020 - 262 1630

Personeel selecteren met persoonlijkheidstesten | Whitepaper

woensdag 05 juni 2024

In deze whitepaper lees je alles over het gebruik van persoonlijkheidstesten tijdens recruitment en selectie.

Het gebruik van persoonlijkheidstesten bij personeelsselectie

Nu het voor HR- en Recruitment afdelingen weer belangrijker wordt om enerzijds snel talent te herkennen en anderzijds de kosten te reduceren, is het zaak om in een vroeg stadium van de sollicitatieprocedure het kaf van het koren te scheiden.

Het is bewezen dat medewerkers het meest effectief zijn wanneer hun persoonlijkheidskenmerken aansluiten bij het functieprofiel. Maar hoe weet je zeker dat je uit alle sollicitanten de juiste keuze maakt?

Het sollicitatiegesprek en de ‘klik’ spelen nog vaak een grote rol in de beslissing, terwijl uit onderzoek blijkt dat deze methoden vooral subjectief en weinig betrouwbaar zijn. Een persoonlijkheidstest vormt daarentegen een objectief, op data gebaseerd hulpmiddel om meer inzicht te verkrijgen in de geschiktheid van een kandidaat voor een specifieke functie. Wanneer online afgenomen, vormen persoonlijkheidstests een betrouwbare, maar ook kostenefficiënte selectiewijze.

Over The Bridge Personality persoonlijkheidstest

Met The Bridge Personality persoonlijkheidstest ontdek je de kenmerken van de persoonlijkheid van een kandidaat of medewerker. The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die specifiek gericht is op werkomgevingen. Deze intelligente test zorgt ervoor dat de kandidaat altijd vragen krijgt die voor hem of haar het meest relevant zijn. De test maakt gebruik van algoritmen die de vragen in de test aanpassen als de kandidaat de test probeert te manipuleren of sociaal wenselijke antwoorden geeft.

Persoonlijkheidstest met grote voorspellende waarde

The Bridge Personality is een veelgebruikte persoonlijkheidstest voor het meten van persoonlijkheidseigenschappen bij adolescenten en volwassenen. Deze test kan onder andere worden gebruikt voor recruitment, werving en selectie en andere toepassingen binnen HR. De test is vanwege zijn grote voorspellende waarde een zeer geschikt instrument om de persoonlijkheid van je kandidaten in beeld te brengen.

Rapporten van de persoonlijkheidstest

Er zijn 6 verschillende rapporten beschikbaar voor de Bridge Personality. Er zijn rapporten voor recruitment, coaching, sales en teams. Natuurlijk zijn er ook maatwerkrapporten beschikbaar voor de Bridge Personality. Hierbij kun je zelf de competenties kiezen die in het rapport worden opgenomen.

Lees hier de whitepaper over persooneelsselectie met persoonlijkheidstesten.

In deze whitepaper lees je meer over het gebruik van online persoonlijkheidstesten bij het selecteren van personeel.

Persoonlijkheidstest bestellen

Je kunt hier een persoonlijkheidstest voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: The Bridge Personality

Zoek jij de beste persoonlijkheidsvragenlijst? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality