020 - 262 1630

Assessment test: begin direct met testen

Al meer dan 15 jaar zijn de Bridge assessment testen van TestGroup de meest gebruikte testen door bedrijven en organisaties, zowel in Nederland als daarbuiten. Je kunt bij TestGroup zelf de test of assessment kiezen die het beste past bij jouw organisatie. Er zijn assessment testen voor werving en selectie, recruitment of ontwikkeling. Het is mogelijk om een assessment test los te bestellen (per kandidaat) of je kunt de testen afnemen via een eigen account op het online Bridge Assessment Platform.

Wat is een assessment test?

Een assessment test is een psychologisch onderzoek dat inzicht geeft in de geschiktheid van een (toekomstige) medewerker voor een bepaalde rol of functie en/of de mogelijkheden voor ontwikkeling. Afhankelijk van de selectie- of ontwikkelvraag en de zwaarte van de functie, wordt een passende set met testen samengesteld. Onderdelen zijn bijvoorbeeld: een persoonlijkheidstest, een capaciteitentest of een loopbaantest.

Hoe werkt een assessment test?

Een assessment test van TestGroup geeft je snel inzicht in de capaciteiten en competenties van medewerkers of sollicitanten. Ook kwaliteiten en aandachtspunten, inclusief concrete ontwikkeltips, komen in beeld. Naast inzicht in de intelligentie, competenties en drijfveren van de deelnemer, krijg je ook inzicht in de match tussen de competenties van de deelnemer en de vereisten voor de functie. Omdat TestGroup veel verschillende assessment testen beschikbaar heeft, kun je zelf je testen uitkiezen.

Assessment test bestellen: je kandidaat vandaag getest

 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Bestel de assessment test die je nodig hebt op de bestelpagina;
 • Wij zetten de assessment test dezelfde dag nog voor je klaar;
 • Je kandidaat vult de assessment test in;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Voorbeeldrapport van de assessment test

Je kunt hier een voorbeeldrapport downloaden van een assessment test. Het rapport bevat allerlei informatie over iemands persoonlijkheid, zoals scores op 34 Big Five competenties, 16 Jung-types, 4-kleuren en 8 andere competenties. Als je wilt, kun je ook een capaciteitentest toevoegen aan de assessment test.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Assessment testen afnemen in eigen beheer

Wil je assessment testen afnemen in eigen beheer? Het Bridge Assessment Platform biedt een efficiënt systeem waarbij je volledige controle hebt over de tests en assessments van TestGroup. Met een eigen account kun je eenvoudig en direct aan de slag. Hier is hoe het werkt:

 • Opties voor afname: je kunt kiezen tussen losse afname, een abonnement met credits of een abonnement met onbeperkt gebruik;
 • Losse afname: Als je af en toe tests nodig hebt, kun je kiezen voor losse afname per kandidaat. Dit is voordelig als je minder dan 10 testen per jaar uitvoert.
 • Account met credits: Voor een scherp tarief en meer flexibiliteit kun je een account nemen met credits.
 • Account met onbeperkte afname: Wil je de laagste prijs per test en een jaar lang onbeperkt kunnen testen? Dan is een account met onbeperkte afname de beste keuze.
 • Snelle start: Binnen 1 dag kun je al aan de slag met het systeem.
 • Alle testen en online assessments van TestGroup zijn beschikbaar in je account.
 • Geen verplichte training: Het systeem is gebruiksvriendelijk en vereist geen speciale training. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan staan de consultants van TestGroup altijd klaar om ondersteuning te bieden.
 • Mogelijkheid tot branding: Je kunt je eigen logo toevoegen aan het account voor een persoonlijke touch.

Met het Bridge Assessment Platform kun je 24/7 kandidaten uitnodigen, tests afnemen en rapporten downloaden in meer dan 20 talen. Het is een handige en flexibele oplossing voor het zelfstandig afnemen van online assessments.

Kenmerken van een assessment test

Voor het aanmelden van een kandidaat voor een online assessment gelden geen wachttijden. Onze klantenservice kan je direct helpen met het klaarzetten van een online assessment voor je kandidaat. Daarnaast ben je flexibel in de keuze van een testlocatie, bij de kandidaat thuis of op kantoor. 

 • De assessment test bestaat meestal uit een capaciteitentest en een competentietest;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Met een assessment test voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt bij het selecteren van kandidaten.

Omdat er veel vacatures zijn en weinig beschikbare kandidaten, is het belangrijk om snel en efficiënt inzicht te krijgen in de persoonlijkheid en intelligentie van deze kandidaten. Een assessment test (met daarin een persoonlijkheidsvragenlijst en een cognitieve capaciteitentest) kan hierbij helpen. Het voorkomt dat je een verkeerde keuze maakt en daarmee bespaar je kosten die kunnen oplopen tot een half jaarsalaris. Een online assessment is dus een goede investering.

Wat zijn de onderdelen van een assessment test van TestGroup?

Meestal maken bedrijven en organisaties gebruik van zowel een persoonlijkheidstest als een capaciteitentest in een online assessment. Onderzoek heeft aangetoond dat, naast een gesprek, het gebruik van deze twee testen het beste selectieresultaat geeft. Bij TestGroup kun je aangeven welke testen je in het online assessment wilt opnemen en op welk niveau (mbo, hbo of wo).

Wat is het doel van een assessment test?

Om te weten hoe een assessment werkt, moeten we eerst een onderscheid maken tussen de verschillende typen assessments. Je hebt namelijk 2 soorten:

Selectie assessment test

Bij het selectie assessment wordt er gekeken of de kandidaat geschikt is voor de functie waarop de kandidaat solliciteert. Welke eisen worden er aan de functie gesteld en welke sollicitant voldoet hier het beste aan?

Ontwikkel assessment test

Bij een ontwikkel assessment wordt er gekeken naar de zwakke en sterke punten. Dit is om te kijken waar de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf liggen en wat voor functies een deelnemer dus in de toekomst kan doen.

Meestal worden beide assessment testen gecombineerd, zodat werkgevers een goed beeld van een kandidaat krijgen. Doorgaans bestaat het assessment uit de volgende onderdelen: intelligentietests; hiermee wordt het werk- en denkniveau bepaald, en een persoonlijkheidstest; hiermee wordt het karakter van de kandidaat in kaart gebracht. 

Assessment testen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge assessment testen zijn door het onderzoeks- en ontwikkelteam van TestGroup ontworpen, in nauwe samenwerking met universiteiten binnen en buiten Nederland. TestGroup is specialist in het voorspellen van arbeidsgedrag door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij bieden wereldwijd advies aan organisaties over de toepassing van assessment testen. TestGroup publiceert regelmatig wetenschappelijke artikelen, in samenwerking met universiteiten, over assessment testen.

Eendaagse 'assessment test' workshop

Tijdens de eendaagse 'assessment test' workshop van TestGroup leer je hoe je met The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) en The Bridge Ability Suite (capaciteitentest) online assessments effectief kunt inzetten. Deze workshop kan zowel op locatie als online plaatsvinden en staat open voor maximaal 12 deelnemers. Je krijgt toegang tot trainingsmaterialen en The Bridge Personality voor alle deelnemers.

In deze gerichte training ontwikkel je de benodigde vaardigheden om 'assessment tests' zelfstandig te gebruiken voor het selecteren en ontwikkelen van personeel. Je leert de 34 Big Five competenties van The Bridge Personality te koppelen aan diverse functieprofielen. Na afronding van de training ben je gekwalificeerd om deze 'assessment tests' binnen jouw organisatie toe te passen. Je krijgt ook toegang tot het Bridge Assessment Platform, waarmee je direct aan de slag kunt.

De training in assessment tests omvat:

 • Het zelfstandig afnemen van online assessment tests;
 • Het toepassen van The Bridge Personality en The Bridge Ability Suite bij selectie- en ontwikkelingsprocessen;
 • Het gebruik van online assessments in recruitment en selectie;
 • Het terugkoppelen van resultaten aan kandidaten en opdrachtgevers;
 • Het ethisch en correct gebruik van online assessment tests.

Voorbeeldrapporten assessment test

Je kunt hier een voorbeeldrapport van een assessment test downloaden. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende assessment testen in veel talen. Zo kun je kiezen uit een Big Five persoonlijkheidstest, een competentietest, een intelligentietest, een loopbaantest of een sales assessment. Je kunt zelf aangeven welke test je in het online assessment wilt opnemen. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke functie.

Video: het assessment test platform van TestGroup

Wil je in eigen beheer een assessment test afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig assessment testen afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Veelgestelde vragen over het inzetten van een assessment test

 • Wat gebeurt er bij een assessment test?

 • Een assessment test is vaak een stap in het sollicitatieproces. Hierbij worden online psychologische testen ingezet om te bepalen of er een goede aansluiting is tussen de sollicitant en de beoogde functie. Je kunt hierbij denken aan een persoonlijkheidstest of een capaciteitentest.

 • Wat is een assessment test?

 • Een assessment test is eigenlijk een ander woord voor een test die tijdens een assessment wordt afgenomen. Dit kan bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest, competentietest of capaciteitentest zijn. Bij TestGroup kun jij kiezen welke test je voor je kandidaat gaat inzetten. Wij adviseren je hier uiteraard graag over. Je kunt ons altijd bellen op 020-2621630, onze consultants geven je graag advies over de test voor jouw situatie.

 • Wat is het verschil tussen een gratis assessment test en een professionele (betaalde) test van TestGroup?

 • Een gratis test is een (te) korte test die een algemeen beeld geeft van een kandidaat. In het algemene rapport staat exact wat de kandidaat heeft ingevuld, niet wat de competenties van een kandidaat zijn. Omdat gratis testen niet wetenschappelijke gevalideerd zijn, zijn de resultaten van zo'n test niet valide of betrouwbaar. Deze korte testen zijn vaak sociaal wenselijk in te vullen: er komt exact uit wat de kandidaat wil dat eruit komt. Hier heb je als bedrijf of organisatie weinig aan. Het inzetten van deze testen lijkt voordelig, maar doordat je er niet achter komt wat de kwaliteiten van je kandidaat zijn, kan het inzetten van een gratis test dure gevolgen hebben.

  Een betaalde (professionele) assessment test zoals The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) en The Bridge Ability Suite (capaciteitentest) zijn ontwikkeld middels uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor zijn de resultaten wel betrouwbaar en valide. Omdat een professionele test veel uitgebreider is dan een gratis test, is het rapport ook veel specifieker. Er staat exact in wat de persoonlijkheid, capaciteiten en competenties van de kandidaat zijn. Daarnaast maken de professionele testen van TestGroup gebruik van algoritmes, daardoor kan een kandidaat de test niet sociaal wenselijk invullen.

 • Hoe snel kan mijn kandidaat de test invullen?

 • Nadat je de test voor je kandidaat hebt aangevraagd op de bestelpagina, kan je kandidaat binnen 30 minuten aan de slag. Het rapport ontvang je direct na het invullen per e-mail. De factuur komt achteraf. 

 • Welk assessment of test moet ik kiezen?

 • Dat hangt van jouw vraag en de functie af. Meestal wordt een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest ingezet. Bij de persoonlijkheidstest kun je kiezen uit verschillende rapporten en bij de capaciteitentest kun je kiezen uit drie niveaus: mbo, hbo en wo. Wil je advies over de testen die het beste bij jouw situatie passen? Bel ons dan op 020-2621630, onze consultants geven je direct (gratis) advies.

 • Zijn de assessment testen alleen voor bedrijven en organisaties beschikbaar?

 • Vrijwel alle testen van TestGroup zijn alleen voor bedrijven, organisaties en overheden beschikbaar. Dat komt omdat onze testen zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik. Zij kunnen ook per factuur bestellen en achteraf betalen.

 • Hoe lang is de kandidaat bezig met de assessment test?

 • Met de persoonlijkheidstest is de kandidaat ongeveer 40 minuten bezig. De capaciteitentest is 3 keer 18 minuten. Er is ook een korte persoonlijkheidstest beschikbaar, deze is 12 minuten. De korte capaciteitentest is 24 minuten. Wil je advies over de test die het beste aansluit bij jouw vraag? Neem dan even contact met ons op.

 • Hoe snel is het assessment testrapport beschikbaar?

 • Omdat je kandidaat de test online invult (thuis of op kantoor), is het rapport direct beschikbaar. Als je losse testen bij TestGroup bestelt, heb je de rapporten meestal binnen 15 minuten (nadat de kandidaat de test heeft afgerond) in je mailbox. Heb je een eigen account op het Bridge Assessment Platform, dan zijn de rapporten direct beschikbaar.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Met de online assessments van TestGroup, kunnen we iemand beter ondersteunen in de toekomstige rol als leidinggevende.”

Hans van den Brink, Radboudumc - Adviseur Leadership Development

Ervaring van het Radboudumc met The Bridge Personality