020 - 262 1630

360 graden feedback voor scholen

woensdag 05 juni 2024

Met 360 graden feedback voor scholen wordt feedback verzameld over vooraf bepaalde competenties. Naast de deelnemer kunnen ook de leidinggevende, andere betrokkenen en collega’s feedback geven.

360 graden feedback voor scholen

360 graden feedback is een tool om het volledige functioneren van een persoon in kaart te brengen. Het werkgedrag wordt gemeten door feedback te verzamelen van ondergeschikten, managers en collega’s. Daar komt de term 360 feedback vandaan; feedback vanuit 4 perspectieven. Uiteraard kan de werknemer zelf ook feedback geven over het eigen functioneren.

360 graden feedback voor scholen meet o.a.: samenwerken met collega's, professionaliteit naar ouders, samenwerken met externe partijen en zelfreflectie. De 360 feedbackvragenlijst is binnen 12 minuten in te vullen.

360 graden feedback voor schooldirecteuren

Vaak kiezen besturen van scholen ervoor om het werkgedrag van schooldirecteuren te meten en verder te ontwikkelen. De 360 graden-tool van TestGroup, The Bridge 360, is een perfect instrument om dit te doen. Bij het afnemen van 360 graden feedback bij een schooldirecteur wordt feedback verzameld bij leden van het bestuur, medezeggenschapsraad, andere directeuren en diverse collega’s.

De vragenlijst voor schooldirecteuren bestaat uit 80 vragen die ingaan op negen competenties die specifiek voor het werken op scholen relevant zijn. De competenties die bij schooldirecteuren worden gemeten zijn:

  • Inspireren, motiveren en delegeren;
  • Werken met professionals;
  • Ontwikkeling van organisaties;
  • Ondernemen
  • Sociale competenties;
  • Autonoom werken;
  • Leidinggeven

360 graden feedbackrapport

Het rapport wordt gebruikt om aandachtspunten en trainingen vast te stellen. In het 360 graden feedbackrapport wordt per competentie een score weergegeven. Een score voor de deelnemer, leidinggevende en de andere groepen die feedback geven. Tijdens het opzetten van het 360 feedbackproject kan vooraf worden bepaald of de namen van beoordelaars worden weergegeven. Organisaties kunnen dat zelf kiezen.

Een 360 graden feedbackproject kan binnen 1 dag worden opgezet. Wij helpen je hier graag bij. Wil je meer informatie over 360 graden feedback voor scholen? Neem dan hier contact met ons op.

360 graden feedback bestellen

Je kunt The Bridge 360 per deelnemer bestellen (losse afname) of via een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer The Bridge 360 afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig 360 graden feedback inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality