020 - 262 1630

Online sales test: je kandidaat direct getest

Ontdek het commerciële talent in je team met de online sales test van TestGroup. Deze test, ontwikkeld door de Erasmus Universiteit, is de meest gekozen sales test in Nederland en België. Het geeft je direct inzicht in het verkooppotentieel van je kandidaat of medewerker. Je kunt de test per kandidaat kopen (losse aankoop) en we hebben ook voordelige abonnementen. Geen wachttijden, je kunt meteen je kandidaat testen.

Wetenschappelijk onderzoek naar sales testen

Word je op straat wel eens aangesproken om een krantenabonnement af te sluiten? En krijg je ’s avonds soms een telefoontje om je internetpakket uit te breiden? Dan hebben verkopers die aardig, extravert, emotioneel stabiel en meegaand zijn de meeste kans je iets te verkopen.

Testuitgever TestGroup heeft onderzoek gedaan naar het voorspellen van verkoop- of salesresultaten met online sales testen. De resultaten van dit onderzoek zijn verwerkt in de online sales test. Deze test kun je gebruiken om sales personeel mee te selecteren of te ontwikkelen.

Enkele punten uit het onderzoek:

 • Een online sales test kan goed worden gebruikt om verkoopprestaties te voorspellen.
 • Verkopers die hoog scoren op bepaalde competenties (zoals 'overtuigen' en 'zelfstartend') blijken meer te verkopen en een betere algemene beoordeling van hun managers te ontvangen.
 • Specifieke eigenschappen zoals het bijhouden van een verkoopadministratie blijken juist weer beter voorspeld te worden door specifieke karaktertrekken, zoals detailgerichtheid.
 • Ook verkopers die openstaan voor nieuwe ervaringen blijken het goed te doen.

Talentvolle verkopers selecteren? Een online sales test helpt

De online sales test zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor je op een rij in een overzichtelijk en compact rapport. In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes.

De zes stappen van verkoop

In welke fase van het verkoopproces blinkt je kandidaat uit? In het salesrapport staan scores van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

De vier verkooptypes

Welk verkooptype is de kandidaat? In het salesrapport zie je scores van de kandidaat op de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

Kenmerken van de sales test

 • Alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij;
 • Je krijgt een overzichtelijk en compact rapport;
 • In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd;
 • Je kunt de sales test per kandidaat bestellen (losse afname) of in eigen beheer afnemen via een account op het Bridge Assessment Platform.

Voorbeeldrapport van de online sales test

Neem een kijkje in ons voorbeeldrapport van de online sales test. Hierin vind je scores op de 6 stappen van verkoop: plannen & voorbereiden, contact leggen, behoefte creëren, oplossingen presenteren, de deal maken en relatiebeheer. Bovendien ontdek je of de kandidaat een hunter, farmer, consultant of negotiator is. Maar dat is nog niet alles - naast het sales rapport krijg je ook een persoonlijkheidsrapport. Dit geeft scores op 34 Big Five competenties. Dus je krijgt een super compleet beeld van je kandidaat.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Testen bestellen: losse afname of een abonnement

Je kunt bij TestGroup op twee manieren testen bestellen: los testen bestellen (per kandidaat) of testen afnemen in eigen beheer (abonnement).

 • Maak je slechts incidenteel gebruik van testen? Dan raden we je aan om de testen per kandidaat te bestellen (losse afname). Dit is de meest kostenefficiënte keuze als je minder dan 10 testen per jaar nodig hebt.
 • Wil je testen afnemen tegen een concurrerend tarief zonder hoge kosten vooraf? Overweeg dan een eigen account met credits.
 • Als je streeft naar de laagste prijs per test en onbeperkt testen wilt afnemen gedurende het jaar, kies dan voor een account met onbeperkte afname.
 • Je kunt direct aan de slag: het account is binnen 1 dag gereed.
 • In het account zijn alle testen en online assessments van TestGroup beschikbaar.
 • Een training is niet verplicht, je wordt altijd geholpen door onze TestGroup-consultants.
 • Het online assessment systeem is zeer gebruiksvriendelijk.
 • In het account kun je jouw eigen branding en logo integreren.

Bepaal het salestype van je kandidaat of medewerker

De online sales test is een online assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van je verkoper in kaart brengt. Is je medewerker een hunter, een farmer, een consultant of een negotiator? Zal je medewerker in de  planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? De online sales test is het instrument wanneer je snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

Voorbeeldrapporten

Bij het afnemen van de online sales test krijg je twee rapporten; het sales rapport en een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Zo krijg je een volledig beeld van de sales skills van je kandidaat. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij het online sales assessment beschikbaar in veel talen. Uiteraard adviseren wij je graag over het toepassen van het online sales assessment voor een specifieke sales functie.

Video: Online sales test

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren? Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants