020 - 262 1630

Online assessment voor de medische dienstverlening

woensdag 05 juni 2024

TestGroup helpt organisaties in de medische dienstverlening met het toepassen van e-assessments. Wij leveren e-assessments voor toepassing binnen selectie, loopbaanbegeleiding en outplacement in de medische dienstverlening.

Wat is een online assessment voor de medische dienstverlening?

TestGroup heeft een speciaal ontwikkelde tool voor online assessments in de medische dienstverlening. Deze tool is geschikt voor diverse functies en niveaus in verschillende zorgorganisaties en richt zich op de capaciteiten en vaardigheden die nodig zijn in deze sector. Door middel van het assessment krijgen kandidaten of werknemers inzicht in hun persoonlijkheid (persoonlijkheidstest), competenties (competentietest) en capaciteiten (capaciteitentest). Het online assessment voor de medische dienstverlening bestaat uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Het is mogelijk om andere testen in het
assessment op te nemen, zoals een loopbaantest.

Online assessments worden steeds populairder in de medische dienstverlening, omdat zorginstellingen op deze manier beter kunnen bepalen of een medewerker geschikt is voor een leerwerkplek. Het uitvalpercentage kan hierdoor worden teruggedrongen. Door de nieuwe diplomavoorwaarden voor Nederlands, rekenen en Engels binnen het mbo wordt het echter steeds moeilijker om in te schatten of een kandidaat geschikt is. Daarom zijn extra selectiemiddelen, zoals capaciteitentesten, welkom bij een selectieprocedure.

Met deze testen kunnen organisaties bijvoorbeeld bepalen of een kandidaat voldoende Nederlands en Engels spreekt en of iemand op mbo-, hbo- of wo-niveau kan rekenen (met een rekentest). Daarnaast kunnen organisaties met een taaltest in kaart brengen of een kandidaat de Nederlandse of Engelse taal goed beheerst en kan logisch denken worden getest met een logisch denken test.

Medische organisaties hebben vaak een eigen account op het assessment platform van TestGroup, waarmee zij testprogramma's kunnen samenstellen. Kandidaten kunnen online worden getest en er kan worden gekozen om de test toe te sturen of om de kandidaat de test in te laten vullen in een gecontroleerde omgeving, zoals op kantoor.

Online assessment voor medische functies

TestGroup helpt organisaties in de medische dienstverlening met de mogelijkheid om tijdens selectie van personeel een persoonlijkheidstest en capaciteitentest af te nemen. Na het online assessment analyseren wij samen met jou de resultaten. Zo ontstaat inzicht in het capaciteiten- en persoonlijkheidsprofiel van je kandidaat voor een baan in de medische dienstverlening.

Het online assessment geeft een exact beeld van hoe je kandidaat functioneert op de werkvloer; onder normale omstandigheden en onder druk. Verder wordt duidelijk welke teamrol de persoon veelal heeft en of dit past bij het team waarvoor je de kandidaat in gedachten hebt. Verder weet je door het gebruik van een online assessment direct of je kandidaat het gewenste niveau heeft (mbo, hbo of wo).

Het online assessment-rapport geeft de toekomstige manager van de kandidaat handvatten om professionals gericht te managen en te coachen. Veel organisaties in de medische dienstverlening gebruiken de testen van TestGroup om kandidaten in de zorg efficiënter te selecteren.

Het online assessment beantwoordt de volgende vragen:

 • Waardoor wordt de kandidaat gemotiveerd;
 • Wat zijn de sterke punten en verbeterpunten;
 • Op welke manier communiceert de kandidaat;
 • Welke opleiding past het beste bij de kandidaat;
 • Voldoet de kandidaat aan het functieprofiel;
 • Heeft de kandidaat de gewenste capaciteiten (mbo, hbo of wo);
 • Hoe werkt de professional in een team.

Het online assessment is geschikt voor de volgende gebieden:

 • Selectie
 • Advies over opleiding
 • Mobiliteit/Outplacement
 • Loopbaanadvies
 • Teams & management development

Meer informatie over onze online assessments voor de medische dienstverlening? Je kunt hier contact met ons opnemen.

Online assessment voor de medische dienstverlening bestellen

Je kunt het online assessment bestellen  op de bestelpagina voor online assessments.

Video: in eigen beheer assessments afnemen

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality