020 - 262 1630

Testen inzetten tijdens coaching

woensdag 05 juni 2024

Ben je een coach en ben je op zoek naar testen die je kunt inzetten voor je coachingspraktijk? TestGroup heeft een zeer voordelig abonnement voor coaches. Onbeperkt testen voor cliënten inzetten tegen een zeer laag tarief.

Tijdens een coachtraject is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in het functioneren en de vaardigheden en talenten van de coachee. Hiervoor heeft TestGroup een groot aanbod van testen beschikbaar die tijdens coaching ingezet kunnen worden.

Testen kunnen in verschillende situaties ingezet worden, bijvoorbeeld in situaties waar mensen graag meer zelfkennis willen krijgen en aan de slag willen met zelfontwikkeling. Testen kunnen dan worden ingezet om coachees inzicht te bieden in hun functioneren of om zich bewust te worden van hun krachten en ontwikkelpunten. Voor dit doel wordt vaak een persoonlijkheidstest, capaciteitentest of competentietest ingezet. 

Ook voor een team kan een test worden ingezet om bijvoorbeeld de groep te analyseren op teamrollen, groepsprocessen en samenwerking. TestGroup heeft hiervoor een teamtest beschikbaar. Tijdens loopbaancoaching kan ook een test afgenomen worden, hiervoor is een loopbaantest op mbo-, hbo- of wo-niveau beschikbaar.

Kies zelf de geschikte test voor coaching

Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de beschikking over zeer veel verschillende testen in veel talen. Je kunt zelf aangeven welke test je tijdens de coaching wilt gebruiken. Uiteraard adviseren wij je graag over de geschikte test voor een specifieke situatie. 

Hoe werkt het?

Coaches kunnen bij TestGroup losse testen afnemen of in eigen beheer testen inzetten via een abonnement op het Bridge Assessment Platform. Voor coaches is een zeer voordelig abonnement beschikbaar (vraag hiervoor bij TestGroup naar het 'coach-tarief').

Prijzen

 • Abonnement: vanaf € 5 (excl. btw) per kandidaat.
 • Losse afname: vanaf € 135 (excl. btw) per kandidaat.

Testen voor coaching bestellen

 • Je kunt hier per cliënt (losse afname) een test bestellen;
 • Geen verplichte training nodig;
 • Selecteer de gewenste test op de bestelpagina;
 • Wij zetten de test dezelfde dag nog voor je coachee klaar;
 • Je coachee vult de test in;
 • Het rapport is direct na afloop beschikbaar;
 • Ga je veel testen inzetten? Dan is het afnemen van testen in eigen beheer het meest voordelig.

Indien gewenst kun je na afloop van een test even met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan.

Voorbeeldrapport van een persoonlijkheidstest voor coaching

Een veelgebruikte test voor coaching is The Bridge Personality. Voor deze persoonlijkheidstest zijn verschillende rapporten beschikbaar, gebaseerd op de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel.

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van het Bridge Personality Big Five + 16 Jung Types + 4 kleuren rapport. In dit rapport staan eerst de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te matchen met vrijwel elk functieprofiel. Vervolgens wordt het Jung Type van de deelnemer weergegeven. Daarna worden de scores op de 4-kleuren weergegeven in een mooi kleurenwiel. Op de laatste pagina van het rapport staan de scores op 8 veelgebruikte competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Testen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Alle Bridge testen zijn ontwikkeld door TestGroup in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. TestGroup is gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag met persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten. Wij adviseren wereldwijd organisaties over het toepassen van online assessments. TestGroup publiceert samen met universiteiten wetenschappelijke artikelen over online assessments. Via deze link kun je wat van ons onderzoek bekijken. Heb je vragen over het gebruik van online assessments? Je kunt hier contact opnemen met TestGroup.

Kenmerken

 • Testen beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans;
 • Geen wachttijden, vandaag nog getest;
 • Het rapport is direct beschikbaar;
 • Wetenschappelijk onderbouwd, betrouwbaar en valide;
 • Beschikbaar op mbo- hbo- en wo-niveau.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer testen afnemen? Met een account op hetBridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen en online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality