020 - 262 1630

Welke opleiding past bij mij? Kies een opleiding met een studiekeuzetest

woensdag 05 juni 2024

Hoe kom je erachter welke opleiding het beste bij je past?

Het kiezen van de juiste studie kan een uitdaging zijn! Nog onzeker over je studierichting? De studiekeuzetest wijst je de weg.

Om je te helpen, geven we je wat tips om rekening mee te houden bij het maken van je studiekeuze. Hieronder staan enkele belangrijke overwegingen:

1. Bekijk de beschikbare opleidingen

Er zijn veel hbo-/wo-opleidingen en mbo-opleidingen beschikbaar, waardoor het soms moeilijk kan zijn om een overzicht te houden. Om dit gemakkelijker te maken, zijn studies onderverdeeld in verschillende studierichtingen. 

2. Doe een professionele studiekeuzetest

Twijfel je over de hbo-/wo-opleiding die het beste bij je past? Doe dan een professionele studiekeuzetest. Daarmee weet je binnen 1 uur welke opleiding goed bij je voorkeuren aansluit.

2. Bekijk de opleidingen die bij jouw profiel passen

Sommige studies vereisen specifieke profielen of aanvullende vakken. Het is daarom belangrijk om te bekijken welke studies je kunt volgen met jouw vakkenpakket.

3. Bekijk opleidingen die bij jouw interesses en drijfveren passen

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een studie ben jijzelf! Welke studie past bij jou, je interesses, je drijfveren en je capaciteiten? Om dit te bepalen, is het belangrijk om te weten waar jouw interesses liggen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld afvragen: Waarom heb ik voor mijn profiel gekozen? Wat zijn mijn favoriete en minst favoriete vakken? Waar ben ik goed in? Als je het moeilijk vindt om deze vragen te beantwoorden, kun je hulp vragen aan vrienden, familie of een mentor. Hoe zien zij jou? Wat vinden zij jouw beste eigenschappen? We hebben een drijfverentest en een interessetest beschikbaar die je kunnen helpen om je interesses in kaart te brengen.

4. Bezoek open dagen om te kijken welk opleiding bij je past

Heb je een paar opleidingen gevonden die je interessant vindt? Bezoek dan de open dagen van deze opleidingen. Op deze manier kun je informatie krijgen over de opleiding en vragen stellen die voor jou belangrijk zijn. De meeste open dagen vinden nu online plaats en omvatten virtuele rondleidingen, webinars en chatsessies met docenten en studenten. Als open dagen op locatie weer mogelijk zijn, is het een goede manier om een indruk te krijgen van de sfeer van de opleiding. Je kunt dit ook combineren met een bezoek aan de stad om meteen te bepalen of dit een stad is waar je zou willen studeren!

Heb je nog geen idee welke mbo-/hbo- of wo-studie je straks wilt volgen? Of spreekt een bepaald vakgebied jou aan, maar kun je geen keuze maken uit het aanbod van opleidingen? Door het maken van The Bridge Career studiekeuzetest ontdek je welke studierichtingen het beste aansluiten bij jouw interesses en eigenschappen. Deze professionele studiekeuzetest is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een opleiding of cursus en/of training, op mbo-, hbo- of wo-niveau.

Welke opleiding past bij mij? Kies een opleiding met een studiekeuzetest

Een studiekeuze maken is niet altijd even makkelijk. Of je nu op zoek bent naar een vervolgopleiding of gewoon een cursus en/of training, het blijft moeilijk. Door het maken van The Bridge Career studiekeuzetest ontdek je welke studierichtingen het beste aansluiten bij jouw interesses en eigenschappen.

Professionele studiekeuzetest voor mbo-, hbo- of wo-opleidingen

The Bridge Career studiekeuzetest is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een opleiding of cursus en/of training, op mbo-, hbo- of wo-niveau. Deze test helpt je bij het kiezen van een studie die past bij jouw interesses. Je krijgt inzicht in jouw favoriete beroepssectoren (zoals 'Ondernemer' of 'Sport') en activiteiten (zoals 'Management' of 'Dienstverlening'). Bij deze test geef je steeds aan hoe interessant bepaalde werkzaamheden voor jou lijken. De test bepaalt vervolgens welke opleiding bij jou past.

Voordelen:

 • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
 • Geeft aan welke mbo-, hbo- of wo-studies het beste bij je passen (van hoog naar laag);
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Je rapport is direct na het invullen beschikbaar;
 • Deze test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen:  de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein;
 • Je krijgt inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers;
 • The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split-technologie®. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is. Zo krijg je waarheidsgetrouwe informatie over je carrièrevoorkeuren.

Voorbeeldrapport

 • Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career hbo/wo.

Duur:

35 minuten.

Daarom The Bridge Career:

 • Meest uitgebreide studiekeuzetest die voor mbo-, hbo- en wo-studenten verkrijgbaar is;
 • Geeft je een overzicht van de beroepen die bij je passen;
 • Ontwikkel je in een richting die echt bij je past;
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Studiekeuzetest bestellen

Je kunt de studiekeuzetest hbo/wo of de beroepskeuzetest mbo bestellen op de bestelpagina. Ga je veel testen inzetten? Dan is het voordeliger om te kiezen voor het afnemen van online assessments in eigen beheer.

Video: Studiekeuzetest

Met The Bridge Career kun jij de juiste studie uitkiezen. Er is een hbo/wo-versie en een mbo-versie van The Bridge Career beschikbaar. The Bridge Career is de meest uitgebreide studiekeuzetest van Nederland. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. 

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality