020 - 262 1630

Online assessment voor financieel personeel

zondag 27 december 2020

Werkgevers realiseren zich steeds vaker dat het aannemen van de ‘verkeerde’ sollicitant voor een financiële positie uiteindelijk veel geld kan gaan kosten. Mede hierdoor worden online assessments bij selectie van financieel medewerkers steeds vaker toegepast. Zo wordt de selectie van (dure) 'false-positives' voorkomen. Speciaal voor financiële posities heeft TestGroup een online assessment voor financieel personeel samengesteld.

Online assessment voor finance

Is uw financiële kandidaat echt geschikt om de functie succesvol te vervullen? Heeft de kandidaat alle competenties die van belang zijn voor een financiële functie? Waar liggen de sterkten, zwakten en afbreukrisico’s van de kandidaat? Met een online assessment voor financieel personeel krijgt u antwoord op deze vragen. In dit assessment wordt gekeken of finance kandidaten de juiste capaciteiten (IQ), de gewenste persoonlijkheid en voldoende kritisch denkvermogen hebben.

Online assessment voor elk (financieel) niveau

TestGroup werkt samen met toonaangevende bedrijven en organisaties in de financiële sector om data over mensen om te zetten in meetbare bedrijfsresultaten. Deze gegevens worden ingezet voor de ontwikkeling van online assessments op verschillende (financiële) niveaus. Er zijn online assessments voor finance beschikbaar voor de meeste functieniveaus en (financiële) functies.

Competenties voor financieel personeel

Het online assessment voor finance bestaat uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Het assessment is gericht op competenties die specifiek voor financiële posities relevant zijn. Uiteraard is maatwerk mogelijk en kunnen deze competenties naar wens worden aangepast. De onderstaande competenties worden (standaard) in het online assessment voor financieel personeel gemeten:

  • Analytisch
  • Flexibiliteit
  • Inlevingsvermogen
  • Coachen
  • Communicatieve vaardigheden
  • Klantgericht
  • Besluitvaardigheid
  • Plannen en organiseren

Maatwerk online assessments

De competenties kunnen worden aangepast in de vorm van een maatwerk online assessment. U bepaalt dan de competenties die in het assessment worden opgenomen.

Voorbeeldrapport

Download hier een voorbeeldrapport van het online assessment voor finance.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor voor financieel personeel bestellen.

Onderdelen

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je liever in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep