020 - 262 1630

Het nr. 1 online assessment voor organisaties

Het meest gebruikte online assessment door bedrijven en organisaties. Als beste beoordeeld door kenners! Ook losse afname. Voordelige abonnementen. Geen wachttijden, je kandidaat direct getest. Het rapport is direct beschikbaar. 

Een online assessment is een assessment dat online wordt afgenomen. Een deelnemer kan het thuis of op kantoor invullen. Je kunt bij TestGroup kiezen welke test(s) je in het online assessment opneemt. Heeft je kandidaat het juiste niveau voor de functie? Het gesprek of het cv geeft niet altijd de juiste informatie. Een online assessment geeft de informatie die je zoekt. Minder kans op de verkeerde kandidaat. Een online assessment betaalt zich altijd terug. Met een online assessment van TestGroup kan je kandidaat vandaag nog getest worden.

Hoe werkt het online assessment?

Met een online assessment krijg je meteen een helder antwoord op je vraag of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Je test kandidaten op eigenschappen die bepalend zijn voor succes in je organisatie: persoonlijkheid, competenties en intelligentie. Een online assessment geeft je een objectief beeld van de kwaliteiten en aandachtspunten van een kandidaat. Ongeschikte sollicitanten pik je er meteen uit.

Online assessment bestellen: je kandidaat vandaag getest

 • Je kunt hier voor je kandidaat of medewerker een online assessment bestellen;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten het online assessment binnen 30 minuten voor je kandidaat of medewerker klaar;
 • Het online assessment blijft gereed staan totdat de kandidaat het heeft afgerond;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Ga je veel testen inzetten? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Met een online assessment voorkom je mismatches en bad hires

Omdat kandidaten voor veel functies schaars zijn, is het belangrijk om snel en effectief inzicht te krijgen in de persoonlijkheid en intelligentie van kandidaten en sollicitanten. Een online assessment (met daarin een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest) helpt je hierbij. Het voorkomt dat je een mismatch of ‘bad hire’ selecteert. De kosten van een bad hire (verkeerde kandidaat) zijn aanzienlijk, ze kunnen oplopen tot een half jaarsalaris. De lage kosten van het online assessment zijn hier een fractie van. Een goede investering dus. Er zijn ook online assessments beschikbaar voor specifieke functies, zoals het online assessment voor techniek, het online assessment voor de advocatuur en het online assessment voor HR.

Welke onderdelen heeft een online assessment van TestGroup?

Verreweg de meeste bedrijven en organisaties gebruiken zowel een Big Five persoonlijkheidstest als een capaciteitentest in een online assessment. Uit onderzoek blijkt ook dat, naast het interview, het gebruik van deze twee testen het beste selectieresultaat geeft. Bij het bestellen van een online assessment bij TestGroup kun je aangeven welke testen je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard kun je ook het niveau selecteren (mbo, hbo of wo).

Kenmerken van het online assessment

Voor het aanmelden van een kandidaat gelden geen wachttijden. Onze klantenservice kan je direct helpen met het klaarzetten van een online assessment voor je kandidaat. Daarnaast ben je flexibel in de keuze van een testlocatie, bij de kandidaat thuis of op kantoor. 

 • Het online assessment meet capaciteiten, persoonlijkheid en competenties;
 • Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Waarom gebruiken veel bedrijven een online assessment?

Bij veel bedrijven zijn online assessments onlosmakelijk verbonden met de sollicitatieprocedures en ontwikkelvraagstukken voor medewerkers of teams. Ze bieden veel waardevolle inzichten en hebben een hoge voorspellende nauwkeurigheid. Een zorgvuldige aanpak leidt tot de beste resultaten. 

Met een (online) assessment meet je bestaande medewerkers of kandidaten voor een baan op kenmerken die bepalend zijn voor hun prestaties in de organisatie of voor hun ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld gaan om drijfveren, bekwaamheden, intelligentie, gedrag of persoonlijkheidstrekken. Een online assessment geeft een objectief beeld hiervan en is bijvoorbeeld nuttig voor het vervolggesprek over de sterkte en groeikansen van medewerkers of teams. Dit bevordert de ontwikkeling van medewerkers en biedt kansen om hen te motiveren en te binden of om te werken aan bijvoorbeeld werktevredenheid of duurzame inzetbaarheid.

De voordelen van een online assessment

Assessments kunnen op locatie plaatsvinden, maar tegenwoordig worden ze vooral online uitgevoerd. Deze online assessments besparen bedrijven (en kandidaten) veel tijd en geld. Het past bij het huidige remote werkmodel en verbetert de kandidaat-ervaring, als introductie op je organisatie en om verwachtingen te stellen. Door het gebruik van objectieve testinstrumenten met een hoge voorspellingswaarde, kunnen (grote groepen) sollicitanten vooraf gescreend worden en de kans op succes in hun rol vergroten. Dit maakt ook selectie op afstand mogelijk. Alleen de meest geschikte kandidaten worden vervolgens geïnterviewd, wat tijd en geld bespaart.

Online assessment: gemak en tijdbesparing en lagere kosten

Veel soorten tests en vragenlijsten zijn tegenwoordig online beschikbaar en kunnen thuis of in een andere omgeving worden uitgevoerd. Soms kan dit ook in een gecontroleerde context. Een online assessment kan meestal sneller worden afgenomen en verkort daardoor de doorlooptijd van het sollicitatietraject. Online assessments zijn om deze reden snel, makkelijk, voordelig en betrouwbaar. Er zijn geen specialisten meer nodig, wat laagdrempeliger maakt. Resultaten zijn direct beschikbaar en vergelijken van kandidaten is eenvoudiger. Dit objectiveert het beeld van kandidaten en voorkomt verkeerde beslissingen door onbewuste vooroordelen tijdens de sollicitatie. Hierdoor kan er beter op competenties worden gematcht en versterkt het de diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer.

Online assessments gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge-instrumenten zijn ontwikkeld door het research- & developmentteam van TestGroup, in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. 

Online assessment: voorbeeldrapporten

Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende online assessments in veel talen. Zo kun je kiezen uit een persoonlijkheidstest, competentietest, capaciteitentest, een loopbaantest of een sales test. Je kunt zelf aangeven welke test je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Veelgestelde vragen over het online assessment van TestGroup

 • Waarom zou ik een online assessment inzetten voor de selectie van mijn kandidaat?

 • Bij TestGroup verdiepen we ons van tevoren altijd in de competenties die voor jouw functie van belang zijn. Wijken de scores van het online assessment daarvan af? Dan adviseren wij je om de kandidaat niet aan te nemen. Wij geven je hierbij altijd duidelijke uitleg. Bij TestGroup kun je na afloop van het online assessment altijd (als gratis service) met een consultant telefonisch door de online assessment rapporten gaan.

 • Welke testen (onderdelen) zitten er in het online assessment?

 • Standaard nemen wij een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest op in het online assessment. Wil je andere onderdelen opnemen? Bijvoorbeeld een loopbaantest of een online interview? Dat kan uiteraard. Wij adviseren je altijd welke testen het beste bij jouw functieprofiel of situatie passen.

 • Wat zijn de voordelen van online testen afnemen?

 • Een organisatie kan met een online assessment veel geld en tijd besparen. Het is een stuk goedkoper dan een standaard assessment en kan direct (binnen 30 minuten) worden ingezet na de aanvraag. Het online assessment kan dus sneller worden afgenomen, indien nodig door meer kandidaten en uiteraard alles online. Je hebt dus geen personeel nodig om de testen af te nemen, je kunt direct aan de slag.

 • In welke talen is het online assessment van TestGroup beschikbaar?

 • Omdat TestGroup distributeurs over de hele wereld heeft, zijn onze testen beschikbaar in meer dan 20 talen. Ook bij je niet Nederlands sprekende kandidaten kun je dus een online assessment afnemen. Ook de rapporten zijn in meer dan 20 talen beschikbaar. Bel ons gerust om te informeren welke talen beschikbaar zijn.

 • Wat zijn de kosten van de online assessments?

 • Dat hangt ervan af welke testen je opneemt in het online assessment. Op onze prijzenpagina vind je de prijzen van de losse testen (losse afname per kandidaat) en de prijzen van de abonnementen. Bij het afsluiten van een abonnement (credits of onbeperkt gebruik) zijn de kosten per kandidaat een stuk lager.

 • Wat is een online assessment?

 • Een online assessment is een verzameling van online testen en online vragenlijsten die bij een kandidaat worden afgenomen tijdens selectie, recruitment of ontwikkeling. Het bestaat meestal uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest, maar andere testen en onderdelen zijn ook mogelijk. Met een online assessment krijg je inzicht in de competenties, persoonlijkheid en intelligentie van je kandidaat.

 • Krijg ik na afloop uitleg over de assessment rapporten?

 • Ja! Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan. Je kunt hiervoor een datum en tijdstip doorgeven aan onze klantenservice. Je wordt dan gebeld door een consultant die met jou door de rapporten gaat en je eventueel adviseert over de geschiktheid of ontwikkelpunten van je kandidaat. Dit is een gratis service die wij aan onze klanten leveren.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€1795

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality vormt een mooi eerste hulpmiddel om het gesprek met elkaar aan te gaan.”

Jessica Kuijper, beleidsmedewerker P&O

ROC Horizon College