020 - 262 1630

Online assessment voor financieel personeel

woensdag 05 juni 2024

Werkgevers realiseren zich steeds vaker dat het aannemen van de ‘verkeerde’ sollicitant voor een financiële positie uiteindelijk veel geld kan gaan kosten. Mede hierdoor worden online assessments bij selectie van financieel medewerkers steeds vaker toegepast. Zo wordt de selectie van (dure) 'false-positives' voorkomen. Speciaal voor financiële posities heeft TestGroup een online assessment voor financieel personeel samengesteld.

Online assessment voor finance

Is je financiële kandidaat echt geschikt om de functie succesvol te vervullen? Heeft de kandidaat alle competenties die van belang zijn voor een financiële functie? Waar liggen de sterkten, zwakten en afbreukrisico’s van de kandidaat? Met een online assessment voor financieel personeel krijg je antwoord op deze vragen. In dit assessment wordt gekeken of finance kandidaten de juiste capaciteiten (IQ), de gewenste persoonlijkheid en voldoende kritisch denkvermogen hebben.

Online assessment voor elk (financieel) niveau

TestGroup werkt samen met toonaangevende bedrijven en organisaties in de financiële sector om data over mensen om te zetten in meetbare bedrijfsresultaten. Deze gegevens worden ingezet voor de ontwikkeling van online assessments op verschillende (financiële) niveaus. Er zijn online assessments voor finance beschikbaar voor de meeste functieniveaus en (financiële) functies.

Competenties voor financieel personeel

Het online assessment voor finance bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Het assessment is gericht op competenties die specifiek voor financiële posities relevant zijn. Uiteraard is maatwerk mogelijk en kunnen deze competenties naar wens worden aangepast. De onderstaande competenties worden (standaard) in het online assessment voor financieel personeel gemeten:

  • Analytisch
  • Flexibiliteit
  • Inlevingsvermogen
  • Coachen
  • Communicatieve vaardigheden
  • Klantgericht
  • Besluitvaardigheid
  • Plannen en organiseren

Het invullen van het online assessment

De kandidaat kan het online assessment thuis of op kantoor invullen. Direct na afloop van het assessment zijn de rapporten beschikbaar en als je dat wenst, kan een TestGroup-consultant even telefonisch met je de rapporten doornemen. De kandidaat is ongeveer 1.5 uur met het online assessment bezig. 

Voorbeeldrapport van het assessment voor financieel personeel

Je kunt hier een voorbeeldrapport bekijken van het assessment voor financieel personeel. Dit rapport is uitgebreid en bevat de scores op de 34 Big Five competenties, de 4-kleuren en de scores op 8 specifieke competenties die relevant zijn voor werken in een financiële functie. Het is ook mogelijk om dit rapport naar wens aan te passen met andere competenties. Voor de capaciteitentesten wordt een afzonderlijk rapport opgesteld.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Online assessment voor finance bestellen

Je kunt een online assessment voor financieel personeel los (per kandidaat) bestellen. Indien je veel kandidaten gaat testen, is het voordeliger om een eigen account op het Bridge Assessment Platform te nemen.

Onderdelen van het online assessment

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality