 graden methodiek wordt steeds vaker gebruikt om beslissingen aangaande beloning en promotie op te baseren.

Met name verkopers hebben baat bij regelmatige feedback over hun presteren. En wie kan dat nou beter doen dan een klant? Deze werkt immers samen met uw verkoper en heeft zo een goed beeld van diens functioneren.

Verkopers zouden eigenlijk eens in de twee of drie jaar met behulp van de 360 graden feedback methode een blik in de spiegel moeten werpen. Zo maken ze eigenlijk een rondje in de omgeving, op werk, wellicht privé en dus ook bij klanten. Hierbij wordt in kaart gebracht wat ze goed doen en wat ze juist kunnen verbeteren. Dit zorgt ervoor dat verkopers een realistischer beeld van zichzelf krijgen.

Sales managers en commercieel directeuren krijgen zo waardevolle informatie over de prestaties van hun verkopers. Dit kunnen zij weer gebruiken voor de inzet van training, begeleiding en beoordeling.

Waarom kiezen voor The Bridge 360 voor 360 graden feedback?

The Bridge 360 is een online platform voor het verzamelen van 360 graden feedback op de prestaties van medewerkers. Hierbij beoordeelt de medewerker zichzelf en wordt hij/zij beoordeeld door gekozen feedbackgevers, zoals de leidinggevende, collega's, medewerkers of klanten. Hierdoor krijgt de medewerker duidelijke feedback op zijn/haar functioneren op basis van gekozen competenties. Deze competenties kunnen zowel door de medewerker zelf worden gekozen als door de organisatie worden bepaald.

  • The Bridge 360 is volledig aan te passen aan de eisen van de organisatie; 
  • Je kunt The Bridge 360 los bestellen (per deelnemer) inzetten, of als online assessment in eigen beheer afnemen.
  • Ook beschikbaar: 360 graden feedback voor leiders en managers
  • Professioneel 360 graden feedback rapport dat op de competenties van de organisatie is aan te passen; 
  • Tarieven beginnen vanaf € 15,- per deelnemer;
  • Gemakkelijk zelf te beheren;
  • Optioneel: modules voor het meten van sales-competenties en capaciteiten;
  • Beschikbaar in verschillende talen.

Meer informatie over 360 graden feedback voor sales en verkoop

Wil je meer informatie over 360 graden feedback? Je kunt hiervoor onze whitepaper over het succesvol toepassen van 360 graden feedback bekijken. Wil je meer weten over het toepassen van 360 graden feedback bij management development? Neem dan contact op met TestGroup.

360 graden feedback voor verkopers bestellen

Je kunt The Bridge 360 bestellen op de bestelpagina voor testen en online assessments.

Video: Online Sales Assessment

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren? Met het online sales assessment van TestGroup kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality