020 - 262 1630

Online assessment voor executive search

donderdag 05 maart 2020

Online assessments worden steeds meer toegepast voor de selectie van kandidaten voor het bestuur, executive- en managementteams van organisaties. Met een online assessment van TestGroup komt u tegemoet aan de hedendaagse eisen van de arbeidsmarkt voor executives. Uw kandidaat wordt direct getest.

Online assessment voor executive search

Online assessments worden steeds meer toegepast voor de selectie van kandidaten voor executive posities binnen organisaties. De juiste executives in uw organisatie zorgen voor groei, kwaliteit en tevreden werknemers. Het selecteren van deze executives begint met grondige selectie op de gewenste competenties. Hiervoor is het online assessment voor executive search bij uitstek geschikt.

Met een online assessment van TestGroup komt u tegemoet aan de hedendaagse eisen van de arbeidsmarkt voor executives. De ‘ouderwetse’ assessment centres zoals die sinds de jaren 50 worden toegepast zijn vaak traag, duur en kosten veel tijd. Met een ‘modern’ online assessment kunt u executives dezelfde dag, in meer dan 20 talen online toetsen op de gewenste competenties. Zonder dat uw kandidaat een dag kwijt is voor een assessment centre.

Online assessments voor executive search worden gebruikt voor posities op senior- en topniveau in organisaties. TestGroup adviseert organisaties bij het inrichten van het online assessment traject; wij richten het online assessment in met de relevante competenties voor het functieprofiel. Maatwerk is dus mogelijk.

Voordelen van een online assessment voor executive search:

  • Het is de beste manier om risico’s te beperken tijdens selectie van executives;
  • Uw kandidaat wordt direct getest;
  • Goede manier om te ervaren wat de functie en de organisatie van de executive verwacht;
  • Return on investment kan oplopen tot 400% door het verkleinen van het risico op ‘false-positives’
  • Grotere kans op minder verloop en betere werkprestatie;
  • Maatwerk: u kunt zelf de competenties voor het online assessment bepalen.

De volgende vragen worden door het online assessment beantwoord:

  • Is de kandidaat geschikt voor de functie?
  • Past de kandidaat bij de organisatie?
  • Sluiten de competenties van de kandidaat aan bij de strategie van de organisatie?
  • Past deze kandidaat in het team?

Bestellen

Een online assessment voor executive search is binnen een dag gereed. Je kandidaat kan vandaag nog getest worden. Bestellen kan hier.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit online assessment? Neem dan hier contact met ons op.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Ability Suite geeft ons inzicht in zaken die we zelf misschien over het hoofd hebben gezien en het helpt ons de diversiteit binnen onze organisatie te stimuleren.”

Janine Mulder

Kwink Groep