020 - 262 1630

De kleur blauw in de 4-kleuren persoonlijkheidstest

Al 15 jaar is The Bridge Personality de favoriete 4-kleuren persoonlijkheidstest onder bedrijven en organisaties. Het mooie is: je hebt geen licentie of speciale training nodig om hem te gebruiken. Perfect voor teams, want er is ook een handig teamrapport. Ideaal voor HR-professionals en coaches, en je kunt de test per deelnemer bestellen of via een eigen account op ons online assessment platform.

Met het eenvoudige en begrijpelijke 4-kleurenmodel (blauw, rood, geel, groen) biedt The Bridge Personality inzicht in de gedragsvoorkeuren van mensen. Deze test is een krachtige tool voor het verbeteren van de prestaties op individueel, team- en organisatieniveau, en zet de sterke punten van je medewerkers duidelijk op de kaart.

Wat maakt iemand 'blauw'?

Mensen die neigen naar 'blauw' zijn vaak rustige denkers. Ze willen alles goed snappen voordat ze iets doen. Ze plannen alles zorgvuldig en kijken naar de feiten. Blauwe types staan bekend om hun logische en onpartijdige manier van denken en doen. Ze vinden het belangrijk om zelfstandig en slim te werken.

Hoe reageert 'blauw' op stress?

Als iemand met een 'blauwe' stijl gestrest raakt, kunnen ze heel kritisch en pietluttig worden. Ze gaan dan heel diep op de details in en kunnen soms een beetje koud overkomen. Stress komt vaak door slechte voorbereiding of als ze snel moeten beslissen zonder alle informatie.

Praten met 'blauw'

Wil je goed overweg kunnen met een 'blauw' iemand? Zorg dan dat je altijd goed voorbereid bent. Schrijf dingen op zodat alles duidelijk is. Geef ze de tijd om alles rustig door te nemen. Probeer niet te emotioneel te zijn en hou je aan het onderwerp.

Wat drijft en wat beangstigt 'blauw'?

Blauwe mensen houden ervan om dingen te begrijpen en zijn dol op leren. Ze nemen graag beslissingen op basis van feiten. Maar, grote veranderingen of plotseling iets moeten doen zonder voorbereiding vinden ze niet fijn.

Sterke en zwakke punten van 'blauw'

De sterke kanten van 'blauw' zijn nauwkeurigheid en een objectieve aanpak. Maar, ze kunnen soms te veel op kleine details focussen en komen dan afstandelijk over. Ze vinden het lastig als anderen plotseling van stemming veranderen en kunnen daar niet altijd goed mee omgaan.

'Blauw' op de werkplek

Het is slim om te weten hoe je met 'blauwe' mensen omgaat op het werk. Ze houden van duidelijkheid en structuur. Als je hun manier van denken begrijpt en gebruikt, kunnen ze een groot pluspunt zijn voor je team. Zorg ervoor dat je hun manier van werken ondersteunt, vooral als ze het even moeilijk hebben. Zo haal je het beste uit de 'blauwe' collega's!

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants