020 - 262 1630

De beste Big Five persoonlijkheidstest

The Bridge Personality is al 15 jaar een van de meest gebruikte Big Five persoonlijkheidstesten van Nederland en België. Een Big Five persoonlijkheidstest meet persoonlijkheid volgens de theorie van de Big Five en staat bekend als de beste persoonlijkheidstest voor selectie en recruitment. De theorie van de Big Five gaat ervan uit dat persoonlijkheid bestaat uit vijf karaktertrekken. Deze worden de Big Five genoemd. In het Nederlands: de vijf factoren van persoonlijkheid. 

Daarom deze Big Five persoonlijkheidstest: 

The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de Big Five persoonlijkheid van werknemers of sollicitanten. Een deelnemer is ongeveer 45 minuten met de test bezig. Na afloop is direct een Big Five persoonlijkheidsrapport beschikbaar met daarin de score op de 34 Big Five competenties.

Een professionele Big Five persoonlijkheidstest kan veel waarde hebben bij het vormgeven van een succesvolle loopbaan. The Bridge Personality is de meest gebruikte persoonlijkheidstest voor de selectie en ontwikkeling van medewerkers. Deze 'slimme' test zorgt ervoor dat de kandidaat altijd vragen krijgt die het meest relevant zijn. The Bridge Personality maakt gebruik van algoritmes die de vragen in de test aanpassen als de kandidaat of medewerker de test probeert te ‘sturen’ of sociaal wenselijk probeert in te vullen.

Big Five persoonlijkheidstest bestellen: direct aan de slag

 • Alleen beschikbaar voor bedrijven, organisaties en overheden;
 • Je kunt hier voor je kandidaat of medewerker een Big Five persoonlijkheidstest aanvragen;
 • Wij zetten de persoonlijkheidstest binnen 30 minuten klaar;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.
Big Five persoonlijkheidstest

Voorbeeldrapport van de Big Five Persoonlijkheidstest

Je kunt hier een voorbeeldrapport bekijken van de Big Five Persoonlijkheidstest. Dit rapport geeft de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te gebruiken voor vrijwel elk functieprofiel. Dit rapport is zeer geschikt voor gebruik voor recruitment, selectie en hr.

Voorbeeldpagina uit het Big Five rapport

Testen bestellen bij TestGroup: losse afname of een abonnement

Je kunt bij TestGroup op verschillende manieren testen afnemen, in losse afname (per kandidaat) of via een eigen account (met credits of onbeperkt gebruik).

 • Test je af en toe? Kies dan voor losse afname van testen. Dit is voordelig als je minder dan 10 testen per jaar nodig hebt.
 • Wil je een scherp tarief zonder hoge kosten vooraf? Overweeg dan een account met credits.
 • Als je graag de laagste prijs per test wilt en het hele jaar door onbeperkt wilt testen, ga dan voor een account met onbeperkte afname.
 • Geen zorgen over opstarttijden - je account is binnen een dag klaar.
 • In je account vind je alle testen en online assessments van TestGroup.
 • Geen verplichte training. Onze TestGroup-consultants staan altijd voor je klaar met gratis advies.
 • Het is echt makkelijk om met ons online assessment platform te werken.
 • Maak het persoonlijk - plaats je eigen branding en logo in je account.

Kenmerken: test je kandidaten op de Big Five

The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de Big Five  persoonlijkheid en competenties van je werknemers en kandidaten.

 • Te gebruiken voor selectie én ontwikkeling van personeel;
 • Ook losse afname: je kandidaat vandaag getest;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Gebaseerd op de Big Five;
 • Zeer valide en betrouwbaar;
 • Ook te gebruiken met een maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Meet of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
 • De meest gebruikte Big Five persoonlijkheidstest in de Benelux.

De Big Five persoonlijkheidstest: 34 competenties

De Big Five theorie wordt onder psychologen algemeen geaccepteerd als het belangrijkste model voor persoonlijkheid. Jarenlange wereldwijde psychologische onderzoeken hebben aangetoond dat men een persoonlijkheid kan beschrijven aan de hand van vijf dimensies, bekend als de Big Five: extraversie, meegaandheid, emotionele stabiliteit, consciëntieusheid en openheid. In The Bridge Personality zijn deze dimensies aangepast in vier categorieën: Leidinggeven, Uitvoeren, Houding en Mentaal. Elk van deze categorieën bevat weer drie subcategorieën. Deze subcategorieën zijn verdeeld in de 34 Big Five competenties in het rapport de Big Five persoonlijkheidstest (The Bridge Personality). Omdat er scores op 34 competenties in het Big Five persoonlijkheidsrapport staan, is deze Big Five test voor selectie en recruitment voor vrijwel elk functieprofiel in te zetten.

Wat zijn de Big Five persoonlijkheidsdimensies? 

De Big Five zijn 5 persoonlijkheidseigenschappen (karaktertrekken) waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze toekomstig werkgedrag kunnen voorspellen. Om deze reden worden Big Five persoonlijkheidstesten veel voor recruitment en selectie gebruikt. De Big Five persoonlijkheidsfacetten zijn:

 • Openheid - De mate van openstaan voor het zoeken naar nieuwe ervaringen. Mensen die hoog scoren op deze schaal zijn nieuwsgierig en fantasievol. Degene die laag scoren zijn praktisch ingesteld en hechten meer waarde aan de feiten van het hier en nu.
 • Consciëntieusheid - De mate waarin iemand georganiseerd en gericht werkt of ongestructureerd en doelloos.
 • Extraversie -  De hoeveelheid waarin iemand behoefte heeft aan sociale interactie. Mensen die extravert zijn, hebben een grote behoefte aan sociale interactie en zijn sociaal, energiek, praterig, gericht op personen en optimistisch. Mensen die introvert zijn, werken liever alleen of in een rustige omgeving.
 • Meegaandheid - De mate waarin iemand zich gewoonlijk meegaand, tolerant en behulpzaam gedraagt of juist concurrerend en weinig samenwerkend.
 • Emotionele stabiliteit - Dit is het tegenovergestelde uiterste van neuroticisme. Neurotische mensen maken zich veel zorgen, zijn onzeker en nerveus. Emotioneel
  stabiele mensen zijn tevreden met zichzelf, ontspannen en weinig emotioneel.

Waarom gebruiken organisaties Big Five persoonlijkheidstesten?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven en organisaties Big Five persoonlijkheidstesten afnemen. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

 • Persoonlijkheid, intelligentie en vooropleiding beïnvloeden hoe iemand zich op de werkvloer voelt en presteert. Door persoonlijkheidstesten af te nemen, kan men een zo goed mogelijke match vinden tussen de persoonlijkheid van een individu en de eisen van een specifieke functie of bedrijfscultuur.
 • Een voorbeeld: extreem introverte mensen zullen waarschijnlijk beter presteren in functies of bedrijven met minder persoonlijk contact, terwijl extraverte mensen wellicht beter geschikt zijn voor commerciële functies.
 • Sommige functies vereisen een hoge mate van precisie en zorgvuldigheid, terwijl andere functies creativiteit en flexibiliteit vereisen. Persoonlijkheidstesten kunnen helpen om deze eigenschappen te identificeren.
 • Sommige mensen werken graag in een team en zijn dus eerder inschikkelijk, terwijl andere mensen eerder een leiderstype zijn en minder inschikkelijk zijn, of extravert. Persoonlijkheidstesten kunnen helpen om deze eigenschappen te identificeren.

Is je kandidaat eerlijk geweest? Kom erachter met Normatief-Ipsatief split technology®

Een moderne (slimme) persoonlijkheidstest zoals The Bridge Personality maakt gebruik van zowel normatieve als ipsatieve stellingen. Normatief betekent dat de kandidaat een stelling scoort op een schaal van één tot en met negen. Ipsatief betekent in dit geval dat kandidaten vragen moeten rangschikken.

Met behulp van Normatief-Ipsatief split technology® maakt deze test 'sturend' antwoordgedrag inzichtelijk. Normatief-Ipsatief splits® zijn indicatoren in het Big Five rapport die de mate van sturend antwoordgedrag op het niveau van een competentie kunnen aangeven. Zo kun je precies zien waar een kandidaat getwijfeld heeft of waar de kandidaat een poging heeft gedaan om de test sociaal wenselijk in te vullen. Een onmisbare techniek tijdens de selectie van kandidaten.

Voorbeeldrapport Big Five persoonlijkheidstest

Het rapport van de Big Five persoonlijkheidstest geeft scores op 34 Big Five competenties. Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat. Wil je de competenties van jouw functieprofiel of organisatie in het rapport opnemen? Dat kan met het maatwerkrapport.

Video: Big Five Persoonlijkheidstest

Zoek jij een professionele persoonlijkheidstest? Een slimme en flexibele test die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van het Big Five model?

Kies dan voor The Bridge Personality, een moderne, dynamische persoonlijkheidstest die organisaties al jaren helpt met de recruitment en selectie van medewerkers.

Veelgestelde vragen over de Big Five persoonlijkheidstest

 • Waarom een Big Five persoonlijkheidstest gebruiken tijdens recruitment?

 • De theorie van de Big Five is wetenschappelijk geaccepteerd, wordt op veel terreinen gebruikt, heeft zich bewezen en is valide en betrouwbaar. Omdat je tijdens recruitment wilt weten hoe jouw kandidaat in een bepaalde functie gaat presteren, wil je een persoonlijkheidstest gebruiken die echt gedrag kan voorspellen. Dat kan alleen met een Big Five persoonlijkheidstest.

 • Hoe snel kan ik aan de slag met het Big Five assessment?

 • Bij een losse afname kun je direct met je test aan de slag. Na een bestelling ontvang je binnen 30 minuten de inloggegevens voor je kandidaat. Wanneer je een eigen account bestelt, kun je dezelfde dag nog aan de slag. Na het aanmaken van je account geven we je telefonische uitleg over het klaarzetten van de testen en kun je aan de slag.

 • Hoe kan ik de test inkopen?

 • Je kunt bij TestGroup op drie verschillende manieren testen inkopen. Je kunt los een test inkopen, wat handig is als je bijvoorbeeld 1 kandidaat wilt testen. De prijs voor een Big Five persoonlijkheidstest is dan € 110 per test. Daarnaast is voor een iets grotere afname aankoop via credits mogelijk. Dan is er een minimumprijs van € 15 per test. Voor bedrijven en organisaties die veel tests willen inzetten, is er een abonnement voor onbeperkt gebruik. Hierbij zijn onze tests te gebruiken vanaf € 5 per test.

 • Waarom zou ik een test of online assessment van TestGroup moeten kiezen?

 • De Big Five persoonlijkheidstest van TestGroup, The Bridge Personality, is een internationaal gevalideerde, wetenschappelijk ontwikkelde persoonlijkheidstest. Wetenschappers van universiteiten wereldwijd hebben onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en validiteit van deze test, met uitstekende resultaten.

 • In welke talen is de test beschikbaar?

 • De Big Five persoonlijkheidstest en ook de rapporten zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools, Tsjechisch, Russisch, Roemeens en Litouws.

 • Wat kost deze Big Five persoonlijkheidstest?

 • Dat hangt ervan af of je de test los bestelt (110 euro per kandidaat), of via een abonnement op het Bridge Assessment Platform (vanaf 5 euro per kandidaat). Alle prijzen en abonnementen kun je hier vinden. Je kunt een losse test of abonnement aanvragen op onze bestelpagina.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik?’ Omdat The Bridge Personality antwoord geeft op dit soort vragen, kunnen wij bij Aeres Agree sneller de juiste match maken.”

Silvie van Aanholt, senior consultant

Aeres Agree