020 - 262 1630

Sales assessment voor verkopers: meet sales vaardigheden

woensdag 05 juni 2024

Haal het beste uit je verkopers naar boven met TestGroup's sales assessment, een bewezen hulpmiddel voor het optimaliseren van verkoopteams.

Wil je weten waar je medewerker in het salesproces het meest tot zijn recht komt? En ben je benieuwd op welke competenties getraind kan worden om betere verkoopresultaten te boeken? Graag laten we je kennismaken met de (online) sales assessments van TestGroup.

 Wij hebben diverse instrumenten in huis om de sales competenties en ontwikkelmogelijkheden van je (toekomstige) medewerkers op een heldere en betrouwbare manier in kaart te brengen.

The Bridge: online sales assessment

Het online sales assessment is een online assessmentinstrument dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag, de 16 Jung types en competenties, maar ook het Salestype in kaart brengt. Is je medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal je medewerker in de planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? Het online sales assessment is het instrument wanneer je snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

Klink hier voor een voorbeeld van het salesrapport.

Hoe werkt het online sales assessment voor verkopers?

Het online assessment voor de selectie en ontwikkeling van verkopers brengt alle cruciale aspecten van een potentiële kandidaat samen in een duidelijk salesrapport. In het verslag vind je cijfers voor de zes fasen van verkoop en de scores voor de vier verkoopstijlen.

De zes fasen van verkoop

Waarin excelleert je kandidaat tijdens het verkoopproces? In het verkooprapport staan cijfers van de kandidaat voor de zes verkoopfasen: (1) Planning & voorbereiding, (2) Aanmelding, (3) Vraag creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) Overeenkomst sluiten en (6) Relatiebeheer.

De vier verkoopstijlen

Welke verkoopstijl heeft de kandidaat? In het verkooprapport zie je de scores van de kandidaat voor de vier verkoopstijlen: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

Online assessment voor de selectie van verkopers bestellen

  • Je kan een online sales assessment bestellen op de bestelpagina;
  • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
  • Wij zetten het sales assessment binnen 30 minuten klaar;
  • Na invullen is het rapport direct beschikbaar;
  • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan.
  • Grote aantallen? Kies dan voor een voordelig abonnement.

The Bridge: 360 Feedback (salesmodule)

Het 360 Feedback instrument zet je in op het moment dat je op een objectieve manier het dagelijks functioneren van je medewerker wilt evalueren. Dit gebeurt door middel van het verzamelen van input van mensen die daar goed zicht op hebben, zoals leidinggevenden, collega’s en klanten. De Bridge 360 Feedback salesmodule is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en speciaal ontworpen om de belangrijkste sales competenties te meten. Deze test wordt geheel online afgenomen.

Klik hier voor een voorbeeld van het Bridge 360 graden rapport.

The Bridge: uitgebreid sales sssessment

In het uitgebreide sales assessment kun je je kandidaat doorTestGroup laten testen op persoonlijkheid, intelligentie en competenties.  Deze variant is bij uitstek geschikt als hulpmiddel binnen loopbaan- of ontwikkelingstrajecten in de Salesomgeving, omdat het de deelnemer en de organisatie een uitgebreid inzicht biedt in talenten, drijfveren, competenties en werkgedrag. Dit instrument is echter ook goed in te zetten bij de selectie van salespersoneel. Wij kunnen, in overleg de klant, een online assessment op maat verzorgen dat aansluit bij de competenties van het bedrijf of de organisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je hier contact met ons opnemen.

Bestellen

Je kunt hier het online sales assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: Online Sales Assessment

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren? Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality