020 - 262 1630

Verkopers selecteren met een verkoop test

De verkoop test van TestGroup is ontwikkeld door de Erasmus Universiteit en is het meest gebruikte assessment voor verkopers (sales personeel) van Nederland en België. Met deze verkoop test krijg je direct inzicht in het verkoop talent van je kandidaat of medewerker. Als beste beoordeeld door kenners. Je kunt de verkoop test per kandidaat bestellen (losse afname). Ook voordelige abonnementen. Geen wachttijden, je kandidaat direct getest.

Wat is een verkoop test?

Wil je weten hoe goed je verkopers zijn in verkopen of hoe klantgericht je medewerkers zijn? Dat kun je testen met de verkoop test van TestGroup. Dit is een uitgebreide test die aanleg voor het werken in de verkoop meet. De kandidaat is ongeveer 45 minuten met de test bezig. Na afloop ontvang je een verkoop rapport (met o.a. scores op de 6 stappen van verkoop) en een persoonlijkheidsrapport.

Hoe werkt een verkoop test voor de selectie van sales personeel?

Als je op zoek bent naar een goede verkoper, dan wil je zeker weten dat een kandidaat aanleg heeft voor sales. Een verkoop test geeft daar uitsluitsel over. Je krijgt objectieve en overzichtelijke informatie over de verkoop kwaliteiten en afbreukrisico’s van de kandidaat. Deze verkooptest maakt verkooptalenten effectiever door hen inzicht te geven in hun sterktes en hun zwaktes op het gebied van sales.

De verkoop test zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor je op een rij in een overzichtelijk en compact rapport. In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes.

De zes stappen van verkoop

In welke fase van het verkoopproces blinkt je kandidaat uit? In het salesrapport staan scores van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

De vier verkooptypes

Welk verkooptype is de kandidaat? In het salesrapport zie je scores van de kandidaat op de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

Kenmerken van de verkoop test

 • Alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij;
 • Je krijgt een overzichtelijk en compact rapport;
 • In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd.

Voorbeeldrapport: verkoop test

Je kunt hier een voorbeeldrapport van de verkoopt test inzien. Je krijgt na afloop van de verkoop test 2 rapporten: het verkoop rapport en het persoonlijkheidsrapport. Het verkoop rapport geeft scores op de 6 stappen van sales: plannen & voorbereiden, contact leggen, behoefte creëren, oplossingen presenteren, de deal maken en relatiebeheer. Ook wordt bepaald of de kandidaat een hunter, farmer, consultant of negotiator is. Het persoonlijkheidsrapport geeft inzicht in de scores op de 34 Big Five competenties. 

Met een verkoop test selecteer je betere verkopers

De verkoop test is een online assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van je verkoper in kaart brengt. Is je medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal je medewerker in de planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? De verkoop test is het instrument wanneer je snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

 • Ervaring: wij adviseren organisaties al 15 jaar over het selecteren van commercieel personeel met verkoop testen;
 • Veel gebruikt: de verkoop test van TestGroup wordt dagelijks door honderden recruiters wereldwijd gebruikt;
 • Advies: wil je weten of deze verkoop test geschikt is voor de selectie van kandidaten voor een specifieke functie? Neem dan contact met ons op, we geven je graag advies;
 • Snelheid: je kandidaat wordt vandaag nog getest.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

De verkoop test is ontwikkeld door het research & development team van TestGroup. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in het voorspellen van verkoopsucces door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten. Ook adviseren we vele organisaties in binnen- en buitenland over het optimaliseren van de prestaties van verkoopteams. TestGroup publiceert samen met verschillende universiteiten wetenschappelijke artikelen over verkoopsucces. Via deze link kun je het onderzoek bekijken. 

Voorbeeldrapporten

Bij het afnemen van de verkoop test krijg je twee rapporten; het sales rapport en een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Zo krijg je een volledig beeld van de sales skills van je kandidaat. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij de verkoop test beschikbaar in veel talen. Uiteraard adviseren wij je graag over het toepassen van deze test voor een specifieke sales functie.

Video: Verkooptest

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren? Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants