020 - 262 1630

Teambuilding met een persoonlijkheidstest organiseren? Aan de slag met het doe-het-zelfpakket.

donderdag 07 december 2023

Teambuilding met een persoonlijkheidstest

Een goed team heb je wanneer iedereen goed met elkaar kan samenwerken, als er een saamhorigheid is en een gezamenlijke motivatie. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en de verbeterpunten zijn helder. Het is dan ook belangrijk om hier oog voor te hebben én te investeren in het team. Dat kan met de Bridge Personality Teambuilding, een compleet doe-het-zelfpakket dat gericht is op zowel de individu én het gehele team. In dit artikel lees je er meer over.

Persoonlijkheidstest: The Bridge Personality

The Bridge Personality is al meer dan 15 jaar de meest gebruikte persoonlijkheidstest door bedrijven en organisaties in Nederland en België. Deze test is perfect voor zowel selectie en recruitment als voor jouw medewerkersontwikkeling. Je kunt de test per kandidaat bestellen of kiezen voor een voordelig abonnement.

The Bridge Personality is de enige persoonlijkheidstest wereldwijd die de Big Five, de 16 Jung Types én het 4-kleurenmodel combineert. Hierdoor is hij ideaal voor zowel recruitment en selectie (gebruikmakend van het Big Five model) als voor personeelsontwikkeling (met inzet van de 16 Jung Types en het 4-kleurenmodel). Voor elk van deze toepassingen zijn specifieke rapporten beschikbaar.

Inzicht in het team

The Bridge Personality persoonlijkheidstest geeft je inzicht in het team. Wat beweegt ieder persoon binnen het team, waar zitten verbeterpunten en hoe zorgen we ervoor dat de samenwerking nóg beter verloopt? Een goede samenwerking versterkt namelijk het succes van de organisatie. Bij deze teambuilding workshop krijg je alle materialen en tools opgestuurd, waardoor je het zelf kan organiseren. Wij zeggen wel doe-het-zelfpakket, maar natuurlijk is er begeleiding van een van onze TestGroup-consultants. Je krijgt voldoende uitleg, waardoor jij, samen met je team, aan de slag kunt gaan.

Een goede samenwerking binnen het team is belangrijk. Dit is niet alleen voor de resultaten belangrijk, maar ook voor de motivatie. Het is goed om inzicht te hebben in het team, kleine verbeterpunten kunnen soms uitgroeien tot grote irritaties. Die kunnen helaas leiden tot een disbalans in het team en dus ook in de resultaten. De Bridge Personality Teambuilding geeft inzicht in het team en in de persoon, met uiteindelijk een duidelijk teamrapport én persoonlijk rapport.

Hoe werkt een doe-het-zelfpakket?

De teambuilding workshop kan online worden besteld en zelf worden uitgevoerd. De consultants van TestGroup begeleiden je en leggen stapsgewijs uit hoe je zelf de Bridge Personality teambuilding kan geven. Er wordt contact met je opgenomen om alles rondom de workshop door te nemen en de sheets te bespreken. Vooraf vullen alle teamleden de Bridge Personality in, aan de hand daarvan krijgen zij, per persoon, een Bridge Personality 4-kleuren rapport. Daarnaast wordt het teamrapport ook opgemaakt.

Een consultant van TestGroup neemt contact met je op, telefonisch of via Zoom, om samen de rapporten door te nemen. De sheets van de teamworkshop worden uitgelegd en de materialen worden per post opgestuurd, zodat er een volledige workshop kan worden gegeven. Die materialen zijn onder andere handige boekjes per deelnemer en 4-kleuren kaartjes (rood, groen, geel, blauw), die samen gaan met het Bridge Personality 4-kleuren rapport. Zo ben je er helemaal klaar voor om een volledige Bridge Personality teambuilding te geven.

Samenwerken is teamwork

Een goede samenwerking binnen een team is heel belangrijk. Voordat je écht zover komt is het goed om individueel kennis te hebben van je eigen communicatie- en gedragspatronen. De Bridge Personality teambuilding training brengt hier inzicht in, per individu, maar ook van alle teamleden. Aan het einde van de training krijgt ieder teamlid een rapport mee, van het team en van zichzelf. Kennis vergroot de kans op minder conflicten en een groei in de samenwerking, wat weer leidt tot groeiende resultaten binnen het team.

Tijdens de Bridge Personality teambuilding training is er aandacht voor verschillende onderwerpen:

  • De individuele ontwikkeling van de teamleden.
  • De krachten van de verschillen en talenten in jouw team optimaal benutten.
  • Inzichtelijk maken van de voorkeursstijlen binnen het team.
  • Het gebruiken van een team assessment om de prestaties van je team te verbeteren.
  • Het verbeteren van de communicatie binnen het team.
  • Verschillen leren herkennen en waarderen, voor een verbeterde samenwerking.
  • Een veilig, prettig en gezond werkklimaat creëren.

Teambuilding training, voor wie?

De naam zegt het natuurlijk al, de Bridge Personality teambuilding is gericht op teams. Dat is een breed begrip. Het kan een gloednieuw team zijn, waar iedereen elkaar nog moet leren kennen. Maar ook bij bestaande teams is het goed om deze training toe te passen, omdat het je helpt elkaar beter te leren kennen. Het hoeft ook niet per se te betekenen dat er veel verbeteringen nodig zijn. Ontwikkeling is namelijk altijd goed, voor zowel het individu als in teamverband.

De aangeraden omvang van de groep is tussen de 3 en 12 personen. De gesproken taal kan zowel Nederlands als Engels zijn, ook de rapporten en het materiaal kunnen in het Engels worden geleverd. Mocht je twijfelen of de Bridge Personality teambuilding training geschikt is voor je team en aansluit bij je wensen, onze consultants van TestGroup beantwoorden graag alle vragen rondom dit doe-het-zelfpakket.

Teambuilding doe-het-zelfpakket bestellen

  • Je kunt het teambuilding doe-het-zelfpakket bestellen op de bestelpagina.
  • Als organisatie of bedrijf kan je achteraf betalen, per factuur.
  • Bij een grote afname is er mogelijkheid tot een voordelig abonnement.

Video: aan de slag met het doe-het-zelfpakket

Met het teamworkshop doe-het-zelfpakket kun je nu je eigen Bridge Personality teambuilding training organiseren. Je krijgt van TestGroup een doe-het-zelfpakket met daarin alle benodigde materialen om zelf je workshop uit te voeren. Als je eenmaal de juiste tools in handen hebt, ben je er klaar voor om zelf met je team aan de slag te gaan, op een tijd en plek die jij kiest - geen externe trainer vereist.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality