020 - 262 1630

Whitepaper: selectie met capaciteitentesten

maandag 08 mei 2023

Hoe selecteer je talent met een capaciteitentest ? In deze whitepaper lees je alles over het gebruik van capaciteitentesten tijdens de selectie van personeel.

Speciaal voor gebruikers van intelligentietesten of capaciteitentesten heeft TestGroup een whitepaper geschreven waarin wordt besproken hoe je deze testen het beste kunt inzetten tijdens uw selectie procedures. Je kunt de whitepaper downloaden op de pagina over online assessment whitepapers.

Capaciteitentest: The Bridge Ability Suite

Wist je dat TestGroup naast The Bridge Personality persoonlijkheidstest ook een online capaciteitentest heeft voor het meten van cognitieve aanleg en intelligentie? Het selecteren van goed personeel wordt nu nog makkelijker! The Bridge Ability Suite is eerlijk, objectief, betrouwbaar en ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

De voordelen van selectie met capaciteitentesten

  • Met een cognitieve capaciteitentest kun je een voorselectie maken uit alle kandidaten door het testen op intelligentie;
  • Je nodigt vervolgens alleen de kandidaten uit die het hoogste scoren op de test;
  • Op deze manier bespaar je kostbare tijd, daarbij hoef je geen grote investeringen te doen;
  • Door The Bridge Ability Suite te combineren met dienst kortere versie, The Bridge Ability Online (korte capaciteitentest), kun je fraude uitsluiten;
  • Combineer The Bridge Ability Suite met The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) voor een completer beeld van de kandidaat.

Verbaal redeneren, cijfermatig inzicht en logisch denken

De capaciteitentest is opgedeeld in drie subtests, de Bridge Verbaal, de Bridge Numeriek en de Bridge Abstract. Je kunt deze afhankelijk van je gebruiksdoel alle drie of los van elkaar afnemen. De testen zijn beschikbaar op MBO-, HBO- en WO-niveau in meerdere talen.

Hoe gebruik je een capaciteitentest voor selectie?

Je kunt onze capaciteitentesten op twee manieren afnemen: via losse afname per kandidaat of via een eigen account op het Bridge Assessment platform.

  • De online capaciteitentesten worden afzonderlijk of gecombineerd afgenomen;
  • Beschikbaar op MBO-, HBO- en WO-niveau;
  • Beschikbaar in meerdere talen;
  • Online, betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd;
  • Tarieven v.a. € 45,-!

Meer informatie?

Meer informatie over de online capaciteitentesten van TestGroup kun je hier vinden. Daarnaast kun je contact opnemen met de assessment experts van TestGroup, zij zijn altijd bereid om de online assessment producten van TestGroup nader toe te lichten.

Capaciteitentest bestellen

Je kunt een capaciteitentest voor je kandidaat bestellen op de bestelpagina voor tests en online assessments.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer capaciteitentesten afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality