020 - 262 1630

Studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen - RuG

The Bridge Career is de populairste studiekeuzetest voor aspirant wo-/master-studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Deze test bepaalt je scores voor 134 verschillende wo-/master-opleidingen. Ga meteen aan de slag: je bestelling wordt binnen een half uur verwerkt. Je rapport is onmiddellijk beschikbaar zodra je de test hebt afgerond.

Kies je studie aan de Rijksuniversiteit Groningen

The Bridge Career is een diepgaande, professionele studiekeuzetest bedoeld voor toekomstige wo-/master-studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Met zijn 318 vragen, allemaal wetenschappelijk ontwikkeld, duikt deze test diep in je studievoorkeuren. Deze test gaat verder dan de gratis studiekeuzetests en biedt je beter inzicht bij het kiezen van de juiste studie.

Je eindresultaat is een uitvoerig studiekeuzerapport waarin je alles kunt lezen over de wo/master-opleidingen en beroepen die het beste bij je studievoorkeuren passen. De test duurt ongeveer 35 minuten en je rapport is direct beschikbaar zodra je klaar bent.

Verken je academische mogelijkheden met de studiekeuzetest van TestGroup.

Bestellen: studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen (RuG)

 • Je kunt hier de studiekeuzetest voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) bestellen;
 • Selecteer 'Studiekeuzetest HBO/WO' op de bestelpagina;
 • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
 • Na je bestelling ontvang je de link voor het online invullen van de studiekeuzetest;
 • Na afloop wordt het studiekeuzerapport per e-mail aan je verzonden.

Voorbeeldrapport: studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen (RuG)

Neem een kijkje in een voorbeeldrapport van de studiekeuzetest voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). In dit rapport worden je scores weergegeven voor 200 wo-/master-beroepen en worden je voorkeuren voor wo-/master-studies op een rijtje gezet, van hoog naar laag. Deze studiekeuzetest is genormeerd, wat betekent dat jouw scores vergeleken worden met die van 500 andere wo-/master-studenten. Dankzij deze wetenschappelijke aanpak kunnen we precies bepalen welke studie het beste bij jou past.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voordelen van deze studiekeuzetest voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG):

 • Je krijgt meteen inzicht in je voorkeuren voor 134 wo-/master-studies;
 • Je kunt direct beginnen: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
 • Je rapport is meteen na het invullen beschikbaar;
 • De test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein. Deze geven je inzicht in je carrièrevoorkeuren en wat je belangrijk vindt in je werk en opleiding;
 • The Bridge Career maakt gebruik van normatief-ipsatief split-technology®. Dankzij deze techniek is de test niet te manipuleren, wat betekent dat je betrouwbare informatie krijgt over je carrièrevoorkeuren.

Wetenschappelijk ontwikkelde studiekeuzetest

De studiekeuzetest van de Rijksuniversiteit Groningen - RuG is gemaakt door het research- & developmentteam van TestGroup. Ze werken samen met universiteiten uit binnen- en buitenland. TestGroup is een expert op het gebied van het voorspellen van werkgedrag met behulp van persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten.

Ze geven advies aan organisaties over de hele wereld over het gebruik van online assessments. Samen met universiteiten publiceren ze ook wetenschappelijke artikelen over online assessments. Zo draagt TestGroup bij aan de kennis en ontwikkeling op het gebied van loopbaanoriëntatie en persoonlijkheidspsychologie.

Voorbeeldrapport: studiekeuzetest RuG

Het studiekeuzerapport voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) geeft inzicht in jouw voorkeuren voor meer dan 130 wo-beroepen en wo-studies. Jouw voorkeuren voor opleidingen en beroepen worden in afnemende volgorde weergegeven, zodat je precies weet welk beroep of welke studie voor jou op de eerste plaats komt. Daarnaast krijg je inzicht in jouw scores op 8 loopbaanankers. Loopbaanankers zijn factoren die jij belangrijk vindt in je werk en opleiding. Deze kunnen variëren van autonomie en onafhankelijkheid tot stabiliteit en zekerheid. Ben je benieuwd naar jouw studiekeuzerapport? Maak dan de studiekeuzetest voor de RuG en ontdek welke studies en beroepen het beste bij jou passen.

Video: studiekeuzetest RuG

The Bridge Career is een uitgebreide, actuele studiekeuzetest die je voorkeuren onderzoekt voor wo-/master-opleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het helpt je de studie te vinden die het beste bij jou past, op basis van je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid. De resultaten zijn direct beschikbaar na het invullen van de test.

Veelgestelde vragen over studiekeuze en de Studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen - RuG

 • Voor wie is deze studiekeuzetest RuG geschikt?

 • De Studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen - RuG is geschikt voor iedereen die overweegt een bachelorstudie of masterstudie te volgen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met de test krijg je inzicht in jouw capaciteiten en voorkeuren en de studies die bij jouw profiel passen.

 • Wat is de toegevoegde waarde van een studiekeuzetest voor de Rijksuniversiteit Groningen?

 • Als je op zoek bent naar een studie die goed aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en loopbaanplannen kun je door middel van de studiekeuzetest ontdekken welke studies van de Rijksuniversiteit Groningen een goede match zijn. Met slechts één test weet je precies welke studies voor jou geschikt zijn.

 • Op welke studierichtingen wordt er getest met de studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen?

 • De Rijksuniversiteit Groningen heeft een uitgebreid studieaanbod bestaande uit maar liefst 180 verschillende bacheloropleidingen, masteropleidingen en PhD-programma’s. Met de Studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen - RuG test je jouw voorkeuren voor dit complete studieaanbod.

 • Hoe kan ik de studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen bestellen?

 • De Studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen - RuG is eenvoudig en snel te bestellen via de bestelpagina. Je selecteert de gewenste test en het aantal exemplaren dat nodig is. Na het verzenden van de bestelling ontvang je binnen 30 minuten toegang tot jouw studiekeuzetest.

 • Geeft de studiekeuzetest RuG ook inzicht in mogelijke loopbanen?

 • Met de Studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen - RuG krijg je niet alleen inzicht in jouw scores voor diverse studieopties, maar ook in jouw scores voor maar liefst 200 beroepen. De test is dus ook uitermate geschikt om inzicht te bieden in mogelijke loopbanen.

 • Hoe ontvang je de resultaten van de studiekeuzetest?

 • Na het invullen van de test ontvang je direct jouw resultaten in de vorm van een uitgebreid rapport. Dit rapport omvat jouw voorkeuren op diverse studierichtingen, weergegeven van hoog naar laag. Bovendien word je gescoord op beroepen en loopbaanankers aan de hand van jouw antwoorden. Zo krijg je niet alleen inzicht in studies die bij je passen, maar ook loopbaanopties.

 • Hoeveel tijd is nodig voor het invullen van de studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen?

 • De studiekeuzetest is na bestelling binnen 30 minuten beschikbaar. De duur van het invullen verschilt per persoon, maar gemiddeld genomen duurt het maken van de studiekeuzetest 35 minuten. De resultaten zijn direct na het afronden van de test beschikbaar.

 • Kun je de test voor studiekeuze aan de RUG ook als particulier bestellen?

 • De Studiekeuzetest Rijksuniversiteit Groningen - RuG is beschikbaar voor zowel organisaties en bedrijven als particulieren. Via de bestelpagina kun je de test bestellen en deze is binnen 30 minuten beschikbaar.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants