020 - 262 1630

Assessment testen voor inzet tijdens herstructurering van de organisatie

maandag 08 mei 2023

TestGroup heeft verschillende assessment testen beschikbaar die geschikt zijn voor de inzet tijdens een herstructurering. Om snelheid te garanderen is het mogelijk om deze assessments online af te nemen. Je kunt hierbij ook kiezen voor een online reorganisatie assessment.

Assessment testen voor inzet tijdens een herstructurering

Bij een herstructurering is het belangrijk om de nieuw op te bouwen organisatie met de juiste medewerkers te (her)bezetten. Een herstructurering-assessment helpt op een zeer zorgvuldige, objectieve en snelle wijze om de juiste keuzes te maken en te onderbouwen. Op deze manier doen de keuzes recht aan de medewerker en organisatie. Ook wordt zo de acceptatie van de keuzes bij medewerkers, het medezeggenschap en het lijnmanagement vergroot. Om snelheid te garanderen is het mogelijk om deze assessments online af te nemen.

Een herstructurering-assessment begint nadat de functies van de toekomstige organisatie zijn omschreven. Van belang is dat voor de start van het assessment deze functies vooraf en zorgvuldig zijn gecommuniceerd binnen alle onderdelen (incl. OR) van de organisatie. Duidelijkheid en transparantie spelen hierbij een grote rol. Een assessment heeft een ondersteunende rol bij de keuzes van de organisatie.

Met het online assessment worden geen keuzes gemaakt, er wordt alleen naar geschiktheid gekeken. Dit kan van aanvullende waarde zijn op de informatie die de organisatie al heeft van zijn medewerkers. Want: functioneringsgesprekken kunnen inconsistent zijn, of zijn gedaan door verschillende managers over de jaren. Voor deze omstandigheden kan een (online) assessment een valide en betrouwbaar instrument zijn als objectieve meting van de geschiktheid van je medewerker(s).

Assessment testen gebruiken tijdens een herstructurering 

De samenstelling van een herstructurering-assessment kan per vraag verschillen. Een assessment is altijd maatwerk. Maatwerk gericht op functievereisten, organisatiecontext en (wellicht) je specifieke vraagstelling aangaande de transitie. TestGroup heeft verschillende assessment testen die geschikt zijn voor de inzet tijdens een reorganisatie:

Tijdens een herstructurering-assessment wordt dit vaak aangevuld met een competentiegericht interview.

Advies over het inzetten van assessment testen?

Wil je advies over de inzet van testen tijdens de herstructurering van een organisatie ? Neem dan hier contact met ons op.

Testen bestellen

Je kunt hier een online assessment voor je kandidaat of medewerker bestellen.

Video: het Bridge Assessment Platform

Wil je in eigen beheer online assessments afnemen? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig testen inzetten. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.

Dit zeggen onze tevreden klanten over ons

“The Bridge Personality persoonlijkheidstest biedt handvatten om echt onderbouwde keuzes te maken.”

Ellen van Hierden

Ervaring van Artra met The Bridge Personality