020 - 262 1630

Online assessment voor overheid en ambtenaren

maandag 08 mei 2023

Het online assessment voor overheid en ambtenaren is door TestGroup speciaal ontwikkeld vanuit onze kennis van en ervaring met de overheid en met online assessments voor ambtenaren.

Soms heb je een nieuwe werknemer nodig en dan kan ons online assessment voor overheid en ambtenaren uitkomst bieden. Ook kan het voorkomen dat je werknemers op de juiste plek wilt zetten of wilt helpen zich verder te ontwikkelen. In dat geval kan het online assessment voor functies bij de overheid je vragen beantwoorden. 

In het online assessment voor overheid en ambtenaren krijg je een overzicht van de capaciteiten, persoonlijkheidseigenschappen en competenties van kandidaten. Zo krijg je een volledig en gedetailleerd beeld van de kandidaat.

Hoe werkt het online assessment voor functies bij de overheid?

Met het online assessment voor functies bij de overheid krijg je meteen een helder antwoord op je vraag of een kandidaat geschikt is voor de functie. Je test kandidaten op eigenschappen die bepalend zijn voor succes in je organisatie: persoonlijkheid, competenties en intelligentie. Een online assessment geeft je een objectief beeld van de kwaliteiten en aandachtspunten van een kandidaat. Ongeschikte sollicitanten pik je er meteen uit.

Het online assessment voor functies bij de overheid bestaat (standaard) uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Een kandidaat is ongeveer 1,5 uur met het online assessment bezig. De rapporten zijn direct na afloop beschikbaar.

Acht essentiële competenties voor het werken bij de overheid

TestGroup heeft samen met haar klanten onderzoek gedaan naar de meest gevraagde competenties voor het werken bij de overheid. Hieruit zijn acht competenties naar voren gekomen. Deze (onderstaande) acht competenties worden standaard in het assessment voor functies bij de overheid gemeten. Het is uiteraard mogelijk om andere competenties in het assessment op te nemen. Wij kunnen hiervoor het assessment aanpassen naar wens.

 • Maatschappelijke betrokkenheid
 • Integriteit
 • Communicatieve vaardigheden
 • Samenwerken
 • Helicopterview
 • Politieke gevoeligheid
 • Plannen en organiseren
 • Analytische vaardigheden

Voorbeeldrapport van het assessment voor functies bij de overheid

Download hier een voorbeeldrapport van het online assessment voor functies bij de overheid. Dit is het meest uitgebreide assessment rapport met de scores op de 34 Big Five competenties, de 4-kleuren en de scores op 8 specifieke competenties die voor het werken bij de overheid van belang zijn. Van de capaciteitentest wordt een apart rapport opgemaakt.

Voorbeeldpagina uit het rapport

Prijs

Je kunt ervoor kiezen om dit assessment los af te nemen (per kandidaat), de prijs is dan 320 euro (excl. btw). Ga je het assessment veel inzetten? Overweeg dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform. Je kunt dan in eigen beheer online assessments inzetten. De prijzen per assessment zijn dan een stuk lager.

Online assessment voor functies bij de overheid bestellen

 • Je kunt een online assessment (per kandidaat) bestellen op de bestelpagina voor online assessments;
 • Alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties;
 • Wij zetten het online assessment dezelfde dag nog voor je klaar;
 • Het assessment blijft gereed staan totdat de kandidaat het heeft ingevuld;
 • De rapporten zijn direct na afloop beschikbaar;
 • Indien gewenst kun je na afloop even met een TestGroup-consultant telefonisch door de rapporten gaan;
 • Grote afname? Neem dan een eigen account op het Bridge Assessment Platform.

Voor het aanmelden van een kandidaat voor een online assessment gelden geen wachttijden. Ons cliënt supportteam kan je direct helpen met het klaarzetten van een online assessment voor je kandidaat. Daarnaast ben je flexibel in de keuze van een testlocatie, bij de kandidaat thuis of op kantoor.

Maatwerk

De competenties die worden gemeten in het online assessment voor overheid en ambtenaren kunnen naar wens worden aangepast. Ook kunnen er andere testen in het online assessment worden opgenomen, zoals een drijfverentest, een loopbaanscan of een competentietest.

Onderdelen

Persoonlijkheidstest - 45 minuten

Capaciteitentest - 60 minuten

Meer informatie over de online assessments van TestGroup

Zoek je meer informatie over dit assessment? Je kunt hier contact met TestGroup opnemen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality