020 - 262 1630

HBO Opleidingstest

woensdag 05 juni 2024

Wat is een opleidingstest voor het hbo?

Het kiezen van een passende hbo-studie is niet altijd eenvoudig. Gelukkig kan een hbo-opleidingstest je hierbij helpen. Tijdens deze test worden er vragen gesteld over jouw persoonlijke vaardigheden en interesses, zodat je beter kunt bepalen welke studie het beste bij jou past. De test bestaat uit maar liefst 312 vragen, waarbij je aangeeft waar jouw interesses liggen. Na afloop van de test ontvang je een gedetailleerd rapport, waarin wordt aangegeven welke opleidingen het beste aansluiten bij jouw interesses.

Naast het maken van een studiekeuzetest zijn er nog andere manieren om zelfkennis op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld in gesprek gaan met mensen uit jouw omgeving, zoals je ouders of goede vrienden. Ook kun je reflecteren op de ervaringen die je tot nu toe hebt opgedaan in jouw leven, zoals bijvoorbeeld bij een bijbaantje. Vraag jezelf eens af waar je trots op bent en wat je voldoening geeft. Door stil te staan bij deze vragen kun je beter bepalen welke studie het beste bij jou past.

Je wilt gaan studeren, maar wat zijn jouw mogelijkheden en waar liggen jouw interesses? Kom erachter met een professionele hbo-opleidingstest. The Bridge Career is de meest uitgebreide hbo-opleidingstest die voor hbo- en wo-studenten verkrijgbaar is. Berekent je scores op 200 beroepen en 134 hbo-/wo-studies.

The Bridge Career HBO Opleidingstest

The Bridge Career is een professionele loopbaantest voor hbo/wo. Met deze test kun je de hbo-studie of een studie aan de universiteit uitkiezen die het beste bij jou past. The Bridge Career geeft je meer inzicht in je voorkeuren voor de universitaire en hogere beroepsopleidingen in Nederland. Het is een zeer uitgebreide test en zorgt zo voor een zeer grondig onderzoek van je studiekeuzes.

Voordelen van de opleidingstest:

 • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
 • Geeft aan welke hbo-/wo-studies het beste bij je passen (van hoog naar laag);
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Je rapport is direct na het invullen beschikbaar;
 • Deze test maakt gebruik van twee loopbaanmodellen: de RIASEC-codes van Holland en de loopbaanankers van Schein;
 • Je krijgt inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers;
 • The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split-technologie®. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is. Zo krijg je waarheidsgetrouwe informatie over je carrièrevoorkeuren.

Voorbeeldrapport

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career.

Duur:

35 minuten.

Daarom The Bridge Career:

 • Meest uitgebreide beroepentest die voor hbo- en wo-studenten verkrijgbaar is;
 • Duur: 35 minuten;
 • Geeft je scores op 200 beroepen en 134 hbo-/wo-studies;
 • Geeft je een overzicht van de beroepen die bij je passen;
 • Ontwikkel je in een richting die echt bij je past;
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

HBO Opleidingstest bestellen

Bestel hier The Bridge Career als losse test.  Ga je veel testen inzetten? Dan is een eigen account op het Bridge assessment systeem het meest voordelig.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality