020 - 262 1630

Jung persoonlijkheidstest

The Bridge Personality is al meer dan 15 jaar de meest gebruikte Jung persoonlijkheidstest door bedrijven en organisaties. Je kunt deze test los bestellen (per kandidaat) of afnemen via een voordelig abonnement. The Bridge Personality is een zeer betrouwbare en valide professionele Jung persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de 16 Jung Types (ook bekend als de Myers-Briggs Type Indicator® Types of MBTI® Types).

Met een Jung persoonlijkheidstest meet je de 16 Jung Types die zijn gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Dit is een populair model in de psychologie en wordt vaak gebruikt om gedragsvoorkeuren mee in kaart te brengen. 

Met een Jung test meet je de 16 Jung Types

The Bridge Personality is (mede) gebaseerd op de persoonlijkheidstheorie van Carl Jung en geeft persoonlijkheid weer op basis van vier dimensies:

jung persoonlijkheidstest

Extraversion of Introversion:

Ben je vooral gericht op de buitenwereld of op je eigen gedachten? Personen met een voorkeur voor Extraversion vinden het leuk om met anderen te werken en ontwikkelen initiatieven samen met anderen. Mensen met een voorkeur voor Introversion houden van een rustige werkomgeving en ontwikkelen ideeën als ze alleen zijn.

Sensing of iNtuition:

Heb je vooral interesse in de feiten of vind je leuk wat eventueel mogelijk is? Typerend voor mensen met een voorkeur voor Sensing is dat zij het liefst stapsgewijs werken aan taken waarvoor ze de werkwijze al kennen. Mensen met een voorkeur voor Intuition vinden het juist leuk om nieuwe, creatieve projecten aan te pakken.

Thinking of Feeling:

Mensen met een voorkeur voor Thinking maken een beslissing op basis van logisch en objectief redeneren. Personen met een voorkeur voor Feeling beslissen op basis van persoonlijke idealen. Personen met een voorkeur voor Feeling kunnen ook prima logisch hun besluit beargumenteren, maar doen dat pas nadat ze hun persoonlijke waarden geraadpleegd hebben.

Judging of Perceiving:

Personen met een voorkeur voor Judging leven het liefst gestructureerd. Mensen met een voorkeur voor Perceiving leven graag wat meer flexibel. Mensen met een voorkeur voor Judging werken het liefst volgens een planning en concentreren zich op wat er gedaan moet worden. Personen met een voorkeur voor Perceiving houden van verandering, staan open voor nieuwe ervaringen en voelen zich beperkt door structuur.

Jung persoonlijkheidstest: The Bridge Personality

The Bridge Personality geeft je een compleet overzicht van het Jung Type van je kandidaat. Deze Jung test is geschikt voor zakelijk gebruik, door bedrijven, organisaties en overheden.

Voorbeeldrapport van de Jung persoonlijkheidstest

Je kunt hier een voorbeeldrapport inzien van de Jung persoonlijkheidstest. In dit rapport staan eerst de scores op de 34 Big Five competenties. Deze competenties zijn te matchen met vrijwel elk functieprofiel. Daarna wordt het Jung Type van de deelnemer weergegeven. Op de laatste pagina van het rapport staan de scores op 8 veelgebruikte competenties.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Jung persoonlijkheidstest bestellen

 • Te bestellen als losse test (per kandidaat) of via een eigen account op het Bridge assessment platform;
 • Fraai en uitgebreid  persoonlijkheidsrapport;
 • Te gebruiken als maatwerkrapport: selecteer zelf de gewenste competenties;
 • Meet of jouw kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen;
 • Beschikbaar in 20 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Zeer goed beoordeeld

The Bridge Personality is onafhankelijk beoordeeld (testwijzer voor professionals) als één van de meest betrouwbare manieren om Jung Types te meten.

De 16 Jung Types

Voorbeeldrapport

Het Bridge Personality 16 Jung Type rapport geeft scores op 34 competenties, bepaalt het Jung Type van de kandidaat en geeft scores op 8 algemene competenties. Zo heb je een compleet overzicht van de persoonlijkheid van je kandidaat. In het rapport krijg je per Jung Type informatie over Leiderschap, Communicatie, Stresshantering en Conflicthantering.

Video: Jung Persoonlijkheidstest

Zoek jij de beste persoonlijkheidstest? Een moderne persoonlijkheidstest die kan zien of je kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen? Een persoonlijkheidstest die gebruik maakt van zowel de Big Five als de 16 Jung Types en het bekende 4-kleurenmodel?

Welkom bij The Bridge Personality, een moderne, adaptieve persoonlijkheidstest die organisaties echt helpt met recruitment, selectie én de ontwikkeling van medewerkers.

Veelgestelde vragen over de Jung test of Jung persoonlijkheidstest

 • Is deze Jung persoonlijkheidstest hetzelfde als de MBTI?

 • De Jung persoonlijkheidstest is geïnspireerd op de theorieën van de bekende Zwitserse psycholoog Carl Jung. Deze test heeft raakvlakken met de MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator), een vragenlijst ontwikkeld door Katharine Cook Briggs samen met haar dochter, Isabel Briggs Myers. De Jung Persoonlijkheidstest van TestGroup is echter veel uitgebreider dan de MBTI. 

  Het model van Jung heeft veel aanzien in de psychologische wereld en vormt vaak de basis voor diverse persoonlijkheidstesten. Door deze test te doen, kun je dieper inzicht verkrijgen in je eigen persoonlijkheid, je neigingen en wat voor soort werk of studie het meest geschikt voor je is.

 • Wat is het verschil tussen een betaalde Jung persoonlijkheidstest en een gratis test?

 • Een professionele Jung Persoonlijkheidstest zoals The Bridge Personality is wetenschappelijk ontwikkeld en wordt door bedrijven en organisaties ingezet. De test en ook het rapport is veel uitgebreider dan bij een gratis Jung test. Omdat de test langer is, zal het Jung Type dat in het rapport staat ook veel betrouwbaarder zijn.

 • Heeft deze Jung test ook een 4 kleurenrapport?

 • Jazeker! Je kunt bij het gebruik van de Jung persoonlijkheidstest van TestGroup kiezen tussen een 16 Jung Types rapport, of een 4 kleuren rapport. Uiteraard hebben wij ook een rapport waarin zowel de Jung Types als de 4-kleuren zijn opgenomen.

 • Wat is het verschil tussen The Bridge Personality Jung test en de MBTI?

 • The Bridge Personality Jung test is veel uitgebreider dan de MBTI (Myers-Briggs Type Indicator), dat komt door de kunstmatige intelligentie die in de test is opgenomen. Deze techniek zit in The Bridge Personality om te zorgen dat de Jung Types beter en betrouwbaarder worden gemeten. Daarnaast heeft The Bridge Personality ook een 4-kleurenrapport (net zoals bij Insights Discovery) en een teamrapport, die zijn bij de MBTI niet in te zetten.

 • Hoe kan ik deze Jung test bestellen?

 • Je kunt deze test los bestellen (per kandidaat), dat kan via de bestelpagina. Gebruik je meer dan 10 testen per jaar? Dan kun je beter een eigen account op ons assessment systeem nemen, je bent dan een stuk voordeliger uit.

 • Meet deze test de archetypes van Carl Gustaf Jung?

 • Jazeker! Hoewel Jung 4 achtetypes omschreef in zijn bevindingen, komen deze 4 grofweg overeen met de 4 dimensies in de Jung Persoonlijkheidstest van TestGroup. Deze 4 dimensies zijn weer onderverdeeld in 16 Jung types.

 • Wat zijn de persoonlijkheidstypen van Jung?

 • Carl Gustaf Jung vond in zijn onderzoek dat er 4 psychologische (mentale) functies zijn: denken, voelen, gewaarwording en intuïtie. Deze komen overeen met de 4 dimensies in de Bridge Personality Jung Test. Deze 4 dimensies zijn opgesplitst in 16 persoonlijkheidstypen.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants