020 - 262 1630

Opleidingstest voor het mbo

maandag 08 mei 2023

Wat is een opleidingstest voor het mbo?

Een opleidingstest voor het mbo is een test die is ontworpen om potentiële studenten te helpen bij het bepalen welke opleiding binnen het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) het beste bij hen past. De test meet verschillende aspecten van de student, zoals interesses, vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken, en gebruikt deze informatie om suggesties te doen voor de meest geschikte opleidingen.

Een voorbeeld van een opleidingstest voor het mbo is The Bridge Career beroepskeuzetest voor het mbo. Deze online test bestaat uit een reeks vragen over verschillende onderwerpen, waaronder de interesses van de student, zijn of haar sterke punten en zwakke punten en de gewenste studieomgeving. Op basis van de antwoorden krijgt de student een lijst met suggesties voor opleidingen die het beste bij hem of haar passen.

Zit jij in het 4e jaar van het vmbo? En twijfel je welke mbo-opleiding je gaat kiezen? Kom je er niet uit met de simpele testen die online staan? Met een professionele opleidingstest (mbo) kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past.

Professionele opleidingstest mbo

Zoek je een passende mbo-opleiding? Kom je er niet uit met de simpele testen die online staan? Wij hebben een professionele opleidingstest voor het mbo beschikbaar, The Bridge Career. Deze opleidingstest (mbo) is door de Universiteit Utrecht ontwikkeld en is een uitvoerig onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Of je nu iemand bent die totaal nog geen idee heeft welke kant je op wil, of je twijfelt tussen twee opleidingen die je allebei interessant vindt. Met The Bridge Career mbo vind jij de mbo-opleiding die bij jou past.

The Bridge Career mbo opleidingstest

De Bridge Career is een professionele opleidingstest mbo. Met deze test kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past. The Bridge Career mbo bestaat uit 312 vragen en is daarmee de meest uitgebreide mbo-beroepskeuzetest van Nederland. Toch ben je maar 30 minuten met deze test bezig, dit komt door de algoritmes (AI) die in de test zijn verwerkt.

Voorbeeldrapport van de opleidingstest voor het mbo

Je kunt hier het rapport van de opleidingstest voor het mbo inzien. Het rapport toont de scores voor 232 verschillende mbo-beroepen en 320 mbo-opleidingen, evenals de scores op de 8 loopbaanankers en de Holland Code.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voordelen van de mbo opleidingstest:

  • Nieuwste technologie: krijg beter advies door toepassing van algoritmes (AI);
  • Kies uit 232 mbo-beroepen;
  • Direct aan de slag: je bestelling wordt binnen 30 minuten verwerkt;
  • Geeft aan welke mbo-opleidingen het beste bij je passen (van hoog naar laag);
  • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
  • Het rapport is direct na het invullen beschikbaar;
  • Je krijgt inzicht in je carrièrevoorkeuren en loopbaanankers;
  • The Bridge Career maakt gebruik van de normative-ipsative split-technologie®. Deze techniek zorgt ervoor dat de test niet te manipuleren is. Zo krijg je waarheidsgetrouwe informatie over je carrièrevoorkeuren.

Opleidingstest voor het mbo bestellen

The Bridge Career opleidingstest voor het mbo kan zowel door bedrijven als door particulieren afgenomen worden. Je kunt een losse test (per kandidaat) bestellen, of je kunt de testen in eigen beheer afnemen.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“Dankzij de Bridge Ability Suite kunnen wij meer mensen toelaten tot de opleiding.”

Kim Heerkens, Adviseur Capacity Building

DTV Consultants