020 - 262 1630

Uitleg over de online testen van TestGroup

woensdag 05 juni 2024

TestGroup krijgt als aanbieder van online assessments regelmatig vragen van klanten over online testen. Hieronder zetten wij de meest gestelde vragen over testen op een rij.

De zes meest gestelde vragen over online testen

Veel grote en kleine organisaties in Nederland gebruiken een assessment test voor selectie of ontwikkeling van personeel. Daarom lijkt het ons tijd voor wat antwoorden. Wij bieden u in deze thema nieuwsbrief antwoorden op de zes meest gestelde vragen over online assessments.

1. Wat is een online test?

Een online test of assessment is een assessment dat meestal bestaat uit een capaciteitentest, een persoonlijkheidstest of een competentietest. Kandidaten vullen het assessment online in. Werkgevers en recruiters kunnen het online assessment zelf afnemen, vanuit een eigen account op op de Bridge assessment software.

2. Wat zijn de voordelen van een online test voor recruitment?

Voor het aanmelden van een kandidaat voor een online assessment gelden geen wachttijden. Daarnaast ben je flexibel in de keuze van een testlocatie - bij de kandidaat thuis of op kantoor. Je beschikt snel over de benodigde selectie-informatie. Zo kun je efficiënt beslissingen nemen tijdens je recruitment procedure. Daarnaast is het ook mogelijk om met online assessments competenties te matchen met functies

Je selecteert op deze manier niet alleen op basis van een cv. Op een objectieve en gebruiksvriendelijke manier selecteer je ook op capaciteiten, persoonlijkheid en competenties.

3. Wat is het nut van een online test tijdens individuele training of coaching?

Bij individuele opleidingsvormen zoals personal coaching, intervisie of individuele trainingen zien we de toepassing van online assessments steeds vaker terugkomen. Vaak in de vorm van een loopbaantest. Het online assessment wordt hier vaak gebruikt om in kaart te brengen waar de belangrijkste persoonlijke kwaliteiten en valkuilen van iemand liggen om hier vervolgens mee aan de slag te gaan. Een online assessment is hierbij makkelijk toepasbaar omdat trainers en coaches het in eigen beheer kunnen afnemen.

4. Waarom een online test tijdens training?

Omdat je met het toepassen van een online competentietest geld en tijd bespaart voor de hele groep. Zo blijft er meer tijd en geld over voor de training. Met de komst van online assessments is het, ook tijdens trainingen, veel gemakkelijker geworden om efficiënt in kaart te brengen hoe en op welk niveau iemand op dit moment functioneert. Online assessments maken het namelijk mogelijk om grote groepen mensen tegelijkertijd te onderzoeken. Een computer met internet volstaat.

5. Wat zijn de voordelen van een online test voor afname in groepen?

  • Makkelijk toegankelijk. Het online assessment kan altijd en overal via internet worden ingevuld en verstuurd. Daardoor kunnen grote groepen tegelijkertijd worden onderzocht. Bijvoorbeeld voor een team assessment. Bovendien kan de sollicitant of medewerker het assessment invullen op een voor hem of haar gelegen moment.
  • Resultaten vergelijken. De uitkomsten van de online assessments van verschillende personen kunnen makkelijk met elkaar worden vergeleken en middels rapporten in beeld worden gebracht.
  • Competenties meten met een competentie assessment systeem. Met behulp van het online assessment kan nog beter onderscheid gemaakt worden tussen de competenties van de verschillende sollicitanten.

6. Bespaar ik veel kosten met online assessments?

Ja, over het algemeen zijn de prijzen van een online assessment veel lager dan die van ‘normale' assessments. Een online assessment is al beschikbaar vanaf 75 euro.

Heb je meer vragen over online assessments?

Voor meer informatie over de online assessments van TestGroup kun je contact opnemen met onze assessment experts. Zij zijn altijd bereid om de online assessment producten van TestGroup nader toe te lichten.

Online assessment of test bestellen

Je kunt een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen op de bestelpagina voor tests en online assessments.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality