020 - 262 1630

360 graden feedback bij management development

woensdag 05 september 2018

Management development trajecten zijn zeer geschikt voor de inzet van 360 graden feedback. The Bridge 360 vormt een handige tool voor het ontwikkelen van managers binnen uw organisatie. Zo weet u exact hoe het staat met de ontwikkeling van het management.

360 graden feedback bij management development

Management development (hierna MD) is bij uitstek geschikt voor de inzet van 360 graden feedback. Wanneer vanuit de organisatiestrategie de juiste competentieprofielen zijn opgesteld, kan er aan de hand van 360 graden feedback geselecteerd, ontwikkeld en gekwantificeerd worden.

Selectie

Een succesvol MD-traject begint bij de kwaliteit van de instroom. Aan de hand van geselecteerde, bedrijfsspecifieke, competenties kan je via 360 graden feedback een nulmeting afnemen bij het managementtalent. Aan de hand van objectieve selectiecriteria.

Ontwikkeling

Naast de algemene ontwikkelthema’s, die vaak in groepsverband behandeld worden, heeft elke kandidaat zijn eigen ontwikkellingsbehoefte. De kern van MD wordt vaak benoemd als de afstemming tussen de behoeftes van de organisatie en de wensen van de medewerker. 360 graden feedback helpt bij het bepalen van deze balans door het aan het licht brengen van ontwikkelbehoeften.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat voor iedere kandidaat een apart ontwikkeltraject gemaakt moet worden. Teambuilding en leren van elkaar zijn juist waardevolle aspecten gebleken van het binnen de organisatie opleiden van managementtalent.

Meten is weten!

In combinatie met de nulmeting vanuit het selectieproces kunnen de volgende vragen vooruitgang kwantificeren:

  • Waar staat deze kandidaat in zijn ontwikkeling?
  • Is de vooruitgang van een dusdanig niveau dat we doorgaan met ontwikkelen?
  • Waar moet nog bijgeslepen worden en wat gaat significant beter?

Voorbeeldrapport van 360 graden feedback.

Je kunt hier een voorbeeldrapport downloaden van The Bridge 360, de 360 graden tool van TestGroup. Meer informatie over The Bridge 360 tref je hier.

Meer informatie over 360 graden feedback

Wil je meer informatie over 360 graden feedback? Je kunt hiervoor onze whitepaper over het succesvol toepassen van 360 graden feedback bekijken. Deze tref je hier.

Wilt u meer weten over onze diensten & producten? Neem dan contact met ons op.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer 360 graden feedback afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig The Bridge 360 inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep