020 - 262 1630

Selectie assessment: uitleg en tips

zondag 26 november 2023

Online selectie assessment

Als aan mensen wordt gevraagd of ze een goede mensenkennis hebben, antwoorden de meesten hier ‘ja’ op. Toch is het voor veel van ons moeilijk om anderen tijdens een selectie interview goed in te schatten. Bijna de helft van alle nieuwe werknemers voldoet na twaalf maanden niet aan de verwachtingen. De invloed hiervan op organisaties is zeer groot. Denk aan kosten, verspilde tijd en eventuele trainingen die voor niets gevolgd zijn.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat de voorspellende waarde van een 'standaard' selectie interview klein is. Ongeveer 4% van het werkgedrag kun je ermee voorspellen. Goed nieuws: je kunt voorspellende waarde van uw selectieprocedure sterk vergroten (naar ongeveer 25%) door het inzetten van een online selectie assessment.

Met een online selectie assessment krijg je meteen een helder antwoord op je vraag of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Je test kandidaten op eigenschappen die bepalend zijn voor succes in uw organisatie: persoonlijkheid, competenties en intelligentie. Een online selectie assessment geeft je een objectief beeld van de kwaliteiten en aandachtspunten van een kandidaat. Ongeschikte sollicitanten pik je er meteen uit.

Online selectie assessment bestellen

 • Je kunt hier voor je kandidaat of medewerker een online assessment bestellen;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Tarieven v.a. € 75,-!
 • Wij zetten het online assessment binnen 30 minuten voor je kandidaat of medewerker klaar;
 • Na het invullen is het rapport direct beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop met een TestGroup-consultant telefonisch door het rapport gaan;

Een objectief, wetenschappelijk onderbouwd, online selectie assessment

 • Inzicht in de persoonlijkheid en intelligentie van sollicitanten;
 • Afname is eenvoudig en online te beheren;
 • Volledig in eigen beheer;
 • Rapporten zijn direct klaar;
 • Een online selectie assessment duurt maximaal een uur.

Met de juiste kandidaten in gesprek

Alle testen in het online selectie assessment zijn wetenschappelijk gevalideerd. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat het online selectie assessment correcte en betrouwbare uitspraken doet over de geschiktheid van je sollicitant. Met een online selectie assessment krijg je meer dan alleen losse testen. Je krijgt niet alleen informatie over de competenties, intelligentie en persoonlijkheid van de sollicitant, maar ook suggesties voor interview vragen tijdens het selectiegesprek.

Voorbeeldrapport: selectie assessment

Bekijk een voorbeeld van een selectie assessment rapport. Dit rapport bevat scores op 34 Big Five competenties, die relevant zijn voor vrijwel alle functies. Deze competenties worden veelvuldig ingezet in processen van werving, selectie en human resources. Het rapport biedt de mogelijkheid om aangepast te worden met andere specifieke competenties naar behoefte. Voor capaciteitentesten wordt een afzonderlijk rapport samengesteld. Dit voorbeeldrapport biedt een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten van het selectie assessment.

Voorbeeldpagina van het selectie assessment rapport

Maak de juiste selectiebeslissingen

Met een online selectie assessment stel je de juiste vragen zodat je meer te weten komt over de sollicitant. Hierdoor maak je betere selectiebeslissingen. Alle rapporten van uw kandidaten worden automatisch opgenomen in je account op het Bridge Assessment Platform. Met een online selectie assessment heb je een veel grotere kans om de juiste kandidaat te selecteren.

Meer informatie over online selectie assessments?

Wil je meer informatie over de online selectie assessments van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig online assessments inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“De mensen in ons team zijn tussen de 22 en 40 jaar en zijn veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Zij zien The Bridge Personality echt als een meerwaarde.”

Tessa Bakker - CEO

Ervaring van B. Amsterdam met The Bridge Personality