020 - 262 1630

Online sales assessment: test sales talent

Het online sales assessment van TestGroup is ontwikkeld door de Erasmus Universiteit en is het meest gebruikte sales assessment van Nederland en België. Met dit sales assessment krijg je direct inzicht in het commerciële talent van je kandidaat of medewerker. Als beste beoordeeld door kenners. Je kunt het online assessment per kandidaat bestellen (losse afname). Ook voordelige abonnementen. Geen wachttijden, je kandidaat direct getest.

Hoe werkt het testen van sales talent?

Kandidaten voor een commerciële functie kunnen zichzelf vaak goed verkopen. Maar kunnen zij die mooie woorden in de praktijk ook waarmaken met topresultaten? Met het online sales assessment krijg je een objectief beeld van de commerciële kwaliteiten van een kandidaat.

Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor je op een rij in een overzichtelijk en compact rapport. In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes.

Een deelnemer is 45 minuten met het online sales assessment bezig. Na afloop ontvang je 2 rapporten: het salesrapport en het persoonlijkheidsrapport

De zes stappen van verkoop

In welke fase van het verkoopproces blinkt je kandidaat uit? In het salesrapport staan scores van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

De vier verkooptypes

Welk verkooptype is de kandidaat? In het salesrapport zie je de scores van de kandidaat op de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

Online sales assessment bestellen

 • Je kunt hier voor je kandidaat of medewerker een online sales assessment bestellen;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten het online sales assessment binnen 30 minuten klaar;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan.
 • Grote afname? Kies dan voor een voordelig abonnement.

Voorbeeldrapport: online sales assessment

Bekijk hier een voorbeeldrapport van het online sales assessment. Dit rapport geeft scores op de 6 stappen van sales: plannen & voorbereiden, contact leggen, behoefte creëren, oplossingen presenteren, de deal maken en relatiebeheer. Daarnaast wordt bepaald of de kandidaat een hunter, farmer, consultant of negotiator is. Naast het sales rapport wordt in het sales assessment ook gebruik gemaakt van een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Dit rapport geeft o.a. scores op 34 Big Five competenties. 

Voorbeeldpagina uit het rapport

Kenmerken van het sales assessment

Het online sales assessment is een online assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van je verkoper in kaart brengt. Is je medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal je medewerker in de  planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? Het online sales assessment is het instrument wanneer je snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

 • Alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij;
 • Je krijgt een overzichtelijk en compact rapport;
 • In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de vier verkooptypes;
 • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd;
 • Ervaring: wij adviseren organisaties al 15 jaar over het selecteren van commercieel personeel met online sales assessments;
 • Veel gebruikt: het online sales assessment wordt dagelijks door honderden recruiters wereldwijd gebruikt;
 • Advies: wil je weten of het online sales assessment geschikt is voor jouw functie? Bel ons en je weet het binnen 15 minuten;
 • Snelheid: je kandidaat wordt vandaag nog getest.

Wetenschappelijk ontwikkeld sales assessment, in samenwerking met de Erasmus Universiteit

Het online sales assessment is wetenschappelijk ontwikkeld door TestGroup en de Erasmus Universiteit. TestGroup is o.a. gespecialiseerd in het voorspellen van verkoopsucces door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten. Ook adviseren we vele organisaties in binnen- en buitenland over het optimaliseren van de prestaties van verkoopteams. TestGroup publiceert samen met verschillende universiteiten wetenschappelijke artikelen over verkoopsucces. Je kunt hier het wetenschappelijke onderzoek over het sales assessment bekijken. 

Voorbeeldrapporten van het sales assessment

Bij het online sales assessment krijg je twee rapporten; het sales rapport en een uitgebreid persoonlijkheidsrapport. Zo krijg je een volledig beeld van de sales-skills van je kandidaat. Omdat TestGroup zelf een testuitgever is, hebben wij het online sales assessment beschikbaar in veel talen. Uiteraard adviseren wij je graag over het toepassen van het online sales assessment voor een specifieke salesfunctie.

Video: Online Sales Assessment

Ben je op zoek naar de perfecte test om je sales kandidaten te selecteren?
Met het Bridge sales assessment kun je jouw onderbuikgevoel onderbouwen met gevalideerde wetenschap. Zo voorkom je dat je een 'false-positive' aanneemt. Met het Bridge sales assessment selecteer je de kandidaat met het meeste sales talent. Het online sales assessment zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat op een rij in een overzichtelijk en compact rapport.

Tests en online assessments bestellen

 • Je kunt hier een test of online assessment aanvragen voor je kandidaat of medewerker.
 • Wij zetten de test of online assessment binnen 30 minuten klaar.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.
 • Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen.
 • Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Bestellen

Producten bestellen doe je snel en simpel. Selecteer hieronder de gewenste producten en aantallen. Vul daarna je gegevens in. Controleer je aanvraag en stuur hem in. De betaling gaat eenvoudig en achteraf per factuur.

1

Selecteer je producten

HR tests (losse afname)

Aantal
€135
€135
€119
€119
€165
€135
€109
€119
€595
€55

HR assessments of eigen account

Aantal
€340
€310

Burn-out preventie

Aantal
€89
€89

Trainingen

€2495
€2495
€2495
€1895
€995

Boeken

Aantal
€189
€189
€189
2

Jouw gegevens

3

Controle & verzenden

De door jou gekozen producten

 • Geen producten gekozen

We gaan direct voor je aan de slag.

In 4 stappen: je kandidaat of medewerker vandaag getest

 • Bestel een test of online assessment via de bestelpagina.
 • Je kandidaat of medewerker kan binnen 30 minuten aan de slag.
 • De test blijft beschikbaar totdat de deelnemer het heeft afgerond.
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar.

Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan. Als bedrijf of organisatie kun je achteraf (per factuur) betalen. Grote afname? Kies dan voor online assessments in eigen beheer.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants