020 - 262 1630

De 16 Jung persoonlijkheidstypen voor teams

woensdag 20 december 2023

De 16 Jung Types worden veel gebruikt bij teambuilding. Een Bridge Personality Team workshop helpt teams effectiever samenwerken. Ben je benieuwd wat een Type & Team workshop kan doen voor de effectiviteit van je team?

Ben je voor het functioneren van teams geïnteresseerd in de volgende vragen?

  • Hoe stel ik een optimaal team samen?
  • Hoe kan het team beter samenwerken?
  • Hoe kan ik de communicatie binnen een team verbeteren?
  • Hoe kan het team beter presteren?

Met een Jung Type & Teamworkshop krijg je hier antwoord op. De Jung Types zijn een hulpmiddel om persoonlijkheidsvoorkeuren aan te geven. De 16 Jung types zijn gebaseerd op het werk van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961). Het Jung Type van een kandidaat wordt bepaald door het invullen van The Bridge Personality, dit is wereldwijd een van de meest gebruikte persoonlijkheidstesten. De 16 Jung Types zijn binnen organisaties de meest populaire methodiek om de voorkeuren van personen en teams te achterhalen.

De 16 Jung Types & Teams

De Jung Types worden met name veel gebruikt bij teambuilding. Tijdens een Type & Teamworkshop zorgen de Jung Types voor begrip voor de onderlinge verschillen. Daarnaast worden de aanwezige competenties binnen een team meer zichtbaar. De communicatie binnen het team verbetert. De Jung Type & Teamworkshop helpt teams inzicht te krijgen in hoe zij als team samenwerken, hoe zij problemen oplossen en hoe het team omgaat met communicatie, stress en conflictsituaties.

Het Bridge Personality teamrapport

Tijdens de teamworkshop wordt het Bridge Personality teamrapport voor je team opgemaakt. Het Bridge Personality teamrapport helpt teams effectiever samen te werken. Verbeter probleemoplossing, communicatie en conflictsituaties. Het rapport geeft een compleet overzicht van de kwaliteiten van een team. Het biedt bruikbare informatie voor managers met een duidelijk antwoord op vragen als: Hoe ziet dit team eruit? Hoe werkt dit team het best samen? Hoe kan het team zich verbeteren?

Voorbeeldpagina uit het teamrapport

De Jung Type & Teamworkshop helpt teams effectiever samen te werken. Vooral wat betreft probleemoplossing, communicatie en conflictsituaties.

Benieuwd wat een Jung Type & Teamworkshop kan doen voor de effectiviteit van je team?

Wij organiseren graag een Jung Type & Teamworkshop voor je team. Je kunt hier contact met ons opnemen.

Zelf leren werken met de 16 Jung persoonlijkheidstypen en het 4-kleuren model?

Tijdens de 1-daagse kwalificatietraining 16 Jung Types & 4-kleuren worden de 16 verschillende Jung Types en het 4-kleurenmodel behandeld. Je krijgt tijdens deze training alles aangereikt wat nodig is om deze modellen succesvol toe te passen in jouw werk als hr-professional, consultant, trainer of coach. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het teamrapport. Deze training kan zowel op locatie als online worden gevolgd en er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Bij de training zijn de benodigde materialen en The Bridge Personality persoonlijkheidstest inbegrepen voor alle deelnemers.

Als gebruiker van The Bridge Personality kun je de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel dagelijks gebruiken in jouw werkzaamheden. Tijdens deze in-company training van 1 dag leer je alles over de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel in The Bridge Personality en hoe je dit kunt gebruiken voor jouw organisatie of klanten. Er wordt tijdens deze training aandacht besteed aan het toepassen van de 16 verschillende Jung persoonlijkheidstypen en het 4-kleurenmodel (rood, groen, geel, blauw) bij training, coaching, loopbaanbegeleiding en het terugkoppelen van The Bridge Personality rapporten aan kandidaten, klanten of collega's. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het ethisch en correct gebruik van deze modellen.

De Bridge-kwalificatietraining: 16 Jung Types & 4-kleuren is geschikt voor hr-managers, coaches, loopbaanadviseurs, trainers of consultants en wordt in-company georganiseerd. De training kan online of op een locatie naar keuze worden georganiseerd. Bij de training zijn de materialen, sheets van de training, The Bridge Personality (16 Jung Types + 4-kleurenrapport) en een Bridge Personality teamrapport voor de groep inbegrepen.

Teamworkshop 16 Jung persoonlijkheidstypes bestellen

Je kunt hier een teamworkshop boeken of een teamrapport voor je team bestellen.

Het gebruiken van het teamrapport voor een team assessment

Het team assessment van TestGroup is een veelgebruikt assessment voor teams in Nederland en Europa. Elk teamlid vult een persoonlijkheidstest in, en krijgt een eigen rapport. Er is ook een rapport voor het hele team. Dit assessment wordt online afgenomen en kan je hier bestellen voor je team. Binnen één dag is het klaar voor gebruik.

Dit team assessment helpt om te zien hoe goed jouw team samenwerkt en presteert. Het rapport geeft tips hoe jullie samen nog beter kunnen werken en hoe iedereen met zijn eigen persoonlijkheid het team kan helpen. Dit is een goede manier om meer te leren over je team en om antwoorden te vinden op vragen die je misschien hebt.

Video: organiseer zelf je Jung Type & Teamworkshop

Aan de slag met het doe-het-zelfpakket

Met het teamworkshop doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teamworkshop organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om je teamworkshop uit te voeren. Als je eenmaal de juiste tools in handen hebt, ben je er klaar voor om zelf met je team aan de slag te gaan, op een tijd en plek die jij kiest - geen externe trainer vereist.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality