020 - 262 1630

De Big Five competenties in The Bridge Personality

The Bridge Personality is al 15 jaar de meest gebruikte Big Five persoonlijkheidstest in Nederland en België. Deze test, gebaseerd op de Big Five theorie, is erkend als de meest effectieve persoonlijkheidstest voor het selecteren en werven van personeel. Volgens de Big Five theorie bestaat persoonlijkheid uit vijf fundamentele karaktertrekken, bekend als de Big Five, of in het Nederlands, de vijf persoonlijkheidsfactoren. Deze vijf persoonlijkheidsdimensies zijn: Openheid, Consciëntieusheid, Extraversie, Meegaandheid en Emotionele Stabiliteit.

Met The Bridge Personality krijg je een goed beeld van de Big Five persoonlijkheidseigenschappen van werknemers of sollicitanten. Een deelnemer is ongeveer 45 minuten met de test bezig. Je kunt deze Big Five persoonlijkheidstest los bestellen (per kandidaat) of in eigen beheer inzetten via een account op het Bridge Assessment Platform.

De 34 Big Five competenties 

De Big Five theorie is onder psychologen algemeen geaccepteerd als het belangrijkste persoonlijkheidsmodel. Uit jarenlang en wereldwijd psychologisch onderzoek blijkt dat je iemands persoonlijkheid door middel van vijf dimensies, de zogenaamde Big Five, kunt beschrijven. In The Bridge Personality zijn deze dimensies aangepast naar vier categorieën: Besturen, Uitvoer, Houding en Mentaal. Elk van deze categorieën bevat weer drie subcategorieën. Deze subcategorieën zijn opgedeeld in de 34 competenties van The Bridge Personality. De scores op deze 34 competenties staan in het Bridge Personality Big Five rapport.

De Big Five persoonlijkheid kenmerken

  De competenties in het Big Five rapport

Besturen
Omgang 1. Netwerken
2. Sociaal

Management 3. Besluitvaardig
4. Richtinggevend
5. Coachen
Invloed 6. Overtuigen
7. Kritisch
8. Sociaal zelfverzekerd
Uitvoer
Aanpak 9. Planmatig
10. Integriteit
11. Actiegericht
Energie 12. Zelfstartend
13. Carrièregericht
14. Ondernemend
Resultaat 15. Detailgericht
16. Resultaatgericht
17. Bewust van regels
Houding
Ondersteuning 18. Samenwerken
19. Behulpzaam
20. Attent
Veerkracht 21. Conflictmijdend
22. Zelfverzekerd
23. Omgang met werkdruk
Dynamiek 24. Openheid voor feedback
25. Positief ingesteld
26. Gericht op verandering
Mentaal
Visie 27. Creativiteit
28. Abstract
29. Strategisch
Denkbeeld 30. Inzicht
31. Praktijkgericht
32. Leergierig
Analyse 33. Analytisch
34. Rationeel

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Met de online assessments van TestGroup, kunnen we iemand beter ondersteunen in de toekomstige rol als leidinggevende.”

Hans van den Brink, Radboudumc - Adviseur Leadership Development

Ervaring van het Radboudumc met The Bridge Personality