020 - 262 1630

Drijfverentest

dinsdag 07 mei 2024

Wat is een drijfverentest?

Met behulp van de drijfverentest kun je de intrinsieke motivatie van een persoon in kaart brengen. Deze test laat zien wat voor iemand belangrijk is in het leven en onder welke omstandigheden hij of zij geneigd is om actie te ondernemen. Hierbij gaat het niet om het gedrag zelf, maar juist om de redenen waarom iemand doet wat hij of zij doet.

De waarden of drijfveren die je in je werk belangrijk vindt, bepalen wie je bent en hoe je naar dingen kijkt. Wil je bijvoorbeeld veel verdienen, zoek je stabiliteit en zekerheid, of wil je juist uitgedaagd worden? Om een succesvolle carrière op te bouwen, is het essentieel om te weten welke drijfveren voor jou van belang zijn. De drijfverentest kan hierbij helpen.

Een professionele drijfverentest (The Bridge Career) analyseert wat jij belangrijk vindt in je toekomstige werk. Wat drijft jou en wat vind jij belangrijk in je baan en de organisatie waarin je werkt? The Bridge Career maakt gebruik van de 7 loopbaanankers van Schein. De onderzoekers van TestGroup hebben deze theorie verder ontwikkeld en een 8e loopbaananker (drijfveer) toegevoegd: work-life balance.

Wat drijft jou? Doe een professionele drijfverentest

Iedereen heeft een specifiek patroon van drijfveren, ook jij! Heb je behoefte aan invloed, dan wil je een leidinggevende baan. Word je vooral door ‘creëren’ gemotiveerd, dan vind je het fijn om je creativiteit te kunnen gebruiken. Jouw patroon van drijfveren is uniek. Je drijfveren leggen de basis voor je plezier in je werk. Je belangrijkste drijfveren bepalen wat je energie geeft. Als het gaat om drijfveren voor werk, worden dit ook wel loopbaanankers of carrièrewaarden genoemd. Een professionele drijfverentest kan inzicht bieden in deze loopbaanankers.

Drijfverentest bestellen

The Bridge Career drijfverentest is te bestellen als losse test (per deelnemer) of via een eigen account op de Bridge assessment software.

The Bridge Career: professionele drijfverentest

The Bridge Career is een professionele drijfverentest. De test geeft antwoord op vragen als: welke loopbaanankers passen het beste bij mij? Wat vind ik belangrijk in mijn loopbaan? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) studie? The Bridge Career maakt gebruik van de 7 loopbaanankers van Schein. TestGroup heeft deze theorie verder ontwikkeld en een 8e loopbaananker (drijfveer) toegevoegd: work-life balance. Schein noemt drijfveren loopbaanankers. Loopbaanankers zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Ben je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in individuele vrijheid of ga je meer voor macht en status?

De 8 drijfveren in de drijverentest

 • Work-Life Balance - Je vindt een goede balans tussen werken en privéleven belangrijk.
 • Creativiteit & Ondernemerschap - Je houdt van zelf creëren en wilt graag iets in de markt zetten.
 • Uitdaging - Je bent iemand die graag uitdagingen aangaat en die wil overwinnen.
 • Management - Je bent resultaatgericht. Je wil graag snel richting de top en hebt de ambitie om leiding te geven.
 • Onafhankelijkheid - Je werkt graag zelfstandig en vindt het heel belangrijk dat je de dingen op je eigen manier kunt doen.
 • Veiligheid & Stabiliteit - Je wil altijd weten waar je aan toe bent en je zult risico’s vermijden. Je hecht veel waarde aan een vaste baan en duidelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Dienstverlening - Je wilt graag iets doen waar anderen wat aan hebben. Je vindt het fijn om de wereld te verbeteren.
 • Technisch-Functioneel - Je vindt de inhoudelijke kant van je baan belangrijk en hieraan ontleen je je gevoel van eigenwaarde.

Met The Bridge Career drijfverentest kan je bepalen wat jouw drijfveren zijn. The Bridge Career bestaat uit 312 vragen en is de meest uitgebreide drijfverentest van Nederland. Toch ben je maar 30 minuten met deze test bezig, dit komt door de algoritmes (AI) die in de test zijn verwerkt. Na afloop is je drijfverenrapport direct beschikbaar.

Voorbeeldrapport van de professionele drijfverentest

Bekijk hier een voorbeeldrapport van de professionele drijfverentest voor hbo/wo. Dit is de hbo-/wo-versie, er is ook een drijfverentest op mbo-niveau. In de rapporten staan scores op de 8 drijfveren en wordt ook je Holland Code vastgeteld.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Voordelen van The Bridge Career drijfverentest

 • De meest uitgebreide drijfverentest die verkrijgbaar is;
 • Beschikbaar op mbo-, hbo- en wo-niveau;
 • Duur: 35 minuten;
 • Geen wachttijden, vandaag nog getest;
 • Rapport direct beschikbaar;
 • Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht;
 • Kwaliteit: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Duur van de drijfverentest

De test duurt 35 minuten. Het rapport is direct na afloop beschikbaar.

Meer weten?

The Bridge Career is een betrouwbare, valide en professionele drijfverentest die je voor meerdere doeleinden kunt inzetten. Meer weten over onze testen? Bel 020-2621630 of stuur een e-mail naar info@testgroup.eu.

Video: professionele drijfverentest

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele drijfverentest van Nederland en daarbuiten. 

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality