020 - 262 1630

Persoonlijkheidsanalyse

woensdag 05 juni 2024

Wat is een persoonlijkheidsanalyse?

Met een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse kom je meer te weten over de competenties en persoonlijkheid van een medewerker of sollicitant. De uitdaging is dat elke nieuwe medewerker cruciaal is voor het opbouwen van een evenwichtig en efficiënt personeelsbestand. Echter het identificeren van de juiste kandidaat is geen gemakkelijk taak. Daarnaast vraag je je misschien af of jouw medewerkers wel op de juiste plek zitten en of hun huidige competenties optimaal gebruikt worden. Met een persoonlijkheidsanalyse krijg je antwoord op je vragen.

Van expertise tot soft skills, er zijn zoveel dingen om over na te denken. Een medewerker of kandidaat moet de functie goed vervullen, een goed teamlid zijn en een positieve aanvulling zijn op de bedrijfscultuur. Hoe weet je of een interne of externe kandidaat geschikt is voor de openstaande vacature? Een professionele persoonlijkheidsanalyse kan hierbij hulp bieden.

The Bridge Personality is een persoonlijkheidsanalyse die is gebaseerd op het Big Five persoonlijkheidsmodel, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel.

Voordelen van een persoonlijkheidsanalyse

De persoonlijkheid van een volwassen persoon verandert niet zomaar. Je hebt als bedrijf of organisatie medewerkers nodig die zowel passen bij de functie als bij het bedrijf. Een persoonlijkheidsanalyse bied bruikbare inzichten bij:

  • het kiezen van de juiste kandidaat voor een openstaande functie;
  • de ontwikkeling van de huidige medewerkers;
  • doorgroeimogelijkheden van toptalenten.

Uiteraard is een persoonlijkheidsanalyse niet het enige waar je rekening mee moeten houden tijdens het aannemen van nieuw personeel of de doorgroei mogelijkheden van je huidige personeel. Gesprekken, opleiding, referenties en vaardigheden spelen ook een rol.

Een feit is wel dat veel bedrijven en organisaties die een persoonlijkheidsanalyse gebruiken, een lager personeelsverloop zien en een hogere werknemerstevredenheid. 

Wie is de geschikte kandidaat? Een persoonlijkheidsanalyse helpt

Persoonlijkheidsanalyses, zoals The Bridge Personality, bieden Human Resource Management een goede manier om te beoordelen of iemand zal gedijen in een bepaalde rol. Een voordeel van het afnemen van een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse bij sollicitanten is dat je kan achterhalen of de persoon goed past bij het bedrijf en de openstaande functie.

Veel kandidaten hebben een geweldige interviewstijl, maar doen het misschien niet goed met de primaire taken. Andere kandidaten kunnen zichzelf misschien niet goed verkopen, maar kunnen een perfecte match zijn voor het team. Je krijgt inzicht in hoe de persoonlijkheidskenmerken van een kandidaat aansluiten bij de bedrijfscultuur en werkomgeving.

Benut het potentieel van medewerkers

Misschien heb je een medewerker met veel potentie. Je wilt ze daarom helpen meer betrokken te raken of op een hoger niveau te presteren. Een persoonlijkheidsanalyse kan je helpen te begrijpen wat dat specifieke persoonlijkheidstype motiveert. Door hun unieke scala aan talenten en sterke punten volledig te begrijpen, kunnen managers die inzichten gebruiken om het talent effectiever te coachen en te ontwikkelen.

Wanneer de goede prestaties van werknemers worden erkend, kan je het behoud van werknemers verbeteren. Het opbouwen van een stabiel en productief personeelsbestand begint met het plaatsen van medewerkers in de juiste functies en projecten. Dit komt ten goede van de tevredenheid van het personeel en de stabiliteit van het bedrijf.

Voorbeeldrapport van de persoonlijkheidsanalyse

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van de Bridge Personality persoonlijkheidsanalyseIn dit rapport staan eerst de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te matchen met vrijwel elk functieprofiel. Vervolgens wordt het Jung Type van de deelnemer weergegeven. Daarna worden de scores op de 4-kleuren weergegeven in een mooi kleurenwiel. Op de laatste pagina van het rapport staan de scores op 8 veelgebruikte competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

De beste persoonlijkheidsanalyse

Vandaag de dag bestaan er veel verschillende soorten persoonlijkheidsanalyses die door wetenschappers zijn ontwikkeld. De testmethode die gebaseerd is op de Big Five is zeer populair. Evenals de 4-kleuren persoonlijkheidstest groen geel rood blauw gevolgd door de Jung persoonlijkheidstest. De beste persoonlijkheidstest is dan ook een combinatie van deze drie, zoals The Bridge Personality.

De Big 5 persoonlijkheidsanalyse is een wetenschappelijk onderbouwd persoonlijkheidsmodel dat jouw kandidaat beoordeelt op de vijf belangrijke persoonlijkheidskenmerken. Deze zijn: Extraversie, Stabiliteit, Vriendelijkheid, Zorgvuldigheid en Openheid.

Bij een persoonlijkheidsanalyse bestaan er geen ‘goede’ of ‘slechte’ antwoorden. Het gaat immers om de persoonlijkheid van de kandidaat of werknemer die getest wordt. De resultaten van een kwalitatieve test situeert zich namelijk ergens op een schaal. Iemand is bijvoorbeeld niet 100% introvert of extravert, maar leunt hierbij dichter aan een zijde van het spectrum.

Uitgebreide persoonlijkheidsanalyse

Met een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse zoals The Bridge Personality krijg je inzicht in de persoonlijkheid en competenties van je werknemers en sollicitanten. Doordat wij middels algoritmes meten of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het online invullen van de test, krijg je altijd een betrouwbaar en valide beeld van de persoon.

The Bridge Personality is de enige test ter wereld die gebaseerd is op de Big Five, de 16 Jung Types en de bekende vier kleuren persoonlijkheidsanalyse. Na afloop van de test ontvang je een uitgebreide rapportage. Wil je een maatwerkrapport ontvangen? Ook dat is mogelijk, kies de competenties uit en wij verwerken deze in het rapport.

Wil je meer informatie ontvangen over onze online persoonlijkheidstest voor bedrijven en organisaties? Neem dan contact op met TestGroup. We voorzien je graag van advies en leggen onze werkwijze uit.

Houd rekening met de voordelen van een persoonlijkheidsanalyse bij het overwegen van jouw volgende wervingsbeslissing of bij het zoeken naar een manier om het maximale uit je huidige personeelsbestand te halen. Als je weet hoe individuen reageren op taken, stressoren en werkomgeving, boek je als bedrijf een blijvend succes!

Persoonlijkheidsanalyse bestellen

  • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge assessment platform;
  • Prijs: vanaf 15 euro per kandidaat (bij een abonnement);
  • Fraai en uitgebreid persoonlijkheidsrapport;
  • Geschikt voor coaching en ontwikkeling;
  • Ook te gebruiken als maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
  • Meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
  • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality