020 - 262 1630

Veelgestelde vragen over online assessments tijdens outplacement en re-integratie

woensdag 05 juni 2024

TestGroup krijgt als leverancier van online assessments voor outplacement vaak vragen van opdrachtgevers over outplacement. In deze tijden van dynamiek op de arbeidsmarkt lijkt het ons tijd voor wat antwoorden. Hoog tijd dus voor de antwoorden op veelgestelde vragen over testen tijdens outplacement.

Veelgestelde vragen over testen tijdens outplacement en re-integratie

1. Waarom zou ik outplacement aanbieden als ik iemand ontsla?

Ondernemingen en overheden schenken via hun HR strategie steeds meer aandacht aan hun human capital potentieel en aan hun werkgeversreputatie. Dat betekent zowel een goede instroom, met aandacht voor professionele werving en selectie van nieuwe medewerkers, als een correcte uitstroom wanneer de omstandigheden een ontslag eisen. Aandacht voor outplacement, voor het begeleiden van mensen bij hun professionele heroriëntering, getuigt dan van maatschappelijk bewust ondernemen (CSR, Corporate Social Responsibility).

2. Welke meerwaarde kan outplacement mij, als jonge werknemer, bieden?

Meer dan u misschien op het eerste gezicht zult denken. Outplacement is een gelegenheid om aan zelfreflectie te doen en u ervan te verzekeren dat u het juiste carrièrepad volgt. Dit words ook vaak met 360 graden feedback gedaan. Het is een unieke gelegenheid om met een ervaren consultant te onderzoeken of uw loopbaan overeenstemt met uw aanleg, talenten, interesses, behoeften en waarden. Het is een mooie kans om uzelf te ontwikkelen en meer zelfverzekerd uw loopbaan in de juiste richting te sturen.

3. Wat is het grootste voordeel van outplacement?

Samen met uw consultant, die optreedt als uw persoonlijke coach en raadgever, wordt er gewerkt aan het ontdekken van uw ambities, ontwikkelen van uw competenties en uiteraard het vinden van een nieuwe baan. Een beetje zoals professionele sporters met coaches werken om resultaten te behalen. Sporters presteren beter met een goede coach, werknemers ook!

4. Is outplacement meer iets voor oudere werknemers?

Outplacement is het ideale instrument om mensen te begeleiden in de overgang naar een nieuwe loopbaan. Het is waardevol voor alle leeftijdscategorieën en voor alle typen werknemers, managers of executives. De begeleidingstrajecten kunnen wel verschillen in duur, in aanpak en in prijs. In de beginjaren waren het inderdaad vooral werknemers boven een zekere leeftijd die outplacement aangeboden kregen, maar er is in de laatste decennia een grondige evolutie van het hele HR-gebeuren op gang gekomen en outplacement is daarbij meegeëvolueerd. Outplacement is nu een volwaardig onderdeel van het HR instrumentarium, voor elke werknemer die actief aan de slag wil met zijn of haar loopbaan. Voor outplacement wordt vaak een online assessment platform ingezet.

5. Is outplacement altijd succesvol?

Outplacementbegeleiding biedt een professionele en individuele begeleiding tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan. De persoonlijke inzet en vaardigheden van de kandidaat zijn natuurlijk wel bepalend voor het succes ervan. Onze ervaring leert ons dat mensen die voldoende tijd uittrekken voor het zoeken en systematisch volgens plan te werk gaan, vrij snel en succesvol hun doelstelling bereiken.

6. Gaat het outplacementbureau actief op zoek naar een baan voor mij?

Dat verschilt per outplacementbureau. De meeste bureaus vinden van de juiste baan voor de kandidaat als een zeer belangrijk onderdeel van het outplacementtraject. Verder wordt de kandidaat in staat gesteld om ook zelf, begeleid, vacatures te vinden. Zo gaan kandidaat én consultant samen op zoek naar de juiste baan.

7. Wat doet TestGroup op het vlak van Outplacement?

TestGroup is aanbieder van testen voor o.a. outplacement. Onze klanten en opdrachtgevers gebruiken The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) en The Bridge Career (loopbaantest) tijdens outplacement.

The Bridge Personality

The Bridge Personality wordt tijdens outplacement gebruikt voor het achterhalen van de voorkeuren en competenties van de kandidaat. Deze kennis kan weer worden gebruikt voor het zetten van nieuwe stappen in de loopbaan.

Combineren met een loopbaantest - The Bridge Career

Tijdens outplacementtrajecten wordt de inzet van The Bridge Personality vaak gecombineerd met The Bridge Career. Deze professionele beroepskeuzetest geeft een mooi overzicht van mogelijke beroepen en bijpassende opleidingen.

Bestellen

Je kunt hier The Bridge Personality of The Bridge Career voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: The Bridge Career

Met The Bridge Career vind jij de antwoorden op je loopbaanvragen. The Bridge Career is de meest uitgebreide professionele loopbaantest van Nederland en daarbuiten. The Bridge Career onderzoekt je voorkeuren voor alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Dit wordt continu up-to-date gehouden zodat je een beroep kunt kiezen dat van deze tijd is. Er is ook een mbo-versie van The Bridge Career beschikbaar.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De online assessments van TestGroup zijn een echte meerwaarde in het proces om de juiste mensen te vinden.”

Dietske Koolhaas - Manager Talent & Acquisition

Ervaring van Vibe Group met The Bridge Personality