020 - 262 1630

Professionele beroepskeuzetest voor outplacement

zaterdag 21 maart 2020

Het gebruik van een professionele beroepskeuzetest tijdens outplacement geeft een mooi overzicht van mogelijke beroepen en bijpassende opleidingen. Een professionele beroepskeuzetest is veel uitgebreider dan de gratis testen die op het internet te vinden zijn.

Het gebruik van een professionele beroepskeuzetest tijdens outplacement

Outplacement betekent letterlijk het ‘uitzetten’ van een werknemer bij een bedrijf. Alhoewel dit niet bepaald positief klinkt, kan de uitkomst door het gebruiken van een professionele beroepskeuzetest wél positief zijn. Omdat werkgevers om veel redenen outplacement trajecten niet zelf doen, zal de werkgever er een specialist voor inzetten. Een outplacement specialist bereidt ontslagen werknemers voor op een loopbaan bij een nieuw bedrijf.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

  • Een outplacementtraject wordt meestal tijdens werktijd gevolgd. Het begint met een (online) assessment: wat kan de kandidaat en wat wil de kandidaat? In deze fase van de outplacement wordt een professionele beroepskeuzetest ingezet.
  • Direct na afloop van een beroepskeuzetest krijgt de kandidaat het beroepskeuzerapport. Vaak wordt dit opgevolgd door een gesprek met een outplacement specialist.
  • De outplacement specialist geeft de kandidaat vervolgens uitleg over de resultaten van de beroepskeuzetest. Vaak komt er niet één pas­send beroep uit de test, maar meerdere passende beroepen.
  • Niet alle testen zijn even goed, dus het is niet verstandig om een willekeurige test op internet te doen. Veel organisaties gebruiken daarom een professionele beroepskeuzetest zoals The Bridge Career.

Een professionele beroepskeuzetest voor outplacement

The Bridge Career is een professionele beroepskeuzetest. Het is een zeer uitgebreide beroepskeuzetest (318 vragen), dit zorgt voor een zeer grondig onderzoek van de opties voor beroepskeuze. Na het invullen ontvangt de kandidaat een uitgebreid beroepskeuzerapport waarin alles staat over de mogelijke opleidingen en beroepen die het beste aansluiten bij de voorkeuren voor een vervolgstap in de loopbaan.

Voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest

Download hier een voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest (hbo/wo).

Download hier een voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest (mbo).

Meer informatie

Wil je meer weten over het gebruik van onze beroepskeuzetest? Je kunt hier contact met ons opnemen.

Bestellen

Je kunt hier een professionele beroepskeuzetest bestellen.

Video: professionele beroepskeuzetest

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. The Bridge Career is ook in een mbo-versie beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep