020 - 262 1630

Assessment test

Een assessment test is een psychologisch onderzoek dat inzicht geeft in de geschiktheid van een (toekomstige) medewerker voor een bepaalde rol of functie en/of de mogelijkheden voor ontwikkeling. Afhankelijk van de selectie- of ontwikkelvraag en de zwaarte van de functie wordt een passende set met testen samengesteld. Onderdelen zijn bijvoorbeeld: een persoonlijkheidstest, een capaciteitentest of een loopbaantest.

Hoe werkt de assessment test?

De Bridge assessment test geeft je snel inzicht in de capaciteiten en competenties van medewerkers of sollicitanten. Ook kwaliteiten en aandachtspunten, inclusief concrete ontwikkeltips, komen in beeld. Naast inzicht in de intelligentie, competenties en drijfveren van de deelnemer, krijg je ook inzicht in de match tussen de competenties van de deelnemer en de vereisten voor de functie.

Aanvragen

 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Je kunt hier per kandidaat een assessment test aanvragen;
 • Kies de testen die je nodig hebt op de bestelpagina;
 • Tarieven v.a. € 89,-;
 • Wij zetten het online assessment dezelfde dag nog voor je klaar;
 • Je kandidaat vult de assessment test in;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Kenmerken

Voor het aanmelden van een kandidaat voor een online assessment gelden geen wachttijden. Ons cliënt supportteam kan je direct helpen met het klaarzetten van een online assessment voor je kandidaat. Daarnaast ben je flexibel in de keuze van een testlocatie, bij de kandidaat thuis of op kantoor. 

 • De assessment test meet capaciteiten, persoonlijkheid en competenties;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Tarieven v.a. € 89,-.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge-instrumenten zijn ontwikkeld door het research- & developmentteam van TestGroup, in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. Via deze link kun je één van onze onderzoeken bekijken. Heb je vragen over het gebruik van online assessments?  Je kunt contact opnemen met TestGroup Amsterdam op nummer 020-2621630.

Voorbeeldrapporten assessment test

Je kunt hier een voorbeeldrapport van een assessment test downloaden. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende assessment testen in veel talen. Zo kun je kiezen uit een persoonlijkheidstest, competentietest, capaciteitentest, een loopbaantest of een sales assessment. Je kunt zelf aangeven welke test je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Video: Assessment test

Wil je in eigen beheer een assessment test afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig assessment testen afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Veelgestelde vragen over het inzetten van assessment testen

 • Wat is een assessment test?

 • Een assessment test is eigenlijk een ander woord voor een test die tijdens een assessment wordt afgenomen. Dit kan bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest, competentietest of capaciteitentest zijn. Bij TestGroup kun jij kiezen welke test je voor je kandidaat gaat inzetten. Wij adviseren je hier uiteraard graag over. Je kunt ons altijd bellen op 020-2621630, onze consultants geven je graag advies over de test voor jouw situatie.

 • Wat is het verschil tussen een gratis test en een professionele (betaalde) test?

 • Een gratis test is een (te) korte test die een algemeen beeld geeft van een kandidaat. In het algemene rapport staat exact wat de kandidaat heeft ingevuld, niet wat de competenties van een kandidaat zijn. Omdat gratis testen niet wetenschappelijke gevalideerd zijn, zijn de resultaten van zo'n test niet valide of betrouwbaar. Deze korte testen zijn vaak sociaal wenselijk in te vullen: er komt exact uit wat de kandidaat wil dat eruit komt. Hier heb je als bedrijf of organisatie weinig aan. Het inzetten van deze testen lijkt voordelig, maar doordat je er niet achter komt wat de kwaliteiten van je kandidaat zijn, kan het inzetten van een gratis test dure gevolgen hebben.

  Een betaalde (professionele) assessment test zoals The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) en The Bridge Ability Suite (capaciteitentest) zijn ontwikkeld middels uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor zijn de resultaten wel betrouwbaar en valide. Omdat een professionele test veel uitgebreide is dan een gratis test, is het rapport ook veel specifieker. Er staat exact in wat de persoonlijkheid, capaciteiten en competenties van de kandidaat zijn. Daarnaast maken de professionele testen van TestGroup gebruik van algoritmes, daardoor kan een kandidaat de test niet sociaal wenselijk invullen.

 • Hoe snel kan mijn kandidaat de test invullen?

 • Nadat je de test voor je kandidaat hebt aangevraagd op de bestelpagina kan je kandidaat binnen 30 minuten aan de slag. Het rapport ontvang je direct na het invullen per e-mail. De factuur komt achteraf. 

 • Welke test moet ik kiezen?

 • Dat hangt van jouw vraag en de functie af. Meestal wordt een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest ingezet. Bij de persoonlijkheidstest kun je kiezen uit verschillende rapporten en bij de capaciteitentest kun je kiezen uit drie niveau's: mbo, hbo en wo. Wil je advies over de testen die het beste bij jouw situatie passen? Bel ons dan op 020-2621630, onze consultants geven je direct (gratis) advies.

 • Zijn de testen alleen voor bedrijven en organisaties beschikbaar?

 • Vrijwel alle testen van TestGroup zijn alleen voor bedrijven, organisaties en overheden beschikbaar. Dat komt omdat onze testen zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik. Zij kunnen ook per factuur bestellen en achteraf betalen.

 • Hoe lang is de kandidaat bezig met de test?

 • Met de persoonlijkheidstest is de kandidaat ongeveer 40 minuten bezig. De capaciteitentest is 3 keer 18 minuten. Er is ook een korte persoonlijkheidstest beschikbaar, deze is 12 minuten. De korte capaciteitentest is 24 minuten. Wil je advies over de test die het beste aansluit bij jouw vraag? Neem dan even contact met ons op.

 • Hoe snel is het rapport beschikbaar?

 • Omdat je kandidaat de test online invult (thuis of op kantoor), is het rapport direct beschikbaar. Als je losse testen bij TestGroup bestelt, heb de rapporten meestal binnen 15 minuten (nadat de kandidaat de test heeft afgerond)in je mailbox. Heb je een eigen account op het Bridge Assessment Platform, dan zijn de rapporten direct beschikbaar.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Wij zetten de test of online assessment altijd binnen 30 minuten klaar.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.
 • Wil je weten welke test of online assessment het beste bij jouw vraag aansluit? Neem dan even contact met ons op.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

Online HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€125
€109
€109
€155
€125
€109
€109
€595
€55

Online assessments of eigen account

Aantal
€320
€290

Online werkgeluk tests

Aantal
€89
€89

Incompany trainingen

€2250
€2250
€2250
€1750
€1795

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Voor ons bieden de uitkomsten van The Bridge Personality niet alleen inzichten bij het werven. Ze vormen ook een leidraad voor de lange termijn, zowel voor de leidinggevende als voor de ontwikkeling van de medewerker zelf”

Anne Huijgen

Young Group