020 - 262 1630

De 16 Jung persoonlijkheidstypen voor teams

Producten

donderdag 17 mei 2018

De 16 Jung Types worden veel gebruikt bij teambuilding. Een Bridge Personality Team workshop helpt teams effectiever samenwerken. Bent u benieuwd wat een Type & Team workshop kan doen voor de effectiviteit van uw team?

Bent u voor het functioneren van teams geïnteresseerd in de volgende vragen?

  • Hoe stel ik een optimaal team samen?
  • Hoe kan het team beter samenwerken?
  • Hoe kan ik de communicatie binnen een team verbeteren?
  • Hoe kan het team beter presteren?

Met een Jung Type & Teamworkshop krijgt u hier antwoord op. De Jung Types zijn een hulpmiddel om persoonlijkheidsvoorkeuren aan te geven. De 16 Jung types zijn gebaseerd op het werk van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961). Het Jung Type van een kandidaat wordt bepaald door het invullen van The Bridge Personality, dit is wereldwijd een van de meest gebruikte persoonlijkheidstesten. De 16 Jung Types zijn binnen organisaties de meest populaire methodiek om de voorkeuren van personen en teams te achterhalen.

Jung Types & Teams

De Jung Types worden met name veel gebruikt bij teambuilding. Tijdens een Type & Teamworkshop zorgen de Jung Types voor begrip voor de onderlinge verschillen. Daarnaast worden de aanwezige competenties binnen een team meer zichtbaar. De communicatie binnen het team verbetert. De Jung Type & Teamworkshop helpt teams inzicht te krijgen in hoe zij als team samenwerken, hoe zij problemen oplossen en hoe het team omgaat met communicatie, stress en conflictsituaties.

Het Bridge Personality teamrapport

Tijdens de teamworkshop wordt het Bridge Personality teamrapport voor je team opgemaakt. Het Bridge Personality teamrapport helpt teams effectiever samen te werken. Verbeter probleemoplossing, communicatie en conflictsituaties. Het rapport geeft een compleet overzicht van de kwaliteiten van een team. Het biedt bruikbare informatie voor managers met een duidelijk antwoord op vragen als: Hoe ziet dit team eruit? Hoe werkt dit team het  best samen? Hoe kan het team zich verbeteren?

De Jung Type & Teamworkshop:

  • Stap 1: Inventarisatie van ontwikkelpunten voor het team, samen met de opdrachtgever;
  • Stap 2: Een feedbacksessie met elk teamlid aan de hand van de Bridge Personality;
  • Stap 3: Een Type & Teamworkshop met alle deelnemers.

De Jung Type & Teamworkshop helpt teams effectiever samen te werken. Vooral wat betreft probleemoplossing, communicatie en conflictsituaties.

Benieuwd wat een Jung Type & Teamworkshop kan doen voor de effectiviteit van je team?

Wij organiseren graag een Jung Type & Teamworkshop voor je team. Je kunt hier contact met ons opnemen.

Boeken

Je kunt hier een teamworkshop boeken of een teamrapport voor je team bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer teamrapporten afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep