020 - 262 1630

Intelligentietest voor volwassenen

Met een intelligentietest voor volwassenen krijg je inzicht in de abstracte, numerieke en verbale intelligentie van volwassenen vanaf 18 jaar. Deze test kan worden ingezet voor intelligentiemeting door professionals tijdens studiekeuze, beroepsoriëntatie, recruitment of selectie van geschikte medewerkers. Een intelligentietest voor volwassenen kan handig zijn wanneer er onduidelijkheden zijn over capaciteiten die iemand bezit. Deze test is geschikt voor gebruik in werksituaties, bijvoorbeeld om te bepalen of iemand kan doorstromen naar een functie op hoger niveau.

Wat is een intelligentietest voor volwassenen?

The Bridge Ability Suite is al 10 jaar de meest gebruikte intelligentietest voor volwassenen door bedrijven, organisaties en overheidsinstanties in Nederland en België. Deze test wordt vaak ingezet voor selectie- en wervingsdoeleinden. Het kan de intelligentie van een kandidaat of sollicitant meten, of beoordelen of een medewerker geschikt is voor een hogere functie. Je kunt deze test per kandidaat bestellen, of kiezen voor een kostenefficiënt abonnement.

Hoe werkt een intelligentietest voor volwassenen?

Er zijn veel factoren die bepalen of iemand in een nieuwe functie succesvol zal zijn. De intelligentie van een sollicitant is zo’n factor. Uit wetenschappelijk onderzoek komt duidelijk naar voren dat de capaciteiten of intelligentie van de kandidaat een goede voorspeller zijn voor succes. Hoe intelligenter de medewerker, hoe beter hij of zij kan omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Ook kan een intelligente medewerker zich sneller aanpassen en weet hij of zij zich nieuwe dingen snel eigen te maken. 

Het afnemen van intelligentietests wordt dan ook steeds normaler binnen werving- en selectietrajecten. Niet alleen om te bepalen of een sollicitant geschikt is voor een functie, maar ook om te bepalen of een medewerker geschikt is voor een promotie of opleidingstraject. Met een betrouwbare en valide intelligentietest voor volwassenen neem je betere beslissingen over een kandidaat. De vraag is alleen welke intelligentietest voldoende betrouwbaar is om beslissingen op te baseren.

Voorbeeldvraag uit de intelligentietest

intelligentietest voor volwassenen

Intelligentietest voor volwassenen: The Bridge Ability Suite

Met The Bridge Ability Suite heb je een goede en betrouwbare test gevonden om de intelligentie van jouw kandidaat te meten. De intelligentietest The Bridge Ability Suite is een wetenschappelijk onderbouwde meetmethode om de intelligentie van volwassenen te meten. In wetenschappelijke termen is deze intelligentietest betrouwbaar en valide. Maar wat betekent dat?

Validiteit en betrouwbaarheid

Als we zeggen dat een test betrouwbaar is, betekent dit dat de uitkomst van de test correct is. Hoe vaak de kandidaat de test ook afneemt, de uitslag is steeds (min of meer) hetzelfde. Wanneer we een test valide noemen, betekent dit dat de test ook echt meet wat je beoogt te meten. Om de betrouwbaarheid en de validiteit van The Bridge Ability Suite te optimaliseren, hebben de ontwikkelaars van deze intelligentietest voor volwassenen samengewerkt met gerenommeerde wetenschappers. Zo hebben we een test ontwikkeld met een stevige wetenschappelijke onderbouwing.

Door de sterke wetenschappelijke onderbouwing is de voorspellende waarde van deze intelligentietest bijzonder hoog. Met het rapport van deze intelligentietest in de hand kun je heel zorgvuldig bepalen of iemand de capaciteiten heeft die nodig zijn om succes te kunnen boeken in een opleiding of functie.

Voorbeeldrapport: intelligentietest voor volwassenen

Hier kun je een voorbeeldrapport van de numerieke intelligentietest voor volwassenen op hbo-niveau bekijken. Deze test is gebaseerd op een Nederlandse hbo-normgroep. Er zijn ook versies van deze test beschikbaar voor mbo- en wo-/master-niveaus. Het rapport toont alleen de resultaten van het numerieke gedeelte van de IQ-test. Er zijn afzonderlijke rapporten beschikbaar voor de verbale en abstracte intelligentietests. Het rapport laat de totale testscore zien, evenals de scores voor nauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie. Daarnaast wordt aangegeven of de kandidaat tijdens de test gegokt heeft.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Wanneer gebruik je de intelligentietest voor volwassenen?

Onze intelligentietest voor volwassenen kan in elke situatie worden ingezet waarbij het zinvol is de intelligentie van de kandidaat te kennen. Niet alleen bij externe sollicitanten, maar ook bij het beoordelen van interne kandidaten. Bijvoorbeeld om te bepalen wie er voor een promotie in aanmerking komt, of wie er deel kan nemen aan een MD-traject. Omdat The Bridge Ability Suite online wordt afgenomen en door en door gecontroleerd is, helpt de intelligentietest voor volwassenen jou om snel en zonder poespas een volledig objectief beeld te krijgen van iemands capaciteiten.

Voor alle opleidingsniveaus

De intelligentietest is beschikbaar op verschillende opleidingsniveaus, van mbo-, hbo- tot wo-niveau. Ook kan de intelligentietest worden gebruikt voor jongeren en volwassenen in de leeftijdsgroep 15-65 jaar. Deze intelligentietest voor volwassenen meet de numerieke intelligentie (The Bridge Numeriek), de verbale aanleg, het taalkundig inzicht (The Bridge Verbaal) en het vermogen logisch te denken (The Bridge Abstract).

Voordelen van deze intelligentietest voor volwassenen

 • In tegenstelling tot een meer traditionele intelligentietest voor volwassenen hoeft de kandidaat voor The Bridge Ability Suite niet naar een testcentrum te komen.
 • De test kan gewoon online worden afgenomen. Dat scheelt de kandidaat reistijd, wat een hindernis kan zijn in de voortgang van de procedure. Niet elke kandidaat kan immers een dag vrijmaken om even een test te komen doen. Zeker de topkandidaten, die vaak vanuit hun huidige baan solliciteren, hebben vaak een volle agenda.
 • Belangrijker nog is dat de kandidaat de intelligentietest vanuit zijn of haar vertrouwde omgeving kan maken, op een moment dat hem of haar goed uitkomt. Je kunt er dan ook op rekenen dat de testuitslag een getrouw beeld geeft van de intelligentie van de kandidaat.
 • De tijdsinvestering door de kandidaat is beperkt, in slechts 3 maal 18 minuten kan onze intelligentietest voor volwassenen doorlopen worden. Daarna weet je precies hoe snel iemand zich in de nieuwe rol thuis zal voelen. Ook jouw tijdsinvestering voor het maken van de test is beperkt.

Intelligentietest voor volwassenen afnemen eenvoudiger dan ooit

Het afnemen van een intelligentietest voor volwassenen kan al vanaf € 15 per test bij een abonnement. Direct na het afronden van het bestelproces gaan we voor je aan het werk, zodat je test al binnen 30 minuten klaarstaat. De kandidaat wordt vanzelf uitgenodigd om de test uit te voeren.

Heeft de kandidaat de test afgerond? Dan wordt direct een rapportage opgesteld. Indien je hier prijs op stelt, kan en afrondend evaluatiegesprek met een van onze consultants worden ingepland.

Wil je meer over de capaciteiten van je kandidaat weten? Combineer de intelligentietest voor volwassenen dan met één van onze andere tests en online werving- en selectietools.

Voorbeeldrapporten: intelligentietest voor volwassenen

Er zijn drie rapporten beschikbaar voor de intelligentietest voor volwassenen : het abstracte rapport, het numerieke rapport en het verbale rapport.

Video: intelligentietest voor volwassenen

Een intelligentietest voor volwassenen is een van de beste manieren om toekomstige werkprestaties te voorspellen. Met een capaciteitentest kun je snel inschatten of iemand geschikt is voor een bepaalde functie. Zo'n test is ideaal om te bepalen of iemand op mbo-, hbo- of wo-niveau kan werken en denken. The Bridge Ability Suite is een van de intelligentietests die het meest worden gebruikt door bedrijven en organisaties. Je kunt The Bridge Ability Suite per kandidaat aanschaffen of zelf uitvoeren via het Bridge Assessment Platform.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Met de online assessments van TestGroup, kunnen we iemand beter ondersteunen in de toekomstige rol als leidinggevende.”

Hans van den Brink, Radboudumc - Adviseur Leadership Development

Ervaring van het Radboudumc met The Bridge Personality