020 - 262 1630

Online assessment voor de advocatuur

maandag 08 mei 2023

Het online assessment wordt door steeds meer kantoren binnen de advocatuur ingezet. Hierbij wordt gekeken of kandidaten de juiste capaciteiten (IQ), de gewenste persoonlijkheid en voldoende kritisch denkvermogen hebben. Zo wordt de selectie van (dure) 'false-positives' voorkomen. Speciaal voor de advocatuur heeft TestGroup een online assessment ontwikkeld.

Online assessment voor de advocatuur

Juist binnen een advocatenkantoor is het selecteren van de juiste mensen essentieel. Het kantoor is zo goed als de mensen die het aanneemt. Er wordt veel geld geïnvesteerd in de opleiding van advocaat-stagiairs. Hoe jammer is het dan als deze mensen na jaren van scholing niet geschikt blijken te zijn voor het werk als advocaat en een andere baan gaan zoeken. Veel noodzaak dus voor advocatenkantoren om extra aandacht te besteden aan de selectie van nieuwe advocaten (in spe).

Objectief selecteren

Hoewel online assessments de laatste 20 jaar veel worden toegepast binnen de zakelijke dienstverlening, loopt de advocatuur wat achter met de implementatie van testen binnen de selectieprocedure. Stakeholders binnen kantoren selecteren vaak op ‘gevoel’ en denken goed te weten wat past binnen het kantoor. Deze (subjectieve) aanpak leidt helaas vaak tot het selecteren van (dure) ‘false-positives' en dus ongeschikte kandidaten. Daarom is binnen de advocatuur behoefte aan een objectief online assessment dat specifiek gericht is op de selectie van advocaat-stagiairs en advocaat-medewerkers.

Competenties advocatuur

Het online assessment voor de advocatuur biedt die objectiviteit. Het online assessment bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Het assessment is gericht op competenties die specifiek voor de advocatuur relevant zijn. De onderstaande competenties worden in het online assessment gemeten:

  • Analytisch
  • Flexibiliteit
  • Resultaatgericht
  • Creatief denken
  • Sociaal
  • Samenwerken
  • Consciëntieus
  • Klantgericht
  • Proactief
  • Gedreven

Het online assessment kan thuis of op kantoor worden ingevuld. De rapporten zijn direct na afloop beschikbaar. Indien gewenst kan een TestGroup-consultant even telefonisch met je door de rapporten gaan.

Voorbeeldrapport van het assessment voor de advocatuur

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van het assessment voor de advocatuur. Dit is een uitgebreid assessment rapport met de scores op de 34 Big Five competenties, de 4-kleuren en de scores op 8 specifieke competenties die voor het werken als advocaat van belang zijn. Het is ook mogelijk om dit rapport naar wens aan te passen met andere competenties. Voor de capaciteitentesten wordt een apart rapport opgemaakt.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Onderdelen

Maatwerk

Uiteraard kunnen deze competenties worden aangepast in de vorm van een maatwerk online assessment. Jij bepaalt dan de competenties die in het assessment worden opgenomen.

Online assessment voor de advocatuur bestellen

Je kunt het online assessment hier bestellen. Een online assessment voor de advocatuur is binnen 1 uur klaargezet. Uiteraard helpen wij je met de interpretatie van de resultaten.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality