020 - 262 1630

Veelgestelde vragen over de Bridge testen

In het onderstaande overzicht vind je de FAQ (veelgestelde vragen) over de Bridge tests en online assessments. Heb je meer vragen? Bel ons gerust, we vertellen je graag meer. Je kunt altijd contact opnemen of bellen met onze helpdesk op 020-2621630.

De Bridge testen inzetten

 • Hoelang duurt het voordat de rapportages beschikbaar zijn?

 • Voor accounthouders op het Bridge Assessment Platform zijn rapporten direct beschikbaar. Klanten die testen in losse afname gebruiken krijgen de rapporten vaak binnen 30 minuten, deze rapporten worden door onze klantenservice medewerkers verzonden.

 • Kan ik een kandidaat de tests thuis laten maken?

 • Ja, dat kan. De online assessments in het Bridge Assessment Platform kunnen vanaf een computer met een internetverbinding worden ingevuld. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kandidaat de tests geconcentreerd en in een rustige omgeving afneemt. Om deze reden adviseren wij om capaciteitentesten altijd af te nemen in een gecontroleerde omgeving: een ruimte waar de kandidaat niet gestoord kan worden en ook geen niet-toegestane hulpmiddelen in kan zetten. Dit is bijvoorbeeld op kantoor.

 • Blijven testresultaten altijd van toepassing?

 • Voor een persoonlijkheidstest: Nee. Hoewel over het algemeen geen (enorme) wijzigingen plaats zullen vinden in iemands persoonlijkheid, kan iemand zich in de loop der tijd natuurlijk wel ontwikkelen; zowel in gedrag als in vaardigheden. Wij adviseren testresultaten die ouder zijn dan 24 maanden niet meer te gebruiken en een kandidaat voor een nieuw traject de vragenlijsten opnieuw in te laten vullen.

  Voor een capaciteitentest: Ja. Hoewel kandidaten altijd kunnen oefenen en daarvoor iets beter kunnen scoren op een capaciteitentest, zullen de scores over tijd (jaren) niet veel verschillen. Je kunt scores op een oudere capaciteitentest dus zeker nogmaals inzetten voor een procedure.

 • Hoe bepaal ik welke tests ik in welke situatie inzet?

 • Je kunt hier voor contact opnemen met ons supportteam, deze zijn te bereiken op 020-2621630 op info@testgroup.eu. Onze medewerkers helpen je graag met je vraag en kunnen je adviseren over het best passende online assessment voor jouw situatie.

 • Krijg ik hulp bij het lezen van de rapporten?

 • Zeker! Indien gewenst, gaan onze consultants graag even telefonisch met je door de rapporten. Deze gratis service leveren wij aan onze klanten en opdrachtgevers.

 • In welke talen zijn de Bridge testen beschikbaar?

 • De Bridge testen zijn beschikbaar in o.a.: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Tsjechisch, Russisch, Roemeens en Litouws. Heb je vragen over de beschikbaarheid van een test in een specifieke taal? Neem dan even contact met ons op.

 • Waarom zijn de tests van TestGroup het best?

 • TestGroup ontwikkeld al 14 jaar online assessments in samenwerking met bekende universiteiten in binnen- en buitenland. Naar onze testen wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan, wat ook wordt gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Deze wetenschappelijke kennis zorgt ervoor dat TestGroup al jaren toonaangevend is op het gebied van kwalitatief hoogstaande online assessments in meer dan 20 landen wereldwijd.

 • Ik wil graag een online assessment op maat, bijvoorbeeld voor een specifieke functie. Kan dat?

 • Jazeker, dat kan. Voor The Bridge Personality zijn ook maatwerkrapporten samen te stellen. Uit de competentiedatabase van TestGroup kun je 8 competenties selecteren die vervolgens in het Bridge Personality rapport worden weergegeven. Zo kun je voor elk functieprofiel de gewenste competenties meten.

 • Is een accreditatie training verplicht bij TestGroup?

 • Nee, dat is niet verplicht. Je kunt direct met de testen aan de slag. Indien gewenst, gaan onze consultants graag even telefonisch met je door de rapporten. Deze gratis service leveren wij aan onze klanten en opdrachtgevers.

  Nieuwe klanten ontvangen per post ook een aantal boekjes over onze testen. Deze boekjes kun je gebruiken als hulp bij het gebruik van de rapporten.

  Het is uiteraard wel mogelijk om een kwalificatietraining in de Bridge online assessments te volgen. Hiervoor organiseren wij 12 keer per jaar een Bridge Kwalificatietraining in NH Jan Tabak in Bussum.

  Daarnaast organiseren wij in-company Bridge Kwalificatietrainingen voor onze klanten. Je kunt dan zelf kiezen waar en wanneer de training plaats vindt. Je kunt tot 12 mensen laten deelnemen aan deze training.

Techniek

 • Welke systeemeisen zijn er om gebruik te kunnen maken van de tests?

 • Het gebruik van het systeem en het afnemen tests gaat allemaal online. Je hebt dus geen speciale programma’s nodig. Als je computer over een internetverbinding en een up-to-date browser beschikt, zit je goed.

 • Hoe zijn de kandidaat gegevens beveiligd?

 • Een gebruiker (accounthouder) van het Bridge Assessment Platform kan alleen inloggen onder zijn eigen account dat is beveiligd met inlognaam en wachtwoord, en heeft alleen toegang tot de persoonsgegevens en testresultaten van de eigen kandidaten.

  Uiteraard maakt het Bridge Assessment Platform gebruik van SSL (Secure Sockets Layer). Hierdoor is de (data) communicatie tussen het account en de server van het Bridge Assessment Platform goed beveiligd.

  Onze servers zijn ondergebracht op beveiligde externe, speciaal daarvoor ingerichte, locaties in Europa.

De Bridge testen inkopen

 • Verkoopt TestGroup ook testen aan particulieren?

 • TestGroup verkoopt alleen The Bridge Career (loopbaantest) aan particulieren. De overige testen zijn alleen door organisaties met een KVK-registratie te bestellen. De persoonlijkheidstesten en capaciteitentesten zijn dus niet door particulieren te bestellen.

 • Wat is voor onze organisatie voordeliger: losse afname of een eigen account?

 • Op de prijslijst van TestGroup zie je de prijzen voor losse afname en een eigen account. Een eigen account kun je nemen via het inkopen van credits of via een abonnement voor onbeperkt gebruik. Het is vanaf ongeveer 7 testen per jaar voordeliger om een eigen account te nemen. Wil je hier advies over? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij adviseren je graag.

 • Wij willen als organisatie maar enkele keren per jaar tests inzetten. Een licentie is voor mij daarom te duur. Is hier een oplossing voor?

 • Zeker! In dat geval ben je het voordeligst uit met het afnemen van onze testen in ‘losse afname.' Je kunt dan direct aan de slag met onze testen.

 • Hoe snel kan ik aan de slag met de tests?

 • Bij losse afname kun je direct aan de slag met de tests. Na een bestelling heb je binnen 30 minuten de inlog gegevens voor je kandidaat. Bij het bestellen van een eigen account kun je dezelfde dag nog aan de slag. Wij maken het account voor je aan en helpen je met het klaarzetten van je eerste testen in het account middels een telefonische uitleg. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Daarna kun je zelfstandig met het Bridge Assessment Platform aan de slag.

Daarom de Bridge testen

 • Wat is de meerwaarde van het inzetten van de tests van TestGroup?

 • Onze online assessments geven inzicht in iemands persoonlijkheid, competenties, capaciteiten en/of kwaliteiten. Deze inzichten vormen daarmee een waardevolle aanvulling op een sollicitatiegesprek, een duidelijk startpunt binnen een ontwikkelingsvraagstuk, of een gefundeerde basis voor teamontwikkeling.

  Onze assessments zijn beschikbaar in 20 talen.

 • Hoe betrouwbaar zijn de tests van TestGroup?

 • Bij het ontwikkelen van een test analyseren wij deze voortdurend en meten wij de betrouwbaarheid met behulp van de Cronbach’s Alpha, split-half betrouwbaarheid, test-hertest betrouwbaarheid en andere maten die beschikbaar zijn.

  We streven ernaar om de betrouwbaarheid en validiteit van onze testen voortdurend te verhogen. TestGroup ontwikkelt tests volgens de laatste wetenschappelijke inzichten in de psychometrie en test-theorie. Daarnaast gebruiken wij de regels (kwaliteitsnormen) die het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) hiervoor heeft opgesteld. Daardoor meten de tests wat ze moeten meten en zijn normgroepen groot genoeg om een waardevolle vergelijking te kunnen maken. Voor onze internationale onderzoeken werken wij samen met de BPS (British Psychological Society) en uiteraard de APA (American Psychological Association)

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants